Édesanyák, végleg kimerültem! Bármilyen tanács, hogy merre menjek?
A férjem állandan dolgozik, hajtja a pénzt, pedig nem fenyeget az éhhalál. Egy hitelt a megkérdezésem nélkül vett fel, de ebbe most ne menjünk bele, gyorsan vissza akarja fizetni..
Én nem járok sehová, csak az oviba viszem a nagyobbat és a boltba megyünk el, itthon vagyok velük. A kisebb 9 hónapos, nagyon anyás, rossz alvó, a nagyobbik épp dackorszakát éli.
Elegem van nagyon, egy idegszálam sincs már.
A férjem folyton panaszkodik, hogy mennyire fáradt, én bezzeg nem dolgozom.
Ma jutottam el oda, hogy végleg kiakadtam. Jövőhét szombaton ha törik ha szakad, egyedül hagyom őket, és lelépek egy teljes napra és éjszakára.
A kérdésem az lenne, hogy milyen ötletetek van, hová lehet menni BÁRHOL Magyarországon, minimális ráfordítással (nehogy beszóljon a férjem, hogy nem dolgozom de költöm a pénzt).
Nagyvárosban élünk, valami csendes helyre mennék ami azért nem a világvége mögött van, de nincs tele turistákkal.
Adjatok kérlek bármilyen tanácsot, mielőtt végleg megőrülök. Ti hova jártok egyedül feltöltődni?
10-es! Nem magukra hagyja, hanem az édesapjukra, aki ha nem egy mozgássérült értelmi fogyatékos, akkor el tud látni 2 gyereket.
Kérdező! Félig meddig saját tapasztalatból írom, hogy semmit nem fog segíteni, ha elmész egy éjszakára, ugyanúgy nem fogsz tudni aludni, meg mégis mit csinálnál ennyi idő alatt, azon kívül, hogy megnézel pár filmet? Inkább rendszeresen be kell vezetni, hogy bizonyos napokon 2-3-4 órát apjuk legyen a gyerekekkel, te meg addig elmész. Az az igazi feltöltődés. Beszélj vele, pici gyerek mellett nem hajtunk pénzt, ha nem nagyon muszáj, ez nem az az időszak.
9 hónapost simán beadni bölcsibe és elmenni fél állásba dolgozni és máris nem csak gyerekek és töltenék ki a napodat hanem felnőtt társaságod is lenne és férjed sem mondaná hogy csak költöd a pénzt,
Amúgy 1 napra elmenni nem pihenés lenne mire meg nyugodjál teljesen addigra haza kell menned.
Egyet értek azzal, hogy így kipihenni sem fogod magadat, és csak nagyobb konfliktust generálsz. Inkább rendszeresen lépj le 2-4 órára, pl. megeteted a gyerekeket szombat reggel és közlöd, hogy elmentél plázázni, futni, múzeumba, fodrászhoz, nyelvtanfolyamra vagy amit akarsz, oldja meg a férjed. Gondolom, ő sem szokott mindenhez engedélyt kérni (mondjuk esténként, amikor 3-4 órával később jön, mint számítottad).
A másik meg, hogy mi a túróért nem jársz sehova a kicsivel, amíg a nagy oviban van? Ha te félsz vele elindulni, ha te ragaszkodsz ahhoz, hogy így meg úgy legyen a házimunka meg a napirend, azért azt nem a férjedre raknám hibaként.
De tény, hogy ha nem kényszeríted rá az apjukat, hogy legyen a gyerekeivel, akkor nem is fogják ismerni egymást, nem fognak egymáshoz kötődni. És ha nem tudja, milyen szívás két gyereket kergetni, akkor nem fogja értékelni a munkádat.
Viszont ettől még napközben nyugodtan mehettek sétálni, baba-mama programra, magadra kötheted (egy zsák életmentő felszereléssel) és elmehetsz vele a világ végére is barátokat keresni, csak bevállalósabbnak és rugalmasabbnak kell lenni.
Kérdező írja hogy van állása,csak ugyemost ott a 9 hónapos baba. Sok embernél egy 9 hónaposnál még csak 1 étkezés van kiváltva amúgy még anyatejes,szóval bölcsibe sem tudja leadni. Milyen már hogy 2 gyerekkel azt mondja a férj, hogy ő csak pihen? Ő is akartam q 2 gyereket..
Kérdező abban vagy hibás hogy eddig egyszer sem hagytad hogy a férjed vigyázzon akár az első gyerekre. Szépen hagyd ott néha 1-1 délutánra a gyerekeket nála,hivatkozz hivatalos ügyintézésre,orvosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!