Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a rákért akár mindenki...

Mi a rákért akár mindenki Angliába menni? Az utolsó hely, ahová mennék európában.

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 02:21
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
En sem minimalbert keresokrol beszeltem hanem az atlagrol akik 1200-1500 fontot keresnek. A minimal 850-900 font, abbol Londnban ehenhalsz. Amugy sok otthoni diplomat nem fogadnak el itt, pelda a parom aki otthon laborban dolgozott diplomaval, itt ahhoz hogy honositani tudja kb ujra kene diplomaznia.
2013. júl. 16. 19:20
 32/41 anonim ***** válasza:
parod diplomajat sajnalom. de pl mernokit, tanarit elfogadnak honositas nelkul is. es azert ketten tobb, mint 3000 bol el lehet elni. csak ki kell lepni londonbol. sajnos nem tudkak sokan, hogy nagyobb az orszag, mint az az egy varos...
2013. júl. 16. 19:37
 33/41 anonim ***** válasza:
Azért az erős túlzás hogy Londonban éhen halsz a minimálbérből, de az viszont tuti hogy nem élsz jól, de eléldegélsz, még ha csak egy szobában, de akkor is. A másik dolog pedig az, hogy tételezzünk fel egy 1400-1500 fontot kereső párt, azaz havonta összkeresetük 3000 font, azért ennyiből még Londonban is kényelmesen megél 2 ember. Vidéken meg aztán pláne. Sokáig jó magam is Londonban dolgoztam, aztán kaptam egy lehetőséget egy vidéki városban.(Bristol). Itt kicsivel kevesebbet keresek, viszont 2 szobás, tágas, jól szigetelt lakást bérlünk a barátnőmmel. Ketten együtt 4600 fontot keresünk. Mindezt egy nagyobb vidéki városban. 4600-ból még Londonban is szépen eléldegélnénk. Ha azonban csak a nagy átlagot nézem, akkor is nagyon szépen meg lehet élni Angliában. Persze Londonban, egyedül élve nem sok ember tud 2-3 szobás lakást bérelni, ahhoz drága a város. Londonban a lakhatás messze a legnagyobb és legfogósabb kérdés. Viszont az is igaz, hogy sokan, még magas fizetéssel is inkább laknak egy kultúrált társbérletben maximum 2-3 emberrel egy nagy en-suite szobában, mert a megtakarított pénzt másra költik.
2013. júl. 16. 20:00
 34/41 anonim ***** válasza:
A ketten 4600 as keresetet ne nagyon reklamozzad, mert kapni fogsz erte! :D foleg, ha netto! meg a vegemn azt mondjak nem vagy rendes magyar ember, mert azok minimalberet dolgozna Angliaban. :D
2013. júl. 16. 21:39
 35/41 anonim ***** válasza:

Utolso, a Londoni atlagkereset 1700 font. Tok mindegy hogy magyar vagy vagy Brit.

A minimalberbol ehenhalast persze kepletesen ertettem, en is minimalert dolgoztam az elejen, de meg azt is meggondoltam hogy busszal menjek-e boltba vagy gyalogoljak 2km-t az olcsobb bevasarlokozpontig.

2013. júl. 16. 21:52
 36/41 anonim ***** válasza:

"A ketten 4600 as keresetet ne nagyon reklamozzad, mert kapni fogsz erte! :D foleg, ha netto! meg a vegemn azt mondjak nem vagy rendes magyar ember, mert azok minimalberet dolgozna Angliaban. :D"

Már miért ne reklámozzam? Semmi különleges képesítésem nincsen. Egy "mezei" webes fejlesztő vagyok 2800 fontos nettóval a barátnőm szintén ebben a szektorban dolgozik, csak ő még junior pozícióban van, így a bére is "csak" 1800 nettó. Semmi különleges nincsen bennünk, nem vagyunk tudósok, és magyarok vagyunk. Tudom, rengeteg irigy van, sajnos ismerem a kinti magyarok többségének viselkedését, miszerint aki nem minimálbérért mosogat, az csak valami "ufó" lehet.

2013. júl. 17. 13:18
 37/41 anonim ***** válasza:
En irtam a reklamos dolgot. Tudom, hogy nem kell szegyeleni. En is kaptam mar hideget-meleget, amikor eljottem ide dlgozni, foleg amikor valaki megtudta, hogy nem az "aljarol akarom felepiteni a karierem". Nagyon helyes, meg kell mutatni, hogy ez a kovetendo pelda, nem a legnagyobb mosogato exportor orszagnak lenni.
2013. júl. 17. 13:48
 38/41 anonim ***** válasza:
Egyetértek! Sajnos a valóság az hogy döntő többségében azok jönnek külföldre akik otthon sem boldogulnak, van egy érettségijük, angolul alig gagyognak. Aztán ezek nagy része kis idő múlva fordul is haza és otthon sír hogy "ez a nyugat ilyen szar, nincs ott sem meló, stb". A másik meg az hogy a sok agyhalott csak azt nézi hogy itt lehet keresni 4-500 ezer forintnak megfelelő összeget, azt már nem nézik hogy a lakhatás, utazás, stb a többszöröse az otthoninak.
2013. júl. 17. 16:17
 39/41 anonim ***** válasza:

Mert angolul beszélnek a legtöbben, plusz ha EU-s állampolgár vagy, akkor nem kell vízumhot igényelned, hogy egyáltalán betedd a lábad Angliába.

Az időjárás valóban nem a legideálisabb, sokszor esik az eső és nincs valami tikkasztó meleg nyáron sem. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy 1-2 hétig jó idő van. Ilyenkor 28-30 fok is lehet, de az már kánikulának számít ott.

Sok magyar visszasírhatja ilyenkor a meleg nyarat, de valamit valamiért.

Aki meg tényleg azt hiszi, hogy kimegy nulla nyelvtudással és él mint Marci Hevesen az nagyon téved. Sajnos aztán ők lesznek azok, akik később rinyálnak, hogy "jaj Anglia így sz.ar úgy sz.ar, k.öcsög britek". Az olyanokat sem tudom sajnálni, aki kimegy anélkül, hogy már tudja hova megy dolgozni és "majd lesz valahogy" alapon nézelődik állás után, feléli a pénzét és csalódottan haza megy.

Az én nővérem másfél éve él Londonban a barátjával és mindketten pincérként dolgoznak, de meg tudnak élni. Persze odafigyelnek arra mire megy el a pénz és jól is tudnak már angolul.

Az ő és a lakótársai véleménye szerint, az első 3-4 hónap a legsz.arabb amíg az ember megszokja a helyet és pénzt gyűjt.

Ő először egy indiai étteremben dolgozott, amit 2-3 hónap után egy jobb étteremért otthagyott és azóta ott dolgozik.

Sok a bevándorló ez tény, de mondjatok már nekem olyan Nyugat-Európai országot ahol ne lennének. Ez van, ehhez kell alkalmazkodni.

Londonra igaz főleg, hogy sok a bevándorló, de az ország más nagyvárosaira is igaz lehet.

2013. júl. 20. 00:04
 40/41 anonim válasza:

Üdv mindenkinek!

Elolvastam az összes hozzászólást.

Én Angliában élek már három éve, és nekem sem jön be az ország egyáltalán, sem kulturálisan, sem az időjárást tekintve, sem sehogy, még anyagilag sem.

Viszont, annyi igaz, hogy az nagyon szubjektív hogy valakinek bejön-e Anglia vagy sem.

Véleményem szerint, komoly anyagi kereseti lehetősége az előttem is megszólaló informatikusoknak, orvosoknak és mérnököknek van, esetleg a jó szakmunkásoknak, de náluk limitáltabbak már a hosszútávú kereseti lehetőségek.

Én okleveles közgazdász vagyok, angolul és németül folyékonyan beszlélek, de én úgy látom otthon jobbak voltak a lehetőségeim, főleg hosszú távon. Vagy Bécsben jobban megtalálnám magamat, bár nekem megy a német elég jól, és a német rend, precízió és munkamorál is bejön, sőt még a nyelvet is szeretem.

Két kategóriát tudok megérteni aki Angliába jön:

1. Nagyon elkeseredett otthon, és vagy nincs munkája egyáltalán, vagy nagyon alacsony béren tengődik, annak van lehtősége itt Angliában, de bizonyítani kell nagyon kemény munkával és kitartással.

2. Akinek eleve olyan szakmálya van ami nagyon keresett globálisan jelenleg (IT, mérnök, orvos, vagy jó szakma pl. fogtechnikus, villanyszerelő)

Kulturálisan ez egy gigantikus sokk ez az ország! Teljesen más mint a legtöbb Európai országban. Hozzám közelebb áll az Európai és az Amerikai kultúra, de ez egy idegen terep számomra.

Az időjárás borzalmas, igaz a vidéki tájak tényleg szépek.

Az emberek hidegek és távolságtartóak, és beképzeltek.

És hihetetlen drága. Ha ingatlant akarsz venni, számíthaszt egy életed végéig tartó jelzáloghitelre, és akkor is pici házad less (76nm átlagban).Ez jut az átlag embernek. Nyilván, aki 50k-t keres nettó, és a párja is hasonló kaliberű, annak nyílván jobb a sora, de a háza még mindig pici.

Az átlag angol fizetésből nem sokra mennek is az Angolok sem.

Szüleim háza 115nm vidéki kertes ház, itt Angliában kb. 500 000 fontot érne, és egyszerű tanárok. Na olyan háza itt kb. üzletvezetőknek, menő orvosoknak, IT-seknek van.

Persze új autóra, külföldi nyaralásra nyáron, új iPhone-ra van pénzük, de kis lakásban nyomorognak egy stresszes, drága, ocsmány időjárású és agyonszabályozott országban.

Persze sok minden jó itt (anyagi értelemben), és nekem nincs bajom azzal ha valaki ezt szereti, de szerintem az átlag magyarnak ettől kifordul a gyomra…

Okleveles közgazdász

(Project Manager pozícióban jelenleg)

2015. aug. 14. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!