Mi kell ahhoz, hogy kint élhessek Angliában?
Ahhoz, hogy munkát kapj, kell egy
- lakcím. Nos ezt nem árt minél előbb keresni, mert a legtöbb helyen nem adnak ki szobát ha nincs leinformálható munkahelyed. Viszont munkát sem kapsz ha nincs lakcímed. Ezért érdemes minél előbb szobát bérelni. Több lehetőség is van ahol megúszhatod a 22-es csapdáját.
- N.I number. Ahogy kijössz, már kérned is kell egy időpontot a lakóhelyed közelében található jobcentreben. Amikor megvan az időpont, bemész, és részt veszel az interjún. Majd közlik veled a továbbiakat. Nekem még kártyát postáztak ki, de kaptam ideiglenes igazolást, hogy folyamatban van az ügy. (ma már nem adnak kártyát) Ha nincs N.I számod, nincs munkahelyed sem.
- SIM telefonkártya. Ezt bárhol veszel, és kell, mert bárhová jelentkezel majd, kérni fognak telefonszámot.
- CV. Kinyomtatva legyen jó pár példány, mert sok helyre be kell adnod majd.
Ja a lényeget kihagytam.
Útlevél.
Ha dolgozni akarsz akkor legyen útleveled, mert azzal sokkal könnyebben megoldasz dolgokat. Pl: Bankban. A banki ügyintézők szeretnek ostobának látszani, és sokan hiába jó a személyi igazolvány, vissza adják, hogy ez nem jó. Magyarázkodni meg felesleges nekik, mert vannak akik azt is megkérdőjelezik, hogy Magyarország uniós ország. (volt rá példa)
- Meg ugye kell bankkártya, bankszámla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!