Adnátok tanácsokat?
németországba szeretnénk menni egy barátommal vonattal. hogy keressek rá az alábbiakra:
Szállás
utazás(tudom hogy elvira.hu-n van nemzetközi, de nem tudom hogy hogy keressek rá ha pl würzburgba szeretnénk menni
hogy a kaja kb mennyibe kerül (ez inkább tapasztalat alapján szeretném)
mennyi pénz legyen nállunk. utazás miegymás. 1 hétre mennénk
az út megvan csak az a kérdés hogy szállás + kaja
am esetleg hogy találhatnák olcsó repülőárat
Vonatra [link] -n simán rá tudsz keresni, beírod a "honnan-hová"-nál Budapest (? vagy ahonnan indulsz)és célállomás Würzburg HBf. Minimum egy átszállás, de ezt ott szépen leírja.
Kaja: pontos árakat sajnos nem tudok írni, emlékeim szerint (ahol én voltam Bajorországban) élelmiszerboltban kb. magyar árak x1,2-1,5. Más kajálda, étterem jóval drágább mint itthon, sztem kb. 2x-es ár, de most tényleg csak úgy nagy átlagban mondom.
Pénz meg tényleg attól függ, hogy ott merre, mivel akartok mászkálni, hányszor-hol kajálni, egyébre költeni, ezt így nehéz ennyi alapján megbecsülni.
Repülőt Frankfurtba nézted? ott az a baj, hogy Frankfurttól még sokkal messzebb van a reptér (a Hahn ahova valszeg menne a gép), mint Würzburg Frankfurrtól, tehát az még plusz csomó pénz eljutni oda, azt is vedd számításba.
Vonatnál Bécsbe 25 euró, Linzbe 35 euró a legolcsóbb jegy, valamelyiknél át kell mindenképp szállni. Hogy onnan mennyi a jegy, azt meg tudod nézni az oebb.at oldalon. Elég bonyolult sajnos.
Az utazást az Elvira-n pontos kitöltéssel (célállomás, kedvezmények) teljes részletében meg tudod nézni, átszállások, vonatfajta, árak stb. Aztán az igényeid szerint választhatsz. Nem biztos, hogy a repülő jobb, a járulékos költségeket (helyi közlekedés a célig) is bele kell számolni.
A szállás és kaja is az igényszintedtől függ. Ha viszonylag olcsón akarsz kijönni, az éttermeket nagyjából elfelejtheted. Ezért olyan szállás kell, ahol van hűtő, és minimális konyhahasználat. Menj rá a YH (Youth Hostel) nemzetközi honlapjára, szerintem Würzburgban találsz ilyent. Ott napi 5-20 euróból ki lehet jönni, boltokban remek készételek vannak, amit a konyhán megmelegíthetsz, a hűtőben tarthatod a cuccaidat. Én egy hétre az útiköltségen kívül (szállás, kaja, belépők, kevés szórakozás, helyi közlekedés) 200 eurót vinnék, tartaléknak még egy százast(de a 200-ból is hoznék vissza).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!