Adnátok tanácsokat? Londonban élők vagy akik ott éltek vagy akik csak ismerik Londont és környékét!
Magyarországról állást csak a legritkább esetben lehet találni, főleg pénzügyesek, infósok kapnak otthonról állást. Pincér állásokhoz itt kell lenned. Lakást nem tudsz kivenni legalább 6-9 hónap angliai munkaviszony nélkül, csak szobát.
A jogosítvány át tudod váltani britre, de ez nem feltétlenül szükséges, a magyar jogosítvánnyal is vezethetsz. Lakcímkártya és személyi Angliában nem létezik, itt a jogosítványon van a címed.
" Mennyire drága ott az élet?"
Drága, de a fizetésekkel arányosak az árak. Ami kirívóan drága, az a lakhatás, főleg Londonban. Én pl. 1010 fontot fizetek egy 1 szobás lakás bérleti díjára. (A minimálbér és a körül keresők nem tudnak lakást bérelni, mert 900 font a minimálbér kb, a lakások pedig 800-tól indulnak.)
Pincérkedésből is meg lehet élni, bár ahogy előttem írják nem egy életcél itt kint. A legtöbb helyen minimálbért adnak, a TOP helyekre ahol meg pénzt is lehet keresni elég nehéz bekerülni. Jamie Oliver és a többi nagy név éttermeiben pl meg lehet keresni a 2000-2500 fontot is, de iszonyat a túljelentkezés és oda tényleg a szakma krémje jelentkezik Michelin csillagos tapasztalattal.
Egyébként abból az 1200-1400 fontból is meg lehet élni, de szerintem is jobban jársz ha valami mást tanulsz. Az ingatlanügynöktől az IT szakmáig sokmindennel jobban jársz.
"Egy londoni vendéglátós"
"Egyébként abból az 1200-1400 fontból is meg lehet élni, de szerintem is jobban jársz ha valami mást tanulsz. Az ingatlanügynöktől az IT szakmáig sokmindennel jobban jársz."
Maximálisan egyetértek. Ideig óráig el lehet lenni pincérkedéssel, de huzamosabb ideig azért nem mindegy hogy heti 60 órát dolgozol vagy csak 37,5-et vagy 40-et. Barátnőm irodai asszisztens, ő is megkeres 1250 nettót, és csak heti 37,5 órát dolgozik érte. Volt lakótársam pincér volt, heti 60+ órával, és egy jobb hónapban 1500-at keresett, de szabadideje az semmi nem volt. Persze amíg nincs jobb, addig el lehet vele lenni, de azért ne ez legyen az életcél.
A 2#-es az te voltál! :)
Mi érdekel? ha azt nézzük hogy mivel tudsz jól keresni akkor pénzügy, IT. De még a londoni busz és metró sofőrök is 2000 font körül keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!