Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a véleményetek Debrecenről?

Mi a véleményetek Debrecenről?

Figyelt kérdés
mindenki véleményére kíváncsi vagyok:ott élnek, dolgoznak, vagy akár csak egyszer is járt már ott.
2009. aug. 20. 17:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Szerintem a 19megyeszékhely közül ez a legbarátságosabb hely.Ja meg itt a legkevesebb az indián :)
2009. szept. 4. 15:49
 22/31 A kérdező kommentje:
indián?milyen indián?lemaradtam valamiről?:D
2009. szept. 5. 12:39
 23/31 anonim válasza:
100%

kicsit későn, amugy a cigókra gondolt xd

és józsa kertváros, debrecenhez tartozik :) ha nem igy lenne nem lenne helyi járat...

2011. febr. 8. 20:15
 24/31 anonim ***** válasza:
48%

Hat mi is mondjak:atlagos.

Szepnek szep de a belvaroson kivul egy helyet sem tudok mindani ami emlitesre melto lenne.Debrecen tipikus olyan hely ahol jo lakni de turistanak menni unalmas mert nem sokminden van.Az emberek hihetetlen bunkoparasztok.Csak a belvaros nyuzsog utana enyhe kihaltsag.De vannak jo bevasarlokoszpontjaink:)

2011. aug. 10. 02:57
 25/31 anonim ***** válasza:
51%

Mi van Debrecenben könyörgöm??? Van egy nagyetmplomuk, előtte egy terük meg egy-két főutcájuk, egy nagyerdejük és kész! Pokolian sivár hely, parkok alig vannak, csak kő és beton mindenhol, még a beláros is tele van az ótvar ronda panelokkal. Arányaiban véve én több csövest és koszt látok itt Debrecenben mint Pesten és az emberek is szörnyen bunkók,

Ha szórakozni akarsz akkor a disco és a kocsma között válogathatsz, magasabb színvonalú szórkakozóhelyekre igényük sincsen. A mai napig beképzelt "civis", zárkózott és rideg kispolgárok élnek itt. Már Ady is rühelte ezt a helyet, mint mindenki aki egy kicsit is világiasabb gondolkodású.

Magyarország legnagyobb tanyája és ezzel nem is sokat túloztam! Én Mezőtúrrol kerültem ide, de olyan baromira nem érzem azt, hogy egy nagyobb városban élnék mint Mezőtúr. Én mind errefel még úgy videlkednek mintha ők valamilyen magasabb entitás lennének, esküszöm a pestiek hozzájuk képest szerény, sápadt szűzkislányok.

2012. okt. 19. 17:09
 26/31 anonim válasza:
76%
utolsó válaszolóhoz: te nem rajztanár vagy véletlenül?XD
2012. okt. 20. 19:09
 27/31 anonim ***** válasza:
Nem igazán, de még lehetek! XD
2012. okt. 20. 19:55
 28/31 anonim ***** válasza:
74%

Debrecenben a legkevesebb az indián??? Hát legfeljebb Hajdu-Biharban, de országos szinten ez nagyon nem igaz, nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget! Szeintem ez Győrre vagy Sopronra igaz, mert ott aztán tényleg csak akkor van brazil ha odaviszik, Debrecenben pedig a nagyállomásnál és a tág környékénél is hemzsegnek!

Amúgy én is utálom Debrecent! Szeged, ahol azelőtt éltem milliószor különb hely! Amúgy rengeteget elárulnak a városban lakó emberek mentalitásáról az adott város kocsmai közegei és ez nem vicc! Nem vagyok alkesz, de néha csak a jellegzetes hangulata miatt betérek egy-egy kricsmibe sokszor csak egy üditőre vagy max. egy üveg sörre. Nomármost! Igen éles a különbség a szegedi és a debreceni ivók asztaltársasága között! Szegeden ha betérsz egy kocsmába, szinte minden esetben legalább 2-3 emberrel beszélgetésbe elegyedsz, akik egyébként vad idegenek, de fél óra múlva az az érzésed mintha évek óta ismernéd őket, rendkívül nyitott, aranyos, barátságos emberkék, akik addig nem engednek el még egy üveg sört nem fizettek neked!

Debrecen ennek pont az ellentéte! Durva, beképzelt tajparasztok! Görnyedve ülnek az asztaluknál azzal a komor és ingerült arcukkal és eszedbe nem jutna hozzájuk szólni. Ha próbálkoznál valami témát feldobni röngtön leteremtenek azokkal a gyilkos szemeikkel. És ez tökéletsen kifejezi általánosságban véve az itt illetve Szegeden élő emberek magatartását és hozzálását egymáshoz.

És milyen igaz, hogy egy nagy tanya! Nem bírom soha felfogni, hogy a fenébe lehet ilyen marhára ingertelen egy több százezres város! Szegeden éjjel-nappal állandó vibrálás, igazi kellemesen zajos nagyvárosi élet van, Debrecenben pedig herótot kapok attól a rohadt, depis csendtől ami mindenhol van. Szegeden kb. hajnalban van akkora forgalom, mint Debrecenben, nappal a csúcsidőben. Szegedenek kifejezetten hangulatos és pezsgő éjszakai élete van még Debrecenben a főutca már este 8-kor kihalt.

És tényleg csúnya! Az óváros gyakorlatilag a Piac utcából és a belőle nyíló egy-két rövidke utcából áll aztán vagy a szörnyen ronda panelrengeteg zúdul az emberre vagy a falusi jellegü földszintes, polgári házas kertvárosok. Semmi nagyvárosias nincs Debrecenben! Ez amúgy szintén az emberekre vezethető vissza!

Vergődnek mindenért ami egy kicsit is megmozdítaná ezt a posvány helyet! Anno vergődtek a Kölcsey központ miatt (mert aztán az előtte lévő, kocka, szocreál művház "gyönyörü" volt), vergődnek a villamos miatt, vergődnek amiatt, hogy a recsegő-ropogó veterán Ikarus-okat lecserélték vadiúj, légkondis Volvókra, vergődtek a roncsbár miatt, ami egy szinvonalas underground romkocsma és mint ilyen a szent és sérthetetlen civis tudatokkal nem egyezik, vergődnek szerencsétlen, egyetemista gyerekekre mert "elfoglalják előlük a buszt" (igazán, csak azért jönnek Debrecenbe, hogy ezt a perverz vágyukat kiéljék), ajvékolnak minden miatt, ha a nagyátlag debrecenin múlna, akkor még a Piac utcán is végig egyszintes vályogházak lennének. Kőkonzervatív és fellengzős népség! Odáig meg vissza vannak magukkal és a civis óriás falujukkal, tényleg sokkal nagyobb a pofájuk mint a pestieknek, ráadásul a nagy semmire!

2012. okt. 22. 15:10
 29/31 anonim ***** válasza:
66%

Fura hely! Minden ami rossz Budapestben az megtalálható, minden ami jó az hiányzik Debrecenben!

Rengeteg a hajléktalan, a nyers, ingerült ember, a főtéren kívül eléggé szemetes és poros város és nagyon kevés a park!

És Pesttel ellenben még ezért az sem kárpotol, hogy sok a szinvonalas program és a nagyobb látványosság! Jóformán semmi nincs Debrecenben, ott a Nagytemplom meg a Nagyerdő és ezzel minden értékesebbet felsoroltam.

Nagyvárosok minden negatívuma megvan Debrecenben és minden pozitívuma hiányzik belőle.

Én szoboszlói vagyok és Debrecen előtt, két évig jártam a nyiregyi fősulira. Bátran állíthatom, hogy bár feleakkora város Nyíregyháza mint Debrecen, mégis sokkal nagyobb élet van és sokkal szinesebb, hangulatosabb város Debrecennél. Szerintem Debrecen az ország legunalmasabb nagyvárosa!

2012. okt. 30. 11:46
 30/31 anonim ***** válasza:
48%

Van egy egyetemük (ami rajtuk kívül még egy jópár más magyar városban és jóval magasabb színvonalon is megtalálható), egy nagytemplomuk (nem értem mi olyan nagy kunszt benne, ugyanis egy nagy sárga, puritán épület), egy nagyerdejük (szintén nem nagy szám, Miskolcon Lilafüred vagy akár Nyíregyházán Sóstó milliószor szebb és érdekesebb) 207 ezren vannak, így a második legnagyobb városuk van az országban (ja igen, csak éppen úgy, hogy vagy húszmillió környező tanyát hozzájuk csatoltak, a szoci érában meg tele cs*szték még a városközpontot is az ótvar ronda panelokkal, az óváros lényegében 6-7 utcából áll, gyakorlatilag egy nagy falu az egész) és ez szerintük feljogosítja őket arra, hogy úgy viselkedjenek, mintha ők sz*rták volna a spanyolviaszt, nagypofájuság terén talán a pestieket is lepipálják, akik utóbbiaknak legalább van is valamennyicske okuk arra, hogy büszkék legyenek.

"Cívis" város, ugyanmár... egy sivár, igénytelen, dögunalom nagy falu, ahol már este 8 után semmi élet nincs, az emberek jórésze irrdatlan suttyó, a nagyállomásuk pedig közbiztonságilag talán a Keleti pályaudvart is alulmúlja.

Na szép napot! :))

2012. dec. 7. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!