Toxémia után vállaltatok még egy babát?
Én is toxémiás voltam. A 37. héten 170/110-es vérnyomással fektettek be. 38. héten spontán, hüvelyi szülésem volt, egy teljesen egészséges kislányt hoztam világra 3300 grammal.
Ha csak a toxémia lenne a probléma, akkor vállalnék még egy babát.
nálam a második terhesség volt toxaemiás
a 14. héten, tehát nagyon korán kezdtem vizesedni, félidőtől Dopegyt, mert 180/130 volt a vérnyomásom. Aztán megjelent a fehérje is, először otthon kezeltek, gyakrabban kellett járnom a dokihoz és a védőnőhöz is, kihúztuk a 36. hétig, de iszonyatosan szarul voltam végig, mint akit lassan, de kitartóan mérgeznek. A 36. héten befektettek, minden nap 1 uh és 3 nst, 2 vérvétel és számtalan pisi-teszt. A 37. héten az egyik nst rossz szívhangot mutatott, megindították a szülést. Szerencsére minden rendben ment, de utána nagyon lassan állt helyre a vérnyomásom, lassan távozott a víz is. A dokik nem javasolják a következő terhességet (3 nőgyógyásznak kértük ki a véleményét), egyöntetűen úgy gondolják, hogy a következő terhességnél nagy eséllyel beindulhat a szülés a huszonakárhányadik héten, ami pedig végzetes lehetne a baba számára és én sem lennék biztonságban. Nem merünk kockáztatni, bár több babát terveztünk, marad a kettő. 3,5 éve ezen agyalunk és nem merjük bevállalni. :-(
Kívánom mindenkinek, hogy a következő terhességénél ne jelentkezzen ismét a toxaemia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!