Kezdőoldal » Utazás » Európa » Stoppal európát? Van-e még ilyen?

Stoppal európát? Van-e még ilyen?

Figyelt kérdés

szeretném bejárni európát de a repjegy drága meg kocsival amúgyis élvezetesebb a táj kalandosabb az utazás meg minden

szóval lehetséges e autostoppal utazni? nincs konkrét uticélom csak szeretnék világotlátni kicsit

ha van ilyen akkor hogy működik? mannyire biztonságos?

18/L

2013. aug. 8. 13:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Repjegy nem drága. Sőt. Sokan utaztunk már párszáz forintokért repülővel Európában sok helyre.

Stoppot még nem próbáltam. Egyedül egy 18 éves lánynak az minden csak nem biztonságos!

2013. aug. 8. 14:10
 2/12 anonim ***** válasza:
2013. aug. 8. 14:19
 3/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

én még nem találkoztam ilyen olcsó jeggyel

na meg ha nem tudom igazán hova tartok akkor a repjegyet se tudom hova venni

tudom h sok veszélye van és amikor egy ilyen cikket olvasok mindig eszembe jut h mekkora hülyeség másrészt ha nem történik ilyen akkor egy életreszóló élmény

2013. aug. 8. 14:29
 4/12 anonim válasza:
Egyedül semmiképp, jó lenne ha egy fiúval mennél. Rengeteget stoppoltam, legtöbben csak pároknak állnak meg, mert az a legkevésbé gyanús. Ha egy vagy két lány stoppol, sokan csalásra gondolnak, pl. hogy utólag feljelentik erőszakért, rablásért, illetve két férfitől meg félnek az emberek, több embert viszont szinte sosem vesznek fel. Jó ha utánanézel egy-egy ország szokásainak, mert Romániában a stopposoknak fizetniük kell, vagy a busz árát, vagy a felét annak, nem emlékszem már, rég volt. HA szállást keresel, couchsurfing.com-on próbálkozz. Sok sikert az úthoz! :) Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élmény lesz :) 22/l
2013. aug. 8. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:

"mert Romániában a stopposoknak fizetniük kell"

Nem véletlenül, mivel arrafelé ez egy teljesen megszokott közlekedési módszer a helyiek között is. Viszont külfölditől nem mindenki kér pénzt, de természetesen nem kell meglepődni ha igen. Bár szerintem máshol se kéne meglepődni ha valaki pénzt kér érte. Az autózásnak ára van (ráadásul nem csak a benzin), ha ezt valaki elkéri a stoppostól abban semmi rossz nincs. Csak meg kell beszélni előre.

2013. aug. 8. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha szeretnél világot látni, és szeretsz dug ni is, akkor nagy meglepetés nem érhet...
2013. aug. 8. 16:20
 7/12 anonim válasza:
Nem rosszból mondtam, hogy ott általában megfizettetik, csak ez a szokás, velem pont mindenki megfizettette, előtte meg gőzöm se volt róla, szóval igencsak megkönnyebbült a pénztárcám :D szimplán példaértékű volt, hogy érdemes utánajárni, merre milyen szokások vannak. Azt hiszem, hogy törököknél a kinyújtott hüvelykujj a melegekre utal, és nyilván van még pár dolog, indulás előtt megéri utánanézni.
2013. aug. 8. 17:06
 8/12 A kérdező kommentje:

csak jövő nyáron szeretnék menni szóval a szokásoknak még bőven utána tudok nézni

gondolom h párosban biztonságosabb de minél többen vagyunk annál kisebb az esély hogy valaki felvesz nem?

2013. aug. 8. 18:35
 9/12 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint legjobb kettesben stoppolni, fiú-lány páros kizárólag. Én itt, a Vajdaságban sokszor stoppoltam egyedül is. Kétszer próbálkoztak be, de mivel igencsak talpraesett és határozott vagyok,és jól kezelem a necces helyzeteket, nem esett bajom. Viszont beteg emberekre bárhol ráfuthatsz, volt rá példa, hogy a vonaton a jegyellenőr próbált molesztálni...
2013. aug. 8. 19:54
 10/12 A kérdező kommentje:
legszívesebben egyik barátnőmmel mennék de majd még meggondolom hátha akkor pont lesz valakim
2013. aug. 8. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!