Kell fizetnem a kórházi ellátásért Angliában?
Köss biztosítást mindenképp. (A közhiedelemmel ellentétben az EU TB nem elég, ugyanis az csak állampolgárokkal azonos szintű ellátásra jogosít, azonban kinn az állampolgárok sem sokra jogosultak külön biztosítás nélkül. (Illetve, persze fizetség ellenében mindenre, csak épp a gatyád rámenne.)
Szóval: baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás elengedhetetlen!
#2 ne beszélj félre. Az eus tb kártyával úgy látnak el külföldön sürgősségi esetben, mintha az adott országban biztosítva lennél.
"Ha Ön valamelyik EU-tagország állampolgáraként egy másik uniós országban, ideiglenes (üdülési, üzleti vagy tanulmányi célú) ott-tartózkodása során váratlanul megbetegszik, jogosult minden olyan orvosi ellátásra, amely nem várhat addig, míg hazatér saját országába. Ön ugyanolyan egészségügyi ellátásra jogosult, mint az adott ország egészségbiztosítási rendszerében biztosított személyek."
Én egyébként konkrétan pontosan ugyanezt írtam...
Kellene tudni értelmezni, mielőtt kioktatsz mást!
Ha nem veszhelyzet (tores, verzes etc), akkor nem korhazba, hanem walk in centerbe kell menni. (Ugyelet, varsz 2-3 orat, megnez az orvos)
Mikor eloszor kijottem, a walk in centerben se szemlyit, se eu kartyat nem kertek, megnezett az orvos, felirt antibiotikumlt (tudogyuszim
volt). Nem jatszanak az eleteddel, max sokat kell varni de megnez az orvos.
Persze azota van GP-m akihez megyek ha barmi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!