Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapesten a Rózsadombot ki...

Budapesten a Rózsadombot ki ismeri?

Figyelt kérdés

Budapesten ha a Rózsadombon vagy valamilyen luxusnak számító városrészen csak úgy sétálgatok, nézelődök, furcsán néznének rám?

Egyszer szívesen sétálgatnék ott, nézelődnék. Ott bizonyára csak házak vannak, de engem maga a környék kinézete érdekelne, átérezni a hangulatát, friss levegőt szívni.

Amúgy nem vagyok budapesti és jómódú sem, de gyerekkoromban elég gyakran jártam ott és kellemes emlékek kötnek oda, ezért szeretném egy fővárosi utazáskor kicsit megismerni a helyet, akár utcáról utcára sétálni, nosztalgiázni.

Mennyire jellemző ott a gyalogos? És amúgy tömegközlekedéssel hogyan közelíthető meg? Ugye nem gyanakodnának rám a milliós értékű villák meg nagykövetségek tulajdonosai, hogy be akarok törni?

Még konkrétan nem döntöttem el, hogy merre bóklásznék, csak néhány utcát ismerek konkrétan, Bimbó utca, Vérmező utca, Lórántffy Zsuzsanna utca, meg talán a Trombitás utca és ennyi.

2021. márc. 6. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Kicsit el vagy tájolva, ez közel sem luxus környék. Egy-két nagykövetség tényleg van, meg persze villák is vannak, de nem ez a jellemző. Főleg társas/iker/sorházak vannak, nyilván az átlagosnál magasabb áron, de alapvetően a pofátlanul gazdagok önálló házat vesznek. Ilyen is van persze, de kevesebb. Rengetegen sétálnak az utcákon, nyugdíjasok, kisgyerekesek, tömegközlekedéssel járók. Kizártnak tartom, hogy bárkit zavarna ha ide jönnél lófrálni :).
2021. márc. 6. 16:40
 2/11 anonim ***** válasza:
10%

Fú, valamiért nagyon rossz érzésem lett ezt elolvasván. Már az elején is az volt a gondolatom hogy ez csak arra kíváncsi hogy mennyire feltűnő ha sétálgat valahol és kinézi hogy hova akar betörni. Valamiért az egésznek a hangvétele annyira habos-babos és mintha direkt úgy lenne megírva hogy érző lényben rossz gondolatot még csak véletlenül se ébresszen. Hogy én hatódjak meg, hogy te mennyire szereted a környékemet.

Olvasom tovább...Mennyire jellemző a gyalogos? Elég érdekes kérdés. Hogy kell tömegközlekedéssel eljutni? Klasszikus trükk, mondaná az angol hogy textbook, hogy felteszek egy kérdést ami tényleg érdekel, majd elbagatelizálom egy másikkal, hogy azt higyjék a tényleg érdeklő kérdést is csak olyan ártatlan együgyűségből tettem fel, mint a másikat. Te nem akarsz betörni, reméled hogy senki nem hiszi majd azt rólad. Nem tudom olyan embernek aki minden rossz szándék nélkül sétál valahol hányszor jutott eszébe hogy őróla biztosan azt hiszi mindenki hogy be akar törni.

Tovább...Konkrétan nincs eldöntve, hol szeretnél bóklászni, csak egy pár utcára emlékszel. Egy olyan környékről, ahol gyerekkorodban jártál utoljára, pontosan megmaradtak utcanevek. Ahamm.

Ha őszinte a kérdés elnézést, és lehet hogy nincs igazam, de a megérzéseim általában nem szoktak cserben hagyni és ez az egész úgy bűzlik mint ide az óbaroki orosz kompozit trágya amit a vonatsín építésekor szétszórtak.

2021. márc. 6. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy mit értesz Rózsadombon? csak mert amiket felsoroltál utcák, az egyik se a szűken vett Rózsadomb, talán csak a Bimbó út. Bár lehet Vérhalomra gondoltál, nem Vérmezőre. Szóval ott tényleg vannak ezek a klassz régi villák (is), de mostanra (és már nagyon régóta) azok is mind társasházak.
2021. márc. 6. 16:48
 4/11 anonim ***** válasza:
57%

[link]

:D

2021. márc. 6. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Rózsadomb a Kádár-rendszerben számított luxusnak, akkor vált ez a gazdagság egyik szimbólumává, és bekerült a mindennapi szóhasználatba, de már a 90-es évek óta számos helyen drágábbak a lakások és a házak négyzetméterei. Ráadásul az idő se segít ezeknek az épületeknek.

Ha nagyon érdekel milyen környék, ülj fel a Nyugatitól induló 91-es buszra, és menj el vele a másik végállomásáig a Széll Kálmán térre, vagy fordítva. Semmi extra. Aki igazán gazdag manapság, az építtet egy csendesebb helyen egy nagy kúriát, biztonsági szolgálattal, stb-vel, és mellé vesz egy lakást a belvárosban. Ha nagyon szórni akarja a pénzét, akkor egy penthouse-t.

2021. márc. 6. 17:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted akik ott laknak, azok az ablakukból azt figyelik, hogy ki sétál az utcán...??? :)))))))

Közterület, ott sétálsz, ahol szeretnél... Miért csinálsz ebből ekkora problémát?

2021. márc. 6. 17:43
 7/11 anonim ***** válasza:
31%
#2: nekem is feltűnt ugyanez... :)
2021. márc. 6. 17:44
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

A Vérmező utca mióta van a Rózsadombon?

Amúgy meg Bimbó ÚT és nem utca..

2021. márc. 6. 17:46
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

"És amúgy tömegközlekedéssel hogyan közelíthető meg? "

Nem ismered a google térképet???

maps.google.hu

2021. márc. 6. 18:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Ott lakik egy rokonom, sima társasházban. Magas nívójú környék, de semmi extra nincs benne. Bárki sétálgathat ott anélkül, hogy megkérdeznék, mit keres arra.
2021. márc. 6. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!