Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3. babát vállaltatok?

3. babát vállaltatok?

Figyelt kérdés

Van két gyerkőcöm, 3 a lány, 6 lesz a fiú. 29 leszek nyáron de olyan kapuzárási pánikom van.. akarnék is meg nem is mégegy bébit. Félek h milyen lehet a 3 gyerek, mennyire osztható be az idő mindháromra, mennyire nehezebb, másabb a 3 mint a kettő.. Sok ismimtől hallottam h a 3.szinte mintha nem is lenne,mert nem aggodsz halálra pl ha elesik az első lépéseknél,mindent rutinból csinálsz.. nem tudom. Kérlek titeket ha van időtök meséljetek már h milyen. Jó és rossz -ha lehet olyan- is érdekel. Ez felelősségteljes döntés,ezért eléggé emésztem magam...

Köszi szépen.

2014. márc. 4. 01:22
 1/7 anonim ***** válasza:

2lanxom van. Es 15hetes vagyok a kisfiuval:) 30eves vagyok.

a nagyobb 3eves a kicsi 15hos:)

Ha ugy erzed fogod birni. Vallald be

2014. márc. 4. 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem jelenleg 1 van, várom, h menjen oviba, ledolgozhassak 2 évet, h biztosítsuk a tgyást/gyedet. Ezután szeretnék még egy babót, ekkor leszek 26-27 éves, de hogy utána betudnék vállalni egy 3.-at is hááát az necces. Jelen helyzetben én a kettő gyerektől tartok :D De mindenképp akarok kis tesót. Nagyon tisztelem azokat a nőket, akik bevállalják a nagy családos szerepet, én tartok tőle...
2014. márc. 4. 07:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen,mi vállaltunk.Bár 3 évig gondolkodtunk rajta. :/ De aztán a szívünk nyert.A nagy 10 éves a középső 7 a kicsi 3. Most tervezzük a negyediket. :D

Inkább előnyöket tudnék felsorolni,mint hátrányt.Talán anniy,hogy több felé kell figyelnem,itthon tanul a két nagy,nem adtam be őket napközibe.Sokat foglalkozom velük,e mellett ott az örökmozgó 3 éves...hát nem unatkozok, a férjem napközben dolgozik,rám marad sok minden.De élvezem.Tény,hogy fárasztó,de ugyan így az volt mikor ketten voltak is.Szervezés kérdése minden.Türelem.Tengernyi türelem.Ez kell! :)Aztán....Anyagilag könnyebb,mint mikor csak ketten voltak.A családi adókedvezmény,rengeteget jelent! Régebben fizettem 24 ezret havonta a menzáért,most semmit. Ingyenes a nagyoknak a tankönyv. Ez is hatalmas segítség.Sokkal több marad így,pl. ruhákra,cipőkre. Van nagycsaládos kedvezmény még a gázra is.Az se mindegy hogy teljes áron vagyunk,vagy fele pénzt fizetek ki havonta a fűtésér.Rengeteg kiskapu van,és segítség.Csak kutakodni kell,és élni vele.Sokan el is ítélnek,mert ,,ennyi gyereket szültem a világra,,. Az anyósom már akkor forrongott amikor a 2. érkezett,nem hogy a 3. 1 hónapig nem szólt hozzánk. :D Most asszem infarktust kap,ha végre sikerül összehozni a négyeskét. :) De minket ez nem érdekel.Mindenük megvan,felelősséggel átgondoljuk a döntéseinket,hitelünk nincs...semmi.Ha volna havi 60 ezer ft. házhitel,gondolom nem lenne a 3. se. De így minden könnyebb,és bevállaltuk.Imádjuk mindet! Néha sok a ricsaj,de ha meg nincsenek itthon,mert a mamáknál alszanak szombaton,hát majd meg zöldülök,olyan ,,egyedül,,érzem magam.Csend van.Nyugalom.Lazítanunk kellene a férjemmel,e helyett agyalok,mi van velük,és miért nem kiabál értem valamelyik,hogy hogy nem vinnyog a kicsi,hogy megint ,,bántották,, a nagyok. :D Szóval,ha úgy érzitek,rendbe vagytok anyagilag is,és stabil a kapcsolatod a férjeddel,lelkileg idegileg rendbe vagy,akkor hajrá!!!!! :)

2014. márc. 4. 08:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 5 éves fiam és egy 2 éves lányom. Most 30 hetes pocakos vagyok ismét kislánnyal. Én 33 éves vagyok.

Mikor elkezdtük tervezni a 3-at pont ugyanúgy voltam, mint te. Akartam is, meg nem is. Aztán mikor első hónapban nem jött össze, nagyon csalódott voltam. Ekkor kiderült, hogy igenis szeretném! :)

Azóta nem mondom, hogy néha nem fordul meg a fejemben hogy fogom bírni, de jó lesz, az biztos! :)

2014. márc. 4. 08:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam 3 éves, nemrég kezdte az ovit, a lányom 11 hónapos és 22 hetes terhes vagyok a 3. babával. Hát azt nem tudom, hogy fogom bírni 3 gyerekkel de nem is gondolok rá, pozitívan állok hozzá, pedig nekem segítség nuku, csak a férjem ha hazaér este meg a hétvégén. Nagyszülők messze laknak. Annyi segítség van, hogy reggel viszi a fiacskánkat az oviba de délután már nekem kell érte menni a kiscsajjal. Én a kiscsajjal sem aggódom halálra magam, ha elesik akkor elesik, majd feláll, mindent rutinból csinálok már nála is, a 3.-nál meg... majd mégúgy! Az időmet is jól beosztom, nagy 2 szintes családi házban lakunk ahol igencsak elkél a takarítás minden nap, de beosztom, hogy melyik nap hol rongyolok éppen. Főzni minden nap főzök szinte mert a férjem itthonról visz minden nap enni. Szerintem ne emészd magad ezen, ha szeretnétek és megvan a kellő háttér hozzá akkor hajrá! Majd jön minden magától.
2014. márc. 4. 08:30
 6/7 anonim ***** válasza:
szia.én 31 éves vagyok (leszek áprilisban),nagyobbik fiunk 6 lesz májusban, kisebbik októberben lesz 5 éves.és 11 hetes vagyok 3.gyerekünkkel. nem tudom milyen lesz, biztos kicsit nehéz, de tényleg minden szervezés kérdése :)én is sokat hezitáltam, hogy mi legyen, aztán párommal úgy döntöttünk hogy ám legyen :)
2014. márc. 4. 09:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a kedves válaszokat.

Férjemmel jó a viszonyunk,szerencsére,azzal nem lenne baj. bár elég sok feladat hárul rám a két gyerekkel is,nem mondhatom,h eláraszt a segítségével... :/ éjszakás,tehát inkább délután aktiv,fürdetéskor már megy pl.

Ha ezeket a szempontokat nézném csak akkor nem férne bele egy harmadik.Éjszaka,délelőtt alapból nem kapnék segítséget.Sokat gondolkozok,milyen lenne, de úgy tűnik ez meg is marad ebben a státuszban :)

Nektek gratulálok a kitartásért,és sok örömet továbbra is a gyerkőcökben :)

2014. márc. 5. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!