Anglia melyik részére érdemes költözni? Megéri kimenni? Ott családot alapítani?
Anglia hatalmas ország!Általában mindenkinek először csak London jut az eszébe,pedig Londonon kívül is vannak gyönyörű szép helyek..Hova érdemes menni? Ezt neked kell tudnod..Ha szereted a zsúfoltságot,a tömeget,a drágaságot akkor London is megteszi(Londonban kb:9 millió ember lakik,sok nemzetiségű emberekkel összezsúfolódva)
Aki kint él,az egyértelműen azt a várost tartja jónak,szépnek ahol él..Én például a Oxford mellett élek.Én szeretem,mert minden közel van(Stonehenge,Bournemouth tengerpart stb)De nekem nagyon tetszett Stratford-upon-Avon városka is..De nem tetszett Manchester,és Liverpool,és persze London se...
Azt viszont tudnod kell,hogy egész Anglia koszos..(tele szeméttel,mindenhol eldobott hulladékok)
Hogy megéri kimenni? Ha nagyon jól tud valaki angolul,és el viseli,hogy egy darabig ő nem lesz más mint "keleti vendégmunkás"amíg feljebb nem megy a létrán akkor megéri..Persze ha van jól fizető állása...A szállás nem olcsó itt kint,hisz a fizetésednek a felét simán elviheti(ha külön akarsz lakni,és kis lakást bérelsz akkor még többe kerülhet....
Családot alapítani? Ez megint csak tőled függ...Bár ezt nem egészen értem,hogy gondolod...Úgy érted angol férjet kifogni? Vagy csak itt kint egy magyar férjjel együtt élni,és itt szülni gyereket?Ha az angol férfi akkor nem tudom.Ha gyerek akkor nem árt ha tudod,hogy itt minden másképp van mint otthon.(Pl:nincs olyan,hogy 3 évig kapni fogsz gyest,gyedet..)
De ezekre a kérdésekre csak akkor fogsz tudni helyes választ kapni ha már benne vagy/benne élsz....
Itt legfeljebb a legtöbben a tapasztalatukat írják le,vagy akik nincsenek kint,és fogalmuk sincs,hogy mi a helyzet Angliában megírják hogy:"NANÁ,hogy jobb kint,én is húzok ki amint lehet"De nem ennyiből áll...Itt sincs kolbászból a kerítés,ezért nem árt ha előtte minden infót össze szedsz a rossz tapasztalattól kezdve a sikeres tapasztalatig.
Sok szerencsét hozzá..
Bármelyik részére mehetsz a lényeg, h találj munkát. Viszont már ott sem egyszerű, elég sok már a bevándorló. Ha más nem, akkor keress fel egy irodát ami kiközvetít. Viszont pénzt mindenképp vigyél magaddal, legalább 1000 fontot. Ha van ismerősöd odakint, akkor könnyebb helyzetben vagy. Gyárba eltudsz menni dolgozni, és hát gyárja válogatja, de olyan 5,77(minimál órabér) és 8 font közötti órabérrel tudsz melózni. Home officet mindenképp kell csináltatnod (90 font) mert ha az nincs meg akkor fekete munkásnak számítassz. Lincolnshire megyében (közép-anglia), Boston vagy Lincoln városában tudod elintézni. A national inssurance kártyát is itt tudod elintézni. De vannak ott fejvadász cégek is (Ambitions, Staffline) ők megcsinálálják eme papírokat, a díjat a fizetésedből vonják le. Ez az egyszerűbb, de lehet h többet vonnak le lol. Ha kell még vmi infó akkor írj.
Nah csuma :D
15.40-nek.
"Home officet mindenképp kell csináltatnod (90 font) mert ha az nincs meg akkor fekete munkásnak számítassz. Lincolnshire megyében (közép-anglia), Boston vagy Lincoln városában tudod elintézni. A national inssurance kártyát is itt tudod elintézni."
Ezt te írtad..A 90 fontot tényleg ki kell fizetni,de nem kell elmennie oda amit te írtál,hisz postai úton is megoldható(mi így csináltuk) A national Insurance Number card-ot meg INGYEN is meg tudja csinálni.Abban a városban ahol él,elmegy a munkaügyi központba,és kér egyet..Kap egy időpontot,megbeszéli az ott dolgozó illetékessel,és már regisztrálta is magát..Ideiglenesen kap egy számot(evvel már kereshet munkát),és kábé 1 hónap alatt kipostázzák a kártyát neki..Miért fizessen egy fejvadásznak az iratokért ha MINDENT INGYEN MEGSZEREZHETŐ??
Stamford -nyugis kisváros és sok magyar él itt
jó közbiztonság, bevásárlást el lehet intézni, elég sok pub van szórakozási lehetőségként
iskolák, egyetem
és munkahelyet is találsz, ha nem is ott a közelben biztosan
Peterborough ott egy köpésre
London 100 mérföld
jó hely 2x voltam már ott, és én is forgatom a fejemben a kiköltözést, ha úgy lesz csak Stamford jöhet szóba
ha van kérdésed nyugadtan
Nekem a kikötőváros felling jön be. Amugy engem nem zavarna hogy keleti bevándorlónak néznének.. nem miattuk megyek oda hanem a jobb életért. [: London annyira nem vonz.. eddig a legszebb Portsmouth volt számomra *-*
Ha angol középfokuval rendelkezem az 'tökéletes' nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!