Kell fizetnem a kórházi ellátásért Angliában?
Figyelt kérdés
Magyar állampolgár vagyok. Nem soká megyek Angliába "nyaralni". A kérdés: ha kint rosszul leszek és kórházba kerülök, akkor kell fizetnem?2016. dec. 5. 17:54
11/12 anonim válasza:
76% "azonban kinn az állampolgárok sem sokra jogosultak külön biztosítás nélkül". Nagyon is tévedsz ezzel kapcsolatban, a UK-ben az NHS nagyrészt mindent lefed és ingyenes, más kérdés a szolgáltatás minősége (éltem kinn, tudom). Ha már kioktatsz másokat, legalább nézz utána a tényeknek.
12/12 anonim válasza:
#8: nem, nem azt írtad. A második hozzászólás azt sugallja (az első hozzászólást nem tudom te írtad e, de az meg explicite kimondja), hogy olyan jogaid vannak kint mint egy uk -beli állampolgárnak akinek nincs semmilyen egészségbiztosítása (bármit is jelentsem az hogy nincs "külön" biztosítása. Külön "angol" vagy külön "a drága kórházban is ellátnak" biztositás?). Holott olyan jogaid vannak, mint egy olyan uk -beli állampolgárnak, aki a helyi társadalombiztosítónál biztosítva van, amennyiben sürgősségi ellátásra szorul. És mint ahogy az előző hozzászólásból és a linkelt wikipédia cikkből is kiderül, Angliában az ilyet ingyen ellátják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!