Szerintetek érdemes kimennem?
Először is kérdeznék valamit: Mennyire tuti, hogy kapnál állást. Közvetítővel mennél ki? Mert a közvetítők átvernek, lenyulják a pénzedet. Ha valaki mondta, legyen az a testvéred, hogy gyere ki, mert itt van meló, meg van szervezve....csak olyannak higyj, aki soha nem verne át. Láttam itt már olyat, hogy egy pár egyre csak hívta ki a rokonokat (testvért is) és haverokat, és mindet átverték. Hazudtak nekik, és csak egy tudott kinn maradni, a többi mind ment haza. Bárki is ígérné, hogy beszélt a főnökével, és a főnöke azt mondta, hogy jöhetsz dolgozni, ne vedd készpénznek, mert ha még nem is akar átverni, a főnök lehet csak úgy mondta, hisz neki tök mindegy, hogy téged, vagy valaki mást vesz fel. Nagyon óvatosnak kell lenni...senkiben sem bízhatsz. Csak 100%os információban higgyj.
Én kinn élek 2 éve, nekem mázlim volt, aki kihívott, soha nem is ígérte, hogy lesz munkám, csak annyit mondott, hogy segít, amiben tud. Így is lett.
előző!
nem minden közvetítőiroda veri át az embereket!
Akit említettem, hogy becsapta még a családját is, annak ugye azért hittek, mert családtak, csak tán nem veri át őket. Kellett nekik pár ember a lakásba,hogy ne legyen olyan drága az internet. Azt mondták a családtagoknak, haveroknak, "beszéltem a főnökkel, jövő héten kezdhetsz"
Aztán van olyan is, hogy nem akarná átverni az ember az ismerősét, még sem jön össze a dolog. Mert hazaküldi a papírokat, az egyén kitölti, visszaküldi, a segítő leadja, behívják interjúra, és ez az interjú a cégnél tudva levő, hogy azt jelenti, hogy már felvették, mégis kijön, elmegy az interjúra, és valamiért abban az évben megváltoztatják a szabályt, és nem veszik fel. Ha mondjuk a haver azt mondja, hogy mondták a cégnél, hogy most 10 embert felvesznek, első kézből tudja, lehet, hogy már meg is van a 10 ember, csak úgymond meg kell hírdetni az állást. (mint otthon) A közvetítő irodák, meg úgy néz ki, hogy tök hivatalosan intéznek mindent, papírokat aláírsz, köztük egy olyat, hogy az a kint lévő cég egy éves szerződést köt veled. Mikor kiérsz, azt se tudják ki vagy, jó, ha a cég létezik. Megpróbálhatod beperelni a közvetítőt, de szerinted nyersz? A perlés pénzbe van, akár igazad van, akár nincs. Az újsághírdetéseket, amiket meg otthon olvasol....hát én nem bíznék egyikben sem. Sokszor q...vának viszik a lányokat. Szóval elég fogas kérdés, hogy mit higyj el, és mit nem. Az a legtisztább, ha az illető nem ígér semmit, csak hogy intéz neked szállást, meg elvisz helyekre, ahol állást kaphatsz, esetleg elmegy veled a főnökéhez bemutatni téged, stb....
óvatosnak kell lenned, hiszen idekinn csak magadra számíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!