Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ti hogyan vállaltátok be?

Ti hogyan vállaltátok be?

Figyelt kérdés
Elég sok ember elmegy külföldre a jobb élet miatt és vissza se jön... nekem most lenne egy lehetőségem Dániába menni/dolgozni.. Nagyon sokat törtem a fejemet de nem tudtam eldönteni.. (Fogorvos vagyok,angolul tudok ) Ti hogyan vettétek rá magatokat hogy külföldre menjetek?

2014. máj. 1. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez egy nagy tevhit hogy a legtobb haza sem megy. A legtobb kulfoldre koltozott par ev utan hazamegy, mikor osszejon egy hitel mentes lakasra, vagy egy vallalkozasra valo.

Mi 3 eve jottunk ki, igaz 1 evre terveztuk, de az szinte semmire sem eleg, igy majd most koltozunk. Sokat nem kockaztattunk, volt erre egy osszeg szanva, ha bejon akkor jo, ha nem akkor sem tragedia.

2014. máj. 1. 19:23
 2/4 A kérdező kommentje:
nem ez volt a kérdésem... de azért köszi
2014. máj. 2. 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit egyszerűbb volt "rávennem" magam. Először gimnáziumban tanultam egy évet külföldön. Akkor nem volt választásom, mert megmondták itthon, hogy ki kell mennem, hiszen az érdekemet szolgálja ha kint tanulok egy évet (gyorsan megtanulom a nyelvet, önállósodom, szélesedik a világképem, stb.)

Itthon érettségiztem, majd miután felvettek az egyetemre, elhatároztam, hogy az első évet halasztom, és mielőtt nekikezdek a tanulásnak, előtte dolgozom egy kicsit és keresek egy kis pénzt. Így mentem ki megint Ausztriába.

Persze más volt a helyzetem mint most neked, mert egyrészt tudtam hogy mennyi időre megyek pontosan, másrészt ez még egyetem előtt volt.

Mivel már éltem külföldön ezért könnyű volt rávenni magam, hiszen megszűntek a félelmeim egy csomó dologgal kapcsolatban, ami egy embernek szokott lenni ha először külföldre költözik.

-A kommunikációtól nem féltem, mert bennem volt a tudás, főleg szóban nem okozott problémát

-Nem féltem, hogy bénább vagyok mint más. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, az elején persze rengeteget tanul az ember és meg kell szokni az új környezetet és emiatt nem könnyű az első időszak, de utána kamatosul megéri a kint szerzett (munka)tapasztalat

-annyi pénzt lehet keresni rövid idő alatt is, amennyiről Magyarországon csak álmodni lehet. Nem volt célom sok-sok évre kimenni de az mindenképp megérte anyagilag, hogy kimentem. Tehát befolyásolt az, hogy tudtam hogy fogok annyit keresni amiből félre lehet tenni

- vágytam az újra. Új környezet, új tapasztalatok, új emberek. Ez is motivált

Remélem sikerül majd helyesen döntened!

Ha tudsz angolul, és ráadásul fogorvos vagy, az nagyon jó kombinációnak hangzik, mert úgy hallottam, hogy Dániában keresik a diplomás embereket és rendkívül jól fizetnek.

Nem kell örökre kimenni, de pár évre érdemes, hogy az ember lássa és megtapasztalja, hogyan dolgoznak kint: rengeteget lehet ezáltal tanulni, emberileg, és szakmailag is. Emellett nyitottabbá válik az ember azáltal is hogy nem fél a nyelvi akadályoktól. Persze az is előny, hogy anyagilag is megéri, félre lehet tenni sok pénzt.

2014. máj. 14. 20:46
 4/4 A kérdező kommentje:
nagyon köszi utolsó ;)
2014. máj. 14. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!