Anglia melyik részére érdemes költözni? Megéri kimenni? Ott családot alapítani?
Én írtam,hogy Oxford mellett élek..Teljesen mindegy,hogy van-e felsőfokú nyelvvizsgád,ha nem tudod itt kint megérteni,és nem tudod magad megértetni az angolokkal..Hidd el sok ismerős van akik nyelv vizsgával jöttek ki,és pár hétig-hónapig "köpni-nyelni" nem tudtak..Ismerek olyan embert is akinek nincs nyelvvizsgája,mégis a lehető legjobban kommunikál..
Gondolom ez a terv még várat magára pár évet(hisz írtad,hogy problémát okoz,hogy angolul kell olvasnod az adott városnak a leírását)
Tanuld a nyelvet továbbra is...ha tudsz próbálj meg neten keresztül valakivel beszélgetni angolul(sok olyan oldal van ahol angolok is vannak akikkel lehet ismerkedni),és igyekezz valami jó szakmát is szerezni amivel már egy kicsit több esélyed lesz egy idegen országban..Gondolom nem akarsz évekig egy mekiben krumplit sütni?...
Nahát...ide kéne ültetnem a fiamat(17 éves),hogy végre felfogja milyen nagy lehetőséget kapott,hogy Angliában él,tanul...Mintha nem akarná díjazni:( pedig annyiszor mondom neki,hogy más örömmel cserélne vele...
Bocsi,de annyi ilyet olvasok,hogy sok fiatal menne Angliába vagy külföldre bárhová tanulni,élni,és én úgy érzem a fiamnak ez természetes,és nem akarja felfogni mekkora szerencséje van...
Ide ültetem,és el fogja olvasni amit írtatok eddig...
Kedves utolso valaszolo!
A fiad egy par ev mulva, de pontosan majd akkor fogja megerteni, hogy mit is jelent Angliaban elni es dolgozni, amikor dolgozni fog es a fizetesebol jol meg fog elni.
Egy kamasz sracnak aki eddig otthon is el volt Magyarorszagon a haverokkal, jo suliba jart, mindene meg volt, nem konnyu szerintem Angliaban elni. Annyira de annyira mas minden! En mar ugyan nem tinedzser vagyok, egy par eve koltoztunk ki, de sokszor osszeszoritom a szamat az itteni felfogas, mentalitas, kultura miatt.
Probald megerteni a fiadat is, tudod az angol fiatalok rettentes masok mint a magyar gyerekek.
Itt mar a kicsi lanyok is festik magukat, csak a markas ruhakba jarnak, zenet hallgatnak a buszon a tanulas helyett, es szornyen viselkednek. Tenyleg annyira kulonbozik az otthoni elettol. En a fiadat is megertem, hogy annyira nem imad kint. Igazabol szerintem honvagya lehet neki.
Probald magyarazni neki folyamatosan, hogy sokkal jobb lesz majd neki kint dolgozni, es minden jobb lesz egy par ev mulva. Jarasd jo iskolaba, hogy jo munkaja es supi fizetese legyen!
Mi sem megyunk mar haza.
15.55-nek
Nem tudom te mikor csináltattad meg, de nekem elkellett mennem oda, megcsináltatni. Nem volt semmi postázós megoldás. Vagy ha volt is, akkor én nem tudtam róla. Már 5 éve volt. És már am sem élek ott, sokat felejtettem (: De arra emlékszem, h megkérdezték, h voltam e Írországban és ott egy határott nemmel válaszoltam. Sokkal kedvesebb volt utána az ügyintéző csaj xD Nem igazán előnyös ha vki azt mondja h volt az íreknél *.*
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:30
Szia! A fiad mit tanul? Hol? Mióta? Hol lakik? Egyedül? Van munkája is vagy itthonról támogatjátok? Hogy került ki?
Remélem válaszolsz :) köszönöm!
Kérdezőnek: Én valamilyen kisebb városkába mennék Londontól 80-100km-re.
17.30-as vagyok.
Pár évvel ezelőtt úgy döntöttünk,hogy kijövünk Angliába,és szerencsét próbálunk..A fiam így került ki velünk.Egy 3 szobás lakást bérelünk ahol csak mi 3-an lakunk benne,vagyis idegenekkel nem élünk együtt.Nagy ritkán(Amikor rám jön,ki adjuk az egyik szobát olyanoknak akik szintén szerencsét akarnak próbálni)Szóval külön szobája van,és úgy él itt kint mint otthon bármelyik vele egykorú fiatal..
College-be jár már 3 éve.Jövőre érettségizik,és utána tovább tanul itt kint.Nem dolgozik,hisz mi támogatjuk,neki csak az a dolga,hogy tanuljon(a fiam otthon németet tanult,így amikor kijött egy szót sem tudott angolul),emellett football edzésre is jár.
Londontól 100 km-re lakunk egy "kisebb" városban...
nem tudom hogy 13.44-es író hány éves vagy,de ha még tanuló,és szeretnél Angliában tanulni,akkor tanácsolom,hogy ha van rokonod vagy a szüleidnek nagyon jó barátja akkor próbáljatok meg velük beszélgetni,hogy te ki jönnél tanulni,és a rokonoknál(vagy barátnál) laknál addig..Tudom,hogy megoldható,mert a barátnőm lánya itt lakott velünk 4 hónapot,mert itt kint akarta nyelvvizsgát letenni.4 hónapig full time angol tanfolyamra járt,és sikeres nyelv vizsgát tett The University of Bath-on...Hátha neked is van ilyen lehetőség...
Ha van koztetek olyan, aki council (tanacsi) lakasban el a csaladjaval, vagy egyedul, leirna hogy mennyi ido alatt kapta meg a lakast?
Tenyleg nezik az elmult 1 evet, hogy dolgozott-e valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!