Körbe szeretném utazni nyáron Európát busszal, stoppal, olcsón. Tudtok adni utazási tanácsokat?
Az útvonal perpil úgy állna, hogy:
Budapest-Salzburg-Svájc(nincs pontos cél)-Nizza-Párizs-Amszterdam
Próbáltam utánajárni, és Svájcban busszal nem igen lehet, a vonat meg drága, s lehet Nizzáig egy Milánói állomást is be kell tennem. Svájcba megpróbálnám a stoppolást, háátha.
Amúgy nagyon olcsóba akarom kihozni (50-70ezer ft körül; tudom tudom, kész öngyilkosság :D), egy hátizsákkal mennék, és az alvást megpróbálnám buszon intézni (igen tudom, rossz, de spórolás). Olyan 7-10 naposnak gondolom az utat előzetes tervek szerint.
Pár kérdés felmerült bennem (vagy aggály):
- Milyen iratokat ajánlotok beszerezni? Olvastam valami ingyen kiváltható nemzetközi TAJ kártyáról, meg van valami Youth Card, de ezeken kívül valami?
- Előre foglaljam le a busz/vonatjegyeket, vagy van esélyem, hogy ott helyben is sikerül?
- Esetleg a buszon kívül hogy/hol lehetne még tényleg olcsón aludni? Valaki egyszer írt olyat, hogy buszállomásokon aludt, de ettől én kicsit félek, itthoni viszonyokat ismerve :DD
Salzburgban van valami csőszálloda, ami 'ingyenes', de a többi helyen etéren nem vagyok otthon.
Bármilyen jó tanácsnak, tippnek, trükknek örülök :)
a 7-10 előzetes tervezet volt csak :D
és a 70 fölé is tudnék menni, de 100 fölött már nem igen akarok
kajáltatást megoldanám valahogy olcsóba, konzervek, ásványvíz, stb
szállást próbálnám minimalizálni, buszon alvással például
esetleg utazás költségét pedig stoppolásosdival csökkenteném, ha összejönne :)
tudom, hogy kevés, de hát egyetemista az ember, s kalandor :D (és csak azért nem aludnék az utcán, mert félnék h kirabolnak xd )
Ilyen rövid idő alatt ennyi helyre (ekkora távolságra) nagyon nem éri meg. Minek mész, hogy járművön töltsd az időt? Lehet irreális célokat kitűzni, lehet akár meg is valósítani, csak minek. Világot látni az ember azért megy, hogy megismerje, nem azért, hogy "ott legyen". Mert a te terved csak erre jó.
Inkább egy országot célozz meg. Az érdeklődésedtől függ, melyiket. Műemlékek, természet... bulizni bármelyik nagyvárosban lehet, de nem ingyen.
Többet akkor érdemes mondani, ha látszik, mit is akarsz.
Én is sokat utazok, ("hátizsákosan", csak vonattal), az olvasottakkal kapcsolatban két dolog merült fel bennem.
1. Nem fürdesz 10 napig?
2. 3 nap múlva rosszul leszel a konzervkajáktól és mindentől ami hasonlít hozzá.
A 7-10 nap ekkora útra szerintem is kevés, mindenhol max pár órád lenne. Szerintem legalább 1-2 szállást keress, ott kialszod magad normálisan, meg fürödhetsz, és azokban a városokban tudsz kicsit többet is lenni.
Ilyen hosszú útra érdemes szerintem csinálni biztosítást.
konzerv kajak jöhet rendesen, volt már hogy azon 'éltem' 1 hétig :D
a fürdés problémája nálam is felmerült, lehet, hogy beiktatnék 1-2 helyen egy kempinget
és igen, sok lenne az utazás, de hát vonatból meg buszból is lehet szép tájakat látni :)
előzetesen kb úgy terveztem h mindenhol 1 napot töltök, akkor kicsászkálom magam, meg körbenézelődök, s megpróbálom az estét utazással tölteni; mondjuk úgy nem tudok buszból szép tájakat látni (illetve tudok, csak mivel sötét lesz, ezért nem fogom látni :D)
persze ezt sajna elég nehéz összehozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!