Hova érdemes elmenni Angliában?
Szóval a nyáron tervezünk Angliába utazni, de nem tudjuk még pontosan hova. Egyikőnknek sem fontos, hogy nagy város legyen. De azért szeretnénk úgy, hogy a reptértől viszonylag könnyen megközelíthető legyen.
Tudnátok ötleteket írni, és hogy mi az amit azon a környéken érdemes megnézni?
Londont is írhatjátok, de elsősorban nem ezek a legnagyobb, legismertebb városok érdekelnének.
Mégis milyen reptér? Mert a repterek zöme városon kívül esik. Sokcsodás hely van ahová érdemes elmenni de a legtöbb nincs reptért közelben. Meg ugye nem árt tudni, hogy mégis mi az ami érdekelne?
Mert érdemes megnézni Oxford városát, vagy Stratford-upon-Avon városkát. Csodálatos hely Tintagel is.
Vagy vannak igaz angol programok ahová érdemes elmenni.. De ezek egyike sincs reptér közelben.
Értem. A gond az, hogy itt kint Angliában a távolságok és az árak nem egészen olyan mint otthon.
A vonatjegy árak nagyon drágák. Mondok egy példát.
Épp most nézegettem, hogy mi lenne ha Oxfordból a London-Heathrow-i repülőtérre mennék vonattal.
De levetettem mert a másfél órás vonatút 2x átszállással 60 font lenne. Míg a busz egyből odavisz 30 fontért.
Nos, a vonat árakkal számolhatsz 50 fonttól a csillagos égig árakkal.
A másik: Érdemes konkrét helyeket kinézned, hogy mire vagy kíváncsi. Ha Stonehenge-re vagy kíváncsi az nagyon kiesik, de oda pl: visz busz. Kimondottan olyan busz ami Stonehengre megy.
Oxford városát ajánlottam, de ez a londoni reptérhez messze van. Vonattal a gatyád is rámegy olyan drága, a busz meg 2,5 órás csak, hogy a városba érj. De maga Oxford csodásan szép város. Ha távolabbi helyek is érdekelnek, mint pl: Monkey world vagy tankmúzeum akkor érdemes megszállni valahol 1 éjszakára.
Több napra mennénk. Amúgy külföldön élek és itt is magasak a vonatjegy árak, szóval az nem lenne gond. Lehet első alkalommal maradunk csak Londonnál, aztán majd a későbbiekben körbenézünk máshol is. Imádok utazni és szeretem a természetet, de bármi szóbajöhet. Múzeum, park, kastély, tó, tengerpart. Szóval felőlem bármi jöhet. De annyi sok szép hely van, hogy nagyon nehéz dönteni melyik lenne a legjobb választás.
Köszönöm a választ.
Itt van egy Londons lista a látnivalókról, https://www.youtube.com/playlist?list=PLJjWQWxWLNLxeZ4fecdys..
Másrészt ajánlom edinburgh-t, Oxfordot, Windsort, Brightont is. Mind gyönyörűek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!