Élnétek Angliában?
Londonba vagy hasonló nagyvárosban semmiképp. Jártam ott többször is és nem tudnék ott élni. Valami kisvárosban, faluban igen, mert ott szép a táj. De ott meg lehet, hogy nincs annyi munkalehetőség.
Én Dél-Amerikába mennék, ahol spanyolul beszélnek. Vagy Oroszország valamelyik nagyvárosa, pl. Szentpétervár.
Én Németországba költöznék ki. Európa legerősebb gazdasága. Folyamatosan szüksége van munkaerőre. Nagyon jó fizetések,oktatás,egészségügyi ellátás,közösségi rendezvények,nyaralási lehetőségek országon belül. Bayern az egyik célpontom. Nagyobb városba költöznék. Több a lehetőség. Egy hónap után nem ismered és nem ismer az egész város,mint itthon.
És Németországban van az egyetlen sebességkorlátozás nélküli autópálya. 6000 kilóméter kisebb megszakításokkal.
Éltem ott 3 évet, soha többet.
Bár lehet, a vidéki anglia abból a szempontból elviselhetőbb mint London hogy igaz hogy ugyanúgy nem látod a napot egy 10 hónapon keresztül, de legalább viszonylag emberibb lakhatási körülményeket biztosít, azaz nem kerül egy egérlakta lyuk egy havi kinti minimálbérbe, vagy nem kell másik 4-5 emberrel osztozni a fürdőn-wcn-konyhán.
Jelenleg lassan 2 éve Bécsben élek, ég és föld a különbség.
Meg azt lehagytam, hogy a minimalber £6,7/ora ha dolgozol heti 40 orat, akkor ado meg jarulek levonasa utan is marad kb. £900. Ha a paroddal elsz akkor ugye 2 fizetes, meg, ha a minimumot keresitek mindketten az is £1800/ho osszesen. Tehat, ha mindent feleztek akkor kb a fele fizetese megmarad mindkettotoknek.
Persze nyilvan egyedul nehezebb lenne, meg nem szabad Londonba koltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!