Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a rákért akár mindenki...

Mi a rákért akár mindenki Angliába menni? Az utolsó hely, ahová mennék európában.

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 02:21
1 2 3 4 5
 1/41 Titkos Málna válasza:
61%
Azt hiszik hogy ott úszkálnak majd a pénzben, ott minden szép és jó, egy csettintésre csodás ház,csodás munka pedig nem,szerintem elégé sanyarú sorsú és koszos az az egész hely sokkal rosszabb mint M.o. persze lehet ezt csak én gondolom így, de nem költöznék oda ki...
2013. júl. 16. 02:50
 2/41 A kérdező kommentje:
Táj, időjárás 0, látnivalók közhelyek mind, emberek, nők az itteniek közelében sincsenek, hülye gondolkodás, idegesítő szokások, a kaja lehet sok van de a friss dolgok minőségét megnézném. Annyival meg nem keres többet, aki oda megy, hogy ezeket kompenzálja, vagy ha igen, akkor igénytelen vagy semmi hazaszeretet nincsen benne. Onnan hazajönni sem 2 fillér, ezért aki kimegy, sokszor ott is marad. Nem tudom mi veszi rá őket, egy utolsó hely.
2013. júl. 16. 03:27
 3/41 Titkos Málna válasza:
66%
Mindenkinek szíve joga, lehet valami vonzza oda, vagy az emberi birkaság.
2013. júl. 16. 04:07
 4/41 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy legtöbben angolul tudnak. Én ugyan nem Angliába mentem, nem akartam sokezredik kelet-európai bevándorló lenni, de engem is nagyon vonz. Nekem nagyon tetszik a táj, az időjárással nincs bajom,a nyelv, a kultúra is bejön. Meg az, hogy birkatenyésztő nagyhatalom, én meg véletlenül pont ezzel szeretnék foglalkozni.
2013. júl. 16. 05:05
 5/41 anonim ***** válasza:
56%

Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott párszor, de kicsit más szemszögből, ráadásul én is kint élek. Főleg azóta nem értem én sem a miértjét hogy látom a különbséget Anglia és más európai országok közt-korábban éltem Rotterdamban és Bécsben is.

Hogy én miért vagyok akkor itt? Az én szakmámnak (bartender) London az egyik fővárosa, itt nagyon sokat lehet fejlődni, kapcsolatokat építeni és az önéletrajznak sem árt a későbbiekben.

Én inkább azokat nem értem akik hosszú távra terveznek ide. És most nem azokról beszélek akik kijönnek egy 3000 fontos fizetésre, hanem az átlag magyarról.

A város olyan amilyen, van akinek tetszik, szerintem elég egysíkú az építkezése, zsúfolt és koszos, fullon Európán kívülről idesereglett bevándorlókkal akiknek jórésze képtelen beilleszkedni. Valamint azt se felejtsük el hogy Európa legdrágább városáról beszélünk.

Az átlag Brit meg...hát hogy is mondjam kicsit butuska.

A Brit gyerekek néha félelmetes hogy miket gondolnak/nem tudnak a körülöttük lévő világról. Van is erről egy jó cikk, csak alátámasztani tudom:

[link]

A lakhatás körülményei szintén katasztrofálisak. A házakon a szigetelés nulla, sokszor nincs dupla ablak, a szobák télen hamar kihűlnek, penészednek és sok helyen feltöltős a gáz/áram, azaz ha lefogy a credit akkor mehetsz töltögetni. Mindezt arany áron. Amennyiért itt egy szobát tudsz bérelni egy kijjebb eső részen (3.as zóna), annyiért Bécsben a Schönbrunn mellett 2 szobás fullos lakást tudsz kivenni.

És ha már Bécsnél és Ausztriánál tartunk: Európa egyik legjobb gazdasága ott van a szomszédunkban, a fizetések semmivel sem rosszabbak mint itt az UK-ben, főleg ha azt vesszük hogy ott 2 plusz havi fizetést is kapsz minden évben. Bécs pedig nem véletlen nyerte el zsinórban 3x a világ legélhetőbb városa címet. Emberi léptékű, kozmopolita, kulturális és infrastrukturálisan is kitűnő. Mindez a szomszédban, Sopront pl kevesebb mint 1 óra alatt el lehet érni.

Mindezzel együtt nem mondom hogy London kibírhatatlanul rossz de bizony nekem itt született Britek mondták hogy "gyere ide, keress pénzt, szerezz végzettséget, de ha családot akarsz és letelepedni akkor menekülj!" A szerencsevadászok zöme is akik Szomáliától Lengyelországig ide özönlenek csak használják a várost pár évig itt tengődnek, aztán szépen tovább állnak-már aki teheti és nem szívja magába.

2013. júl. 16. 05:09
 6/41 anonim ***** válasza:
67%

És neked miért fáj az, hogy más ember mit miért csinál?

Sosem értettem azokat, akik állandóan a saját nézetüket akarják téríteni... Elég undorító dolog.

2013. júl. 16. 07:15
 7/41 anonim ***** válasza:
75%
Mert csak angolul tudok, a nyelvet tanítom is!
2013. júl. 16. 08:23
 8/41 anonim ***** válasza:
60%
Azért mert angolul beszélek, és mivel van egy jó szakmám, amivel idekinn jól el tudok helyezkedni, ezért vagyok itt. A te írásod stílusa elég alpári, már ne is haragudj, hadd döntse már el mindenki hogy hova megy dolgozni. Nekem Anglia mindig is a kedvenc volt, nagyon jól érzem itt magam, nem panaszkodom. A hazautazás pedig minden, csak nem drága, cca. 3 óra alatt hazarepülök, sokszor nagyon olcsón. Sokaknál a nyelvtudás nyom sokat a latban, ugyanis ha valaki csak angolul tud, itt van esélye elhelyezkedni, akkor minek menne Németországba, ha nem tud németül.
2013. júl. 16. 09:41
 9/41 anonim ***** válasza:
40%

Elképzelésük: Elmegyek ha véletlenül felvesznek mosogatónak akkor otthonhoz képest gazdag leszek meg izé és ő lesz ott a nagy király 3 hét alatt már üzlet vezető lesz...

valóság: Esetleg felvesztik utcaseprőnek vagy mosogatónak majd csicskás lesz 5 fonttal (mondjuk) többért mint itthon...ha szerencséje van 3 hónap alatt spórol annyit, hogy haza tudjon jönni..

2013. júl. 16. 10:39
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Talan mindenki masert jon ki. Mosogatonak, stb nem jottem volna en sem. De mernokkent kicsit mas a helyzet. Itt olyan munkakorulmenyeket, szakmai lehetosegeket, nem mellesleg fizut kapok, amiert erdemes ide jonni. Nekem pont bejon ez az idojaras, nem esos, hideg a kozhiedelemmel ellentetben, a taj fantasztikus, csak utazni kell egy kicsit. Hazautazni meg nem para. Siman kifizetem a repjegyeket. Ha elore megveszem a jegyeket akkor nincs 100 font egy alkalom oda-vissza (en nem Londonban lakom, igy macerasabb az hazaut, de nem szamit).

Ugyhogy lehet en vagyok a bena, mert UK-ban dolgozom, de ha a te stilusodban akarnam kifejezni magam, akkor azt mondanam, hogy megveszlek kilora az itteni fizumbol kiscsavo.

2013. júl. 16. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!