Skóciában élők! Kisvárosok/falvak ott még ugye biztonságosak, bevándorló mentesek? Szörnyű, hogy idehaza már nem lesz egy olyan város/falu sem, melyben ne lenne kisebbség!
És az is igaz hogy nem az Európai bevándorlóknak van szükségük ehhez hasonló tanfolyamokra szerte Európában:
Én 8 éve élek kint, és meglepő lesz amit írok, de sok lengyel, és skót is van olyan szar alak mint bármely bevándorló.
Az egyik magyar sráccal történt, hogy Skóciában egy kocsmában a helyiek simán a képébe vágták, hogy egy bevándorló, és takarodjon haza.. Csak azért nem lett bunyó, mert a srác a barátaival, kollégáival volt, akik között szintén volt helyi, és ők csillapították a kedélyeket.
Egyébként 3 éve én is átéltem egy "gurulós katona voltam, nekem lehet nagy pofám " üregtől, hogy nekem jött, hogy minden idegen takarodjon haza, Anglia az övéké..
Szóval a válasz a kérdésedre.
faluk zöme nem szívesen fogadja a külföldieket, legyen az szomáliai, lengyel vagy magyar. Kirekesztik.
Kisebb városokban meg idő kell, hogy elfogadjanak.
10 éve élek külföldön, soha nem volt gondom bevándorlókkal, helyiktől viszont kaptam rendesen. Lehet szépíteni a dolgokon, de aki bevándorló ellenes, annak a magyarok sem szimpatikusak. Tény jóval kevesebb beszólást kapok, mint egy arab, de a legtöbb max. kevésbé rossznak tart.
Ráadásul akkor fognak a legjobban kiakadni ha elkezded a szövegelést a bevándorlókról, ne lepődj meg ha beszólnak, hogy pont te mondod?
Én sokat beszélgettem anno erről az angol főnökömmel. Ő azt mondta hogy különbséget kell tenni az Európán belülről jövő és a kivülről jövő migráció között. Méghozzá a teljesen eltérő, rendszer idegen kultúra miatt. Az Európán belülről jövő migránsok esetében nincs akkora kulturális, vallási, mentalitás beli különbség. És ezzel aligha lehet vitatkozni. Egy Európainak nem kell úgy integrálódnia, hiszen európai rendszeren belülről jött, míg sok esetben egy másik földrészről érkezett itt találkozik először civilizált, nyugatias társadalommal és annak normáival.
Ezzel nehéz lenne vitatkozni.
Azért az is hozzátartozik az egészhez, hogy a bevándorlásellenesek a brit médiában azért a kelet-európaiakat szidják és hibáztatják, mert az nem számít rasszistának.
Ugyanakkor az nem probléma, amikor arab/közel-keleti/muszlim bevándorlók, akik nem akarnak civilizált ember módjára viselkedni, randalíroznak.
Sokan felemlítik a lengyeleket, mint negatív példa. Ők csak azért azok, mert sokan vannak, kb. 1-2 millióan élnek ott.
Éltem kint 1 évig London délkeleti részén Lewisham negyedhez közel. Én amúgy sokat mászkáltam különböző kerületekben és lengyelek minden bevándorlónegyedben vannak boltokkal, iskolával is.
A magyarokat még azért nem utálják, mert kevesen vagyunk és viszonylag láthatatlanok.
A románok és bolgárok híre viszont rettenetes, mert sok segélyes megy ki oda lopni.
"Azért az is hozzátartozik az egészhez, hogy a bevándorlásellenesek a brit médiában azért a kelet-európaiakat szidják és hibáztatják, mert az nem számít rasszistának. "
Ez baromság, bocs. Az ugyanúgy rasszistának számít, lásd az általam említett halastavas ürgét, aki kitiltotta a kelet-európaiakat. Ezt a tettét minden médium rasszistának nevezte, még a jobboldaliak is. A "racist" szó gyakorlatilag a bevándorló és idegenellenes szinomája lett, ezt mindenki látja, aki követi a brit közéletet, egyáltalán nem számít már a biológiai "rassz" etekintetben.
"Ugyanakkor az nem probléma, amikor arab/közel-keleti/muszlim bevándorlók, akik nem akarnak civilizált ember módjára viselkedni, randalíroznak."
Nem probléma? Akkor nem emlékszel mi volt itt 2011-ben a nyári zavargásokkor, vagy tavaly nyáron a calais-i káoszkor. Vagy bármelyik terrortámadás után. Nekem nem úgy tűnt, hogy úgy kezelte volna ezeket akár a közvélemény, akár a média, mint "nem probléma".
"A magyarokat még azért nem utálják, mert kevesen vagyunk és viszonylag láthatatlanok. "
Ez is önámítás. A magyarok nem láthatatlanok, csak besorolják őket, illetve minket egy nagyobb halmazba, a kelet-európaiba. Máris nem leszünk kevesen. Egy átlagos britnek teljesen mindegy, hogy te bolgár vagy, magyar vagy szlovák. Nekik te kelet-európai vagy, a butább fajta meg egyszerűen lelengyelez. Még az amúgy nem kőbunkó szélsőjobbos brit is kelet-európainak fog nevezni, mert nekik a volt keleti blokk egyben van kezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!