Pánikbeteg vagyok, de pár nap múlva repülőre ülök. Mondanom sem kell, előre félek hogy mikor jön rám a roham. Nagyon félek magától a repüléstől. Ha esetleg van itt vk aki hasonlókat élt meg írna pár praktikát, hogy mit csináljak megelőzésképpen?
De. Rádterhelik ha miattad száll le, volt rá példa. Egy jó biztosítás persze segíthet, de ha nincs vagy ezt nem fedezi akkor bizony az utas fizet... Már ha tud, mert elég sok.
Persze lehet, hogy van olyan jófej légitársaság aki lenyeli vagy eleve beépíti a jegyárba ennek kockázatát.
Mondjuk egy kis pánik miatt tuti nem száll le. Gondolom napi szinten van olyan utas aki kicsit jobban izgul, mégse túl gyakori, hogy utas rosszullét miatt szállnak le gépek.
Pánikroham miatt nem száll le a gép, mivel az maximum fél óra alatt elmúlik és semmilyen veszélynek nincs kitéve sem a beteg sem a körülötte lévők.
Rengetegszer repülök és jópárszor volt már olya hogy valaki pánikrohamot kapott, egyszer sem szálltak le emiatt. Egyszer volt nagyon durva, akkor az előttem ülő ember pánikrohamot kapott de úgy, hogy remegett-rángatózott mindene, hányt és alig kapott levegőt, kérdezték volt-e már ilyen, mondta hogy igen ez csak pánikroham, adtak neki zacskót, abba lélegzett, ivott hideg vizet, bevette a gyógyszert és 20 percen belül elmúlt neki.
Életveszély esetén szállnak csak le, a pánikroham messze nem életveszély.
Pánikroham miatt nem fognak leszállni ne aggódj! :) Súlyos egészségügyi rosszullétnek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy kényszerleszállást hajtsanak végre (pl szülés megindulása, szív- és érrendszeri problémák, tüdőprobléma, stb.).
Én 6 éve vagyok légiutaskísérő eddig egyszer kellett megszakítani az utat mert egy 50 év feletti férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett és percekig nem volt tapintható pulzusa, na ilyenkor leszállnak, de egy sima pánikroham miatt nem, legyen az akármilyen ijesztő is.
Volt már hogy valaki epilepsziás rohamot kapott, akkor sem kellett kényszerleszállás, szóval ne aggódj nem fogsz magadra haragítani sok másik utast. :)
Egyébként van egy jó PDF fájlom arról hogy hogyan lehet egy pánikrohamos utast kezelni és megnyugtatni, átküldöm neked privátban, hátha hasznát veszed. :)
A légzésre nagyon figyelj olyankor, azzal hamar elmúlhat a roham. Mikor pánikos voltam én is mindig azt alkalmaztam (pszichoterápián tanultam) a lényege hogy 7 mp-ig szívd be a levegőt, 3 mp-ig tartsd benn és 5 mp-ig fújd ki és HASBA lélegezz, ne mellkasba és pláne ne vállba! :)
Relax zenét tegyél a telefonodra/zenelejátszódra és hallgasd! Egyedül utazol? Nekem pl az is segítség volt, ha beszélhettem valakivel, gyorsan elterelhettem a figyelmem!
Illetve (nem tudom neked mi váltja ki a pánikrohamaidat) én akkor pánikoltam mikor túráztattam magam, azaz bebeszéltem magamnak nem létező dolgokat és rámjött a roham. Szóval ha ilyen pszichoszomatikusan vagy pánikolós, akkor vegyél Rescue Remedy nevű elsősegély cseppet és felszállás előtt 5 cseppet vegyél be, szépen ellazít illetve ha bírod az alkoholt 1 pohár (minőségi, nem tablettás) bor is segíthet. De tényleg csak ha bírod, mert egyes esetekben az alkohol pont hogy rohamokat is idézhet elő annál, aki nem bírja.
És persze legutoljára: tényleg legyél tudatában annak hogy a repülés az egyik legbizonságosabb közlekedési forma! :)
En is csak nyugtatot tudok javasolni. Rosszullet eseten B vitamint szoktak meg mondani, ketoraval felszallas elott.
Hosszu lesz az ut?
Ezek szerint ez lesz az első repülőutad :) Ha jól gondolom, kb 2-2,5 óra repülés lesz.
Esetleg próbálj meg altatót bevenni, és aludd végig :)
Egyébként: a repülés csodálatos :) én rengeteget nézelődök az ablakból, annyira érdekes a táj :) Valószínűleg az Alpok felett repültök, hát az valami csodálatos látvány :) Ha esetleg ezzel is elvonod a figyelmed a pánikrohamodtól, talán segít :)
Jó utat kívánok :)
Köszönöm válaszodat! Remélem én is élvezni fogom :))
Erről a leszállt pánikroham miatt a gép témáról szálljunk már le légyszíves, szerintem érthetően leírtam hogy csendben szenvedős típus vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!