Kezdőoldal » Utazás » Európa » Pánikbeteg vagyok, de pár nap...

Pánikbeteg vagyok, de pár nap múlva repülőre ülök. Mondanom sem kell, előre félek hogy mikor jön rám a roham. Nagyon félek magától a repüléstől. Ha esetleg van itt vk aki hasonlókat élt meg írna pár praktikát, hogy mit csináljak megelőzésképpen?

Figyelt kérdés
Kérem a "Minek félni hulye vagy" emberek kíméljenek. A pánikbetegség komoly dolog de viszont nem akaorm hogy ez miatt lemondjak egy utazásról, amire lehet hogy sohatöbbet nem lesz lehetőségem. Halálfélelem,fulladás,remegés,ájulásérzés.. Általában ezek szoktak jelentkezni.

2013. máj. 2. 02:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
18%
Azt ugye tudod hogy ha olyan rosszul leszel akkor a gép le fog szállni a legközelebbi reptéren és bevisznek a kórházba? Menj inkább busszal, ne rontsd el a többiek utazását ha ilyen gondod van.
2013. máj. 2. 05:13
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be előtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellően bamba legyél.

Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tőle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.

2013. máj. 2. 06:28
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Dupla adag a szokásos gyogyszeredbol es valami "nyugtató" , pl zene, konyv, Kismacko, akármi,amibe kapaszkodhatsz.
2013. máj. 2. 06:33
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan nincs pánikbetegségem, de magától a repüléstől én is mindig rettegtem.

Egészen addig, amíg tavaly nyáron el nem mentem Amerikába, és nem utaztam összesen több, mint egy napot... Na, hát az kinevelte belőlem a félelmet, mivel ilyen hosszú ideig egyszerűen nem lehet félni. :)

Előtte nekem is minden bajom volt az ilyen rövidebb, 2-3 órás repüléseknél.

Ami nekem használt:

- rágó

- olvasás

- zenehallgatás

- beszélgetés.

Ne ülj az ablakhoz, hanem a folyosó mellé, mert ott nem vagy beszorítva, tudsz járkálni.

Vigyél fel innivalót (amit bent veszel, azt felviheted), vigyél kekszet, almát. Az evés eltereli a figyelmedet.

Ne pörögj azon, hogy repülőn ülsz. Olyan, mint a busz. Ha nem nézel ki az ablakon, akkor nem nagyon van különbség. Sőt, a magyar utakhoz képest még csak nem is döcög a gép annyira. :)

Olvass utána, mi vár rád. Ne ijedj meg a fel- leszálláskor (normális az, hogy zuhanásérzésed van, meg, hogy oldalra dől a gép - ezek nem jeleznek gondot!)

Szintén ne ijedj meg a légörvényektől. Ha "ugrál" a gép, az is normális.

Ha tudod, hogy erre számítani kell, nem pánikolsz be, ha megtörténik, csak akkor, ha azt hiszed, hogy gond van.

2013. máj. 2. 07:23
 5/25 anonim ***** válasza:
23%
Elsőhöz tegyük hozzá, hogy ha miattad kell leszálljon a gép, annak költségét is rád terhelhetik.
2013. máj. 2. 08:06
 6/25 anonim ***** válasza:
45%

Plusz próbálj meg bátor lenni, én is pánikbeteg vagyok, de próbálok mindent megtenni, hogy ne legyek rosszul. Pl. fontos, hogy az elméd ne vegye át az irányítást, ne képzelj olyan dolgokat ami nincs is (lezuhan a gépem, rosszul vagyok stb.) Légy erős ne gondolj arra, hogy gyenge vagy, szedd össze magad. A zenét én is ajánlom, esetleg segít ha menta illóolajat kensz a csuklodra, az illata megnyugtat.

Plusz tényleg légy kicsit felnőtt ember, még ha orvoshoz vagy új melóhelyre mennél megérteném, de ha utazástól is pánikolsz, akkor kb. sok értelme nincs is kimozdulni otthonról.

2013. máj. 2. 08:08
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam pánikbeteg, el is hiszem neked, hogy milyen rettenetes kín ez a félelem, de én sem mondanék ezért le egy utat. Én még a vonaton is féltem annak idején. Vagy a villamoson. Nem tehetsz mást, urrá kell lenned rajta, különben tönkreteszi az életedet. Lelki folyamat, nem gyógyszer kérdése. Meg kell erősödnöd és szembe kell tudnod szállni vele, amikor jön. Kétfelöl a kezedben kezdődik, nem? És húzódik felfelé... Hát akkor kell legyőzni, hogy le ne gyűrjön. Erővel, belül. Fizikai kényszerítéssel. Markolj valamit, szoríts egy vasat, bármit, erősen, pőróbáld eltörni, és közben gyűlöld a félelmedet. Gyakorold, menni fog. Én sok éve tünetmentes vagyok már.
2013. máj. 2. 08:22
 8/25 anonim ***** válasza:
54%
Igyál meg egy felest, jobb, mint a nyugtató.
2013. máj. 2. 08:22
 9/25 anonim ***** válasza:
61%

Jajj, ne hagyd, hogy megijesszenek, nem fog miattad leszállni a gép! Azt csak életveszély esetében teszik és akármilyen szörnyű tud lenni egy pánikroham, emiatt nem szállnak le! Egyébként ha valami probléma van, kérj segítséget a stewardess-től, ezért vannak a gépen! Nem azt mondom, hogy 'hisztizz' nekik, de tudd, hogy lesz valaki, aki segít ha baj van!

Nem volt soha pánikrohamom, de szorongásos tüneteim néha vannak. Nekem az alkohol segítene, egy-két pohár bor vagy egy feles.

2013. máj. 2. 09:15
 10/25 anonim ***** válasza:
70%

1. A gép leszállhat miattad. Erre volt példa.

2. Ennek a költségét nem terhelik rád.

3. A "minek félni hülye vagy" -- semmi köze, sajnos a pánikbetegséghez.

Viszont a válasz egyszerű: Orvos. Kérj nyugtatót. A benzodiazepin családba tartozó hatóanyagúak általában a legjobbak, alprazolam például.

2013. máj. 2. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!