Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia válságban van jelenleg?...

Anglia válságban van jelenleg? Van kint munka?

Figyelt kérdés
2012. szept. 1. 14:25
1 2
 11/19 anonim válasza:

Nem ér sokkal többet??? Hát végülis lehet, hogy igazad van.. Ha otthoni saját lakáshoz viszonyítunk, akkor bérelek egy saját studio lakást az 600 rezsivel együtt! Kajára elmegy havi 100font, közlekedésre, benzinre 50! 950-600-100-50 = 200font megtakarítás + a segély havonta 200 ha nem haladod meg a 17800fontot éves szinten, és ameddig nem haladjuk meg jár folyamatosan maximum 3évig! De ne számoljunk a segéllyel, akkor marad 200font azaz 70ezer ft megtakarítás havonta, (két személy esetén, ha párként vagytok ez 500font azaz 175000ft per fő)!

Otthon: Keresel jobb esetben 120ezret mondjuk, Lakás bérlése 45000+ kaja a fentebb említett 100fontnak megfelelően 35000ft (megjegyzem nem kapsz érte annyi élelmiszert otthon mint itt, 30%-al kevesebbet és ízben, minőségben rosszabbat) + 20ezer rezsi + a fentebb említett 50fontnak megfelelő tankolás 12000ft, tehát 120'000-45'000-35'000-20'000-12'000= 8000Ft megtakarítás, ez ha pár vagytok 32'500Ft-al több azaz 40'500Ft megtakarítás per fő!

Mind a két esetben sokkal kevesebb otthon, mellette meg nézheted az emberek idegbetegeskedését, őrjöngését, itt a mosolygást!

2012. szept. 5. 20:32
 12/19 anonim ***** válasza:

"Nem ér sokkal többet??? Hát végülis lehet, hogy igazad van.. Ha otthoni saját lakáshoz viszonyítunk, akkor bérelek egy saját studio lakást az 600 rezsivel együtt! Kajára elmegy havi 100font, közlekedésre, benzinre 50! 950-600-100-50 = 200font megtakarítás + a segély havonta 200 ha nem haladod meg a 17800fontot éves szinten, és ameddig nem haladjuk meg jár folyamatosan maximum 3évig! De ne számoljunk a segéllyel, akkor marad 200font azaz 70ezer ft megtakarítás havonta, (két személy esetén, ha párként vagytok ez 500font azaz 175000ft per fő)! "

Ez mind igaz, amit írtál, de hol marad a szórakozás költsége? Mellesleg a havi 100 font az egy kicsit kevés a bevásárlásra.(Legalábbis nekem, ugyanis én nem elégszem meg a sajátmárkás, legtöbb esetben rosszabb minőségű termékekkel.) A tankolás 50 font/hó, nekem szintén nem reális, maximum, ha valami kis autód van. Ezenfelül nem írtad a kocsi fenntartásának egyéb költségeit sem, az is elég jó kis összeg. 200 fontot megtakarítani a minimálbérből csak az tud, aki otthon tényleg nyomorgott és nincsenek nagy igényei. Aki egy picit is igényesebb, az már nem spórol a minimálbérből. Én már egy ideje itt élek, látok dolgokat, de sajnos azt kell mondjam, aki minimálbért keres idekinn, az pénzben ugyan többet keres, mint otthon, de ugyanúgy nehéz neki a megélhetés. A minimálbér idekinn is alacsonyabb, mint a létminimum. Az én költségeim egy hónapra vetítve így néznek ki:

Lakás+rezsi: 725 font/hó

Kocsi fenntartás, mindennel együtt, nem csak a tankolás: 160-190 font/hó

Bevásárlás: 140-160 font/hó

Szórakozás: 150 font/hó

Egyéb: 50 font/hó

Havonta kb. 1250-1300 fontot költök el. (1800-at keresek.)Nem véletlen van sok helyen írva, hogy egy normális életvitel folytatásához kell legalább 1200 font havonta. Persze a sok kelet-európai, aki másik 12 emberrel osztozik egy lakáson, WC-n, annak nem kell ennyi.

2012. szept. 5. 21:00
 13/19 anonim válasza:

De ott hibádzik a dolog, hogy te ezek szerint egyedül vagy! De egy főre is reálisak amiket írtam!

Ha egyedül vagy, akkor szórakozás az tényleg necces! De ha pár vagytok, akkor 100-100font elmehet szórakozásra és akkor is marad 400font/hó/fő, márpedig mindenki szeretne és lesz is párja! Nem kell úri módon kocsmákban inni, hanem otthon lehet alapozni és egy szórakozás amiből veszek a discóban is piát 2főre 60fontból ki szoktuk hozni! :) És érdekes, de tapasztalat, hogy nagyon sok esetben, nem mindig, de a tescós márka jobb egyes márkás termékeknél és jóval olcsóbb is! Őszintén, húst szoktunk venni, meg rengeteg zöldséget, nem rég tértünk egészségesebb életmódra és 200fontból bőven de bőven kijövünk, úgy hogy bio élelmiszer boltból vásárolunk tönköly lisztet stb! :D A lakás pedig tényleg kijön 600ból, egy saját off road parkingos udvarral! Természetesen nem londonban, de anglia nem csak londonból áll és én nem is szívesen laknék ott, ez nyugis város nem is kicsi, de nem is nagy és rengeteg parkkal!

Igen, az autó fenntartását nem írtam, akkor otthon kb egy főre -2ezer per hó tehát marad 6000/hó! Itt akkor levonhatjuk ezt a 2000ft-ot is, azaz kb 7fontot és akkor marad 193! :) Magyar autóval járok és a fogyasztása 5,5liter és nem mondanám azért kicsinek, nyilván nem egy teherautó, de szoktam vele szállítani nagy dolgokat is, lehajtható az ülése! Honda jazz! Annyi, hogy félévente kompozok egyet, úgyis szeretek kirándulni, meg hát cégre is használom, tehát nem tudtak már mit mondani amikor igazoltattak, mindenre volt válaszom, annyit mondtak h rendben, mehetsz, mert árúért is járok vele és így szabad használni (vámosok voltak), egyszer fordult elő és kétszer amikor rendőr állított meg, nem igen foglalkoznak vele, ez írországban volt és 4évre vetítve! Itt nem tudom még, de majd lesz valahogy, nem aggódok! :) 2hónapja vagyunk csak itt, itt vannak a vevőim, ezért jöttünk át!

Írországban is minimálbéren voltunk és én külön egymagam összeszedtem 4 év alatt egy cégre, úgy gondolom ez bizonyíték magam fele (igaz, egyedül több idő, párban már szépen lehet gyűjtögetni, mivel felezitek a lakás/ház bérleti díját)! Otthon vajon sikerült volna egy gyorséttermes melóból? És havi szinten 5-6 buliban voltunk, jó igaz, ebből 4esetben házibuli volt, hol mi csináltunk hol más, jah és teljes házat béreltünk (4szobásat) szép környéken ketten!

Egyébként melyik városban laksz? Haverokat keresnék bulizni is! :) 2hónapja jöttünk ki kb. ide angliába, eddig mint írtam írben voltunk, de ahogy osszuk szorozzuk a pénzt, ugyanaz mint írben volt!

2012. szept. 5. 21:47
 14/19 anonim válasza:
Hozzá tenném, igényesek vagyunk! :) Koszos lerobbant lakást ki nem vennénk! Ez is szép környék, pár száz méterre van egy park és egy tó is!
2012. szept. 5. 21:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Én Reading-ben lakom. Nem azt mondom, hogy nem lehet minimálbérből kijönni, mert ki lehet, én is kerestem minimálbért az első 3 hónapban, de hosszútávon én nem tudnék belőle, számomra elfogadható életszínvonalat biztosítani. Nekem, annak idején, a minimálbérből, jó ha 50 fontot meg tudtam takarítani. Az emberek nem egyformák. Szerény véleményem szerint, a minimálbér idekinn csak egy nagyon szerény életvitel folytatására elég, és az angol kollégáim szerint sem elég sok mindenre, megtakarítani jórészt csak a bevándorlók tudnak belőle.
2012. szept. 6. 10:46
 16/19 anonim válasza:
Mi bevándorlók vagyunk! Mi tudunk taktikázni! :) Nem az angolokról beszéltem, de ők nem is minimálbért keresnek, persze akad sok köztük, de ők a minimumukhoz hozzá tartozik a mindennapi nem otthon főzés illetve gyors kaják :) Szerintem hagyjuk ezt a témát! :) Nekem sikerült sokat félre raknom írben és itt is! Te másképp éled az életedet ennyi, én is! Ha nem taktikáznék, akkor valószínűleg nekem is elmenne sok! És eléggé bulis ember vagyok! :) Csak bolti vodkával alapozom 4decit, ettől már jó vagyok :), discoban innék csak akkor az 150fontig meg se állnék egy este! Otthonra is jutott pénz bőven! Ruhákat olcsón szerzem! Egy a lényeg: 1évig semmi, csak kaja és meló és egy szoba bérlés.. majd utána a megspórolt pénzed be kell fektetni.. több lábon állás és hidd el fejlődni fogsz szépen lassan. Én a te 1800fontos fizudból 1150et félre tudnék rakni minimum az biztos! :) 300+100 kaja + 150 buli ebben 4házibuli minimum. De ehhez kell lenni egy barátnődnek is. És hamburgerezés max egyszer burger kingbe vagy akárhol és max egy vacsora egy étterembe plusz benzin autó fenntartás plusz 100font, amúgy is kerülöm ezeket a gyors kajáldákat, éttermeket! De igazából ezekből jutott írben is.. De nincs igényem rájuk, egyszerűen unom.. Neked is igazad van, de nekem is! ;)))
2012. szept. 6. 21:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen, neked is igazad van, mindenki másképp éli az életét! Én élni jöttem Angliába, nem csak megélni, ezért nem spórolok olyan veszettül. 550-600 font a megtakarításom, ami nekem bőven megfelel. Ritkán főzök, leginkább hazafelé eszem valamit egy büfében, stb.
2012. szept. 6. 22:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Képzettség és nyelvtudás nélkül felesleges kimenni. Olyan végzettséggel (és persze kiváló angollal) kell kimenni, aminek kint van keletje. A szakképzettséget nem igénylő munkák többségére az angolok pályáznak és valahol jogos is, hogy ők élveznek elsőbbséget. A britek humán területeken, főleg művészetekben jók, minden másra inkább a szakképzettséget nem igénylő állás jut(na). Ha fújnak a bevándorlókra, akkor ezért fújnak.
2012. szept. 14. 09:30
 19/19 anonim válasza:

Tisztelt utolsó!

Nyelv tudás az valóban fontos!

"Képzettség és nyelvtudás nélkül felesleges kimenni."

Ez így igaz, felesleges kimenni! Nekem is felesleges volt kimenni! Nekem építőipari technikusi a végzettségem, de nem használtam soha, mert nem szeretem ezt a szakmát!

Pár év alatt sikerült összeszednem sima éttermes minimálbéres melóval (heti 40-50órával kb.) 20ezer fontot pár év alatt egy vállalkozásra! És most ebből élek elég jól! De igazad van, felesleges volt, ha te mondod... Ne jöjjön ki senki!!! Mert nem éri meg szerintem se, sokkal jobb otthon!! Úgy bírom, hogy sokan mondogatják, hogy felesleges.. De azért mindenki kijött akik ezeket írják.. Persze persze tudom, mindenki IT-és és orvos vagy tudós! :)))

Ami tény, hogy küzdeni kell és valamilyen szinten alkalmasnak kell lenni rá, hogy megálljuk a helyünket itt!

Egyébként mi ez a negatívum emberek? Kint is hurcoljátok magatokkal ezt a terhet? Vagy mitől féltek? Hogy sok magyar jön ki és elveszi a munkátok?

10emberből csak 2 írja, hogy megéri szakképzettség nélkül is, de azért itt vannak és nem hiszem, hogy mindenki atomfizikus! :))

Mindegy.. Nem értem! Jöhet a válasz és a sok sok negatívum és az osztás is esetleg, de én tudom amit tudok és felmutattam úgy érzem valamit, nem annak aki majd válaszol negatívan, hanem magamnak és ez nem csak szerencse, hanem az, hogy AKAROM!

2012. szept. 14. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!