Volt már vaalakii, aki rosszul választott nevet a
gyerekének? Tanács?
Figyelt kérdés
Született egy fiam, akinek úgy gondolom, hogy rosszul választottunk nevet. Sajnos nincs olyan, mint külföldön, hogy x idő múlva is megváltoztathatod a nevét, és csak utána anyakönyvezik. Már mindenki megszokta a nevét, mindenki ezen a néven hívja, de nekem olyan természetellenesnek hangzik rá ez a név valahogy nem illik. Tudom, nem kötelező a nevén hívni, hívhatnám Bogyónak, stb. de az úgy nem nagyon jó, mert nem hívhatom örökké úgy.
2020. szept. 18. 20:58
1/9 anonim válasza:
Talán megpróbálhatnád második keresztnévnek hozzáadatni a nevéhez 🤔,vagy azt sem lehet?
2020. szept. 18. 21:00
2/9 anonim válasza:
Mi szép nevet választottunk, de egyáltalán nem illik a lányomhoz. Ő sokkal keményebb csajszi, mint a neve.
2020. szept. 18. 21:01
3/9 anonim válasza:
Mi a neve?
2020. szept. 18. 21:14
4/9 anonim válasza:
Adjatok második keresztnevet és lassacskán hívjátok úgy. Nővéremék is első körben az első keresztnevét használták a gyereküknek, meg is szoktuk. Aztán elkezdék inkább a másodikon hívni, utána már mi is. Ez egy éves kor alatt volt, szerintem ez még belefér.
2020. szept. 18. 21:30
5/9 anonim válasza:
9 hónapotok volt eldönteni. Hogy lehet ezt rosszul csinálni?
2020. szept. 18. 22:13
6/9 anonim válasza:
#5 mi az utolsó hetekben változtattuk meg a döntésünket. Pedig hónapokig biztosnak tűnt, hogy az lesz a neve.
Nem sokon múlott, hogy a kérdező sorsára jussunk.
Már 3 éves, de sokszor eszembe jut, hogy nem tudnám a másik néven szólítani, nagyon nem illene hozzá. Viszont a másik telitalálat lett.
Még mindig tetszik az a név is, csak nem a gyerekemnek adva.
2020. szept. 19. 08:29
7/9 anonim válasza:
Igazából a Tanács se rossz név, de én a Latrinát preferálom.
2020. szept. 19. 16:05
8/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm a 6 éves gyerekének változtatta meg a nevét. De ott a gyerek nem volt hajlandó a saját nevén bemutatkozni. Kiskorától kezdve Zitának szólíttatta magát. Oviba is úgy hívta mindenki, így a szülők engedtek a gyereknek és hivatalosan Zita lett a neve.
Neked a gyereked szereti a nevét? Mert ha igen, akkor hagyd annyiban a dolgot. Ha még nagyon pici, akkor beadhatsz egy kérvényt.
A férjed mit gondol erről?
Amúgy itthon is módosíthatod addig, amíg az anyakönyvvezető (vagy ki) nem megy oda hozzád és nem írod alá a papírokat a taj, adó stb. kártyákhoz. Általában szülés másnapján jönnek.
2020. szept. 19. 16:43
9/9 anonim válasza:
Szerintem túl van misztifikálva ez a név dolog. Hacsak nem valami vállalhatatlan nevet sikerült adni, és a gyereknek nincs vele baja, akkor próbáld megszokni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!