Milyen helyekre érdemes elmenni Europában?
Ezt így igen nehéz megválaszolni, más érdekli a felnőttet, más a gyereket..
Ugyan nem nagy utazás, de mondjuk jó lehet, Bécs.
Szülőknek vannak turisztikai látványosságok, sima séta a belvárosban a MariaHilferen, aztán a gyerekkel az ottani "Vidámparkba".
Nagyjából ez Párizsban a Disney landdel..
Aztán nyáron tengerparti városokban mint fent, kiegészítve vizi/nyaraló programokkal.
Hát szerintem a "híres nagyvárosok" bármelyik: Madrid, Róma, Milánó, Velence, Párizs, London, Bécs, München... Ezek mind jók felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Persze attól is függ, hogy egyrészt mi az érdeklődési körül az embereknek, másrészt meg mennyi pénzt szánnak a dologra...
(Csak példákat mondtam, természetesen nem hiszem, hogy ennyi helyből áll Európa.)
Keleti országokat miért nem írtatok? Krakkóval, Varsóval, Szabadkával, Belgráddal, Ungvárral, Lvovval, Nagyváraddal, Marosvásárhellyel, Bukaresttel, Pozsonnyal, Kijevvel, Moszkvával, Tiranával, Isztambullal mi a probléma?
Ezek a helyek általában sokkal olcsóbbak, mint Nyugat-Európa és teljesen más az emberek mentalitása, meg a környezet. Nincsenek távolabb, mint a felsorolt nyugati nagyvárosok és ezeket is érdemes meglátogatni.
Ha szerettek túrázni, akkor irány Svájc vagy Ausztria. Svájcban az Interlaken környéki hegyek nagyon szépek, és ha szerettek úszni - és bírjátok a hideg vizet - az interlakeni tavakban úszkálni a több ezer méteres hegyek lábánál életreszóló élmény. Vagy a Rajna-vízesés Schaffhausennél... Szóval szerintem irány az Alpok! És nem csak túrázni lehet, de millió meg egy gyönyörűen felújított-karbantartott vár van, ahol persze műsor is van.
Ha inkább városokban mászkálnál, akkor persze Velence és Észak-Olaszország (persze megint a tavak miatt :)). Sirmione-t ki ne hagyd!
A tipikus nagyvárosok, mint Milánó, Brüsszel, Köln vagy Amsterdam szerintem nem sokban különböznek Pesttől. Megnézed a látványosságokat, amúgy meg ugyanolyan koszos, büdös és zajos... (Prágában nem jártam, de hasonló "szépeket" hallottam...)
MEDITERRÁNRA GONDOLTAM,ÉS 3 HÉTIG TART A NYARALÁS
.És úgy gondoltam hogy különböző helyekre mennénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!