Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerintetek érdemes kimennem?

Szerintetek érdemes kimennem?

Figyelt kérdés
Úgy adódott, hogy kitudnék menni Angliába egy szállodába dolgozni. Biztos fizetést, szállást, és ennivalót is kapnék, ráadásul egy-két magyar is van kint, angolul persze tudok. Az egyetemet kéne halasztanom, egyébként másodéves vagyok. Te mennél?
2010. jan. 8. 13:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Először is kérdeznék valamit: Mennyire tuti, hogy kapnál állást. Közvetítővel mennél ki? Mert a közvetítők átvernek, lenyulják a pénzedet. Ha valaki mondta, legyen az a testvéred, hogy gyere ki, mert itt van meló, meg van szervezve....csak olyannak higyj, aki soha nem verne át. Láttam itt már olyat, hogy egy pár egyre csak hívta ki a rokonokat (testvért is) és haverokat, és mindet átverték. Hazudtak nekik, és csak egy tudott kinn maradni, a többi mind ment haza. Bárki is ígérné, hogy beszélt a főnökével, és a főnöke azt mondta, hogy jöhetsz dolgozni, ne vedd készpénznek, mert ha még nem is akar átverni, a főnök lehet csak úgy mondta, hisz neki tök mindegy, hogy téged, vagy valaki mást vesz fel. Nagyon óvatosnak kell lenni...senkiben sem bízhatsz. Csak 100%os információban higgyj.

Én kinn élek 2 éve, nekem mázlim volt, aki kihívott, soha nem is ígérte, hogy lesz munkám, csak annyit mondott, hogy segít, amiben tud. Így is lett.

2010. jan. 10. 15:55
 12/15 anonim ***** válasza:

előző!

nem minden közvetítőiroda veri át az embereket!

2010. jan. 10. 19:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem ismerem olyan jól az illetőt, aki segítene, ismerős rá a legjobb jelző. S szó, ami szó ő is gyűjti maga köré az embereket. Kint van a családja, hívott már ha haverokat is. Viszont az egyik barátom az ő segítségével ment ki, és már 2 hónapja dolgozik. Hogy tudna becsapni, mire tudok figyelni?
2010. jan. 11. 10:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Akit említettem, hogy becsapta még a családját is, annak ugye azért hittek, mert családtak, csak tán nem veri át őket. Kellett nekik pár ember a lakásba,hogy ne legyen olyan drága az internet. Azt mondták a családtagoknak, haveroknak, "beszéltem a főnökkel, jövő héten kezdhetsz"

Aztán van olyan is, hogy nem akarná átverni az ember az ismerősét, még sem jön össze a dolog. Mert hazaküldi a papírokat, az egyén kitölti, visszaküldi, a segítő leadja, behívják interjúra, és ez az interjú a cégnél tudva levő, hogy azt jelenti, hogy már felvették, mégis kijön, elmegy az interjúra, és valamiért abban az évben megváltoztatják a szabályt, és nem veszik fel. Ha mondjuk a haver azt mondja, hogy mondták a cégnél, hogy most 10 embert felvesznek, első kézből tudja, lehet, hogy már meg is van a 10 ember, csak úgymond meg kell hírdetni az állást. (mint otthon) A közvetítő irodák, meg úgy néz ki, hogy tök hivatalosan intéznek mindent, papírokat aláírsz, köztük egy olyat, hogy az a kint lévő cég egy éves szerződést köt veled. Mikor kiérsz, azt se tudják ki vagy, jó, ha a cég létezik. Megpróbálhatod beperelni a közvetítőt, de szerinted nyersz? A perlés pénzbe van, akár igazad van, akár nincs. Az újsághírdetéseket, amiket meg otthon olvasol....hát én nem bíznék egyikben sem. Sokszor q...vának viszik a lányokat. Szóval elég fogas kérdés, hogy mit higyj el, és mit nem. Az a legtisztább, ha az illető nem ígér semmit, csak hogy intéz neked szállást, meg elvisz helyekre, ahol állást kaphatsz, esetleg elmegy veled a főnökéhez bemutatni téged, stb....

óvatosnak kell lenned, hiszen idekinn csak magadra számíthatsz.

2010. jan. 11. 16:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocs, az elején internetet írtam, nem tóm miért, albérletet akartam:D
2010. jan. 11. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!