Ha külföldön dolgozom, kell oda a magyar adókártyám? Mi kell ezen kívül a külföldi adózáshoz / e helyett?
Tudom, itthon is lehet adózni külföldi munka után, sőt, külföldön leadózott után tax refund is kérhető, ha magyarban kisebb % az adó. De ha adott esetben külföldön, ahol dolgoznék kell adóznom, milyen iratokra van szükség és miket kell elkészíteni?
Más. Erős alapfokú angollal bírok. Elég egy segédmunka szerződés értelmezéséhez, ha van szótáram is?
Gondolom a külföld Anglia lenne.
Angliában nem kell a magyar adókártya. Ha kint dolgozol,akkor kint adózol. Még adóbevallást sem kell csinálnod mert minden évben a cég ahol dolgozol megcsinálja.
Ha Anglia a cél akkor az erős alapfok (bár tudnám mit is jelent ez) nem biztos hogy elég akár egy segédmunkás álláshoz. Kint ha mosogatni vagy bármilyen segédmunkát akarsz csinálni, tudnod kell valamilyen szinten kommunikálni. Ha érted mit mondanak, mit kérdeznek, ha részt tudsz venni állásinterjún akkor van esélyed munkát kapni. Ha gyenge ha erős az az alapfok..
Több EU országban is beszél a lakosság nagy része angolul. Elbeszélgetek angolul, de a választékosabb kifejezések többségét nem értem, vissza kell kérdeznem ilyen esetben.
Köszi a választ. Remélem EU országokban nem kell a magyar adókártya, és ez nem csak Angliára érvényes (?)
De azt még mindig nem tudom, milyen iratokra van szükség? ID / passport oké, ezen felül?
Magyar adókártya egyik EU országban sem kell. Hiszen ha külföldön dolgozol (bárhol) az adott országban dolgozol,ott kapsz fizetést,és az ottani adórendszer szerint adózol. Szinte minden EU országban a cég végzi az adóbevallásodat.
Nem kell egyik országban sem adóbevallást kitöltened..Ez csak otthon szokás.
Viszont hogy tudj dolgozni szinte minden EU országban kell
- útlevél(javasolt,mert könnyebb lesz az ügyintézés neked)
- bankkártya
- bejelentett lakcím
- TB kártya (minden EU országnak megvan a maga TB kártyája. Angliában N.I. number card a neve)
- SIM telefonszám. (egyik EU ország munkaközvetítői nem fogják a magyar mobilodat hívni)
Köszi a választ. Uniós ország kapcsán érdekel munkavállalás. Rendelkezem Eu.Uniós Egészségbiztosítási kártyával - ez elegendő TB gyanánt, avagy szükséges az adott uniós országban plusz külön beszerezni ottani tb kártyát is?
Valamint érdekel, hogy elég, ha magyar bankkártyával (pl. otp) rendelkezem? Vagy muszáj nyitni külföldön is?
Ahogy előttem is írták az ADOTT ORSZÁG "tb" kártyája kell, az uniós egészség kártya csak vészhelyzetre érvényes
NEM, a magyar bankártya NEM mindenhol jó, miért utalná neked oda a cég a pénzed? (te is ráfizetnél meg ők is). De utóbbiról csak UK szemszögből tudok nyilatkozni. Itt például angol referenciát is kérnek, a legtöbb álláshoz több referencia is kell.
Egyre nehezebb manapság külföldön elhelyezkedni a tömeges kivándorlás miatt. Remélem azért sikerül, sok sikert hozzá. Azt megkérdezhetem melyik országot túzted ki célul?
első vagyok
Megkaptam a privat üznetetedet-
Kezdem azzal,hogy az Eu.Uniós Egészségbiztosítási kártyád csak vészhelyzet esetére jó. Ha ne isten baleset ér Eu országban akkor ezzel a kártyával bebiztosítod magad,hogy ne kap nagyobb összegű csekket a kórháztól. De ez nem azonos egyik Eu ország TB kártyájával. Két különböző dolog- Svájcban is és minden EU országban igényelned kell TB kártyát. ( jó tudni,hogy az Eu országokban ezzel a kártyával akár igazolni is tudod magad)
A másik kérdésedre a válasz. Ha nem magyar keretében mész ki dolgozni ,hanem egyénileg magad keresel munkát,akkor mindegyik EU ország ragaszkodni fog a hazai bakszámlához, bankkártyához. Egyik cég sem fog külön összegeket fizetni minden hónapban hogy neked magyar bankszámlaszámra utalja a fizetésedet.
A privat üzenetre:
Én nem másztam bele a banki ügyekbe ennyire mint te, és szerintem nem is érdemes.
Nyitottam egy kinti bankszámlaszámot,bankkártyát,és arra utalják a fizetésemet (a banki ügyintézés,és a kinti pénzfelvétel teljesen ingyenes, szinte minden Eu országban)
Én lassan 6 éve rendszeresen utalok haza is pénzt- Amiket írtál, hogy egyes helyeken milyen sokat levonnak átutalások miatt,ez igaz. Nem is találsz olyat ami nem kerülne pénzbe. Én a következőképpen oldottam meg, szinte kevés ráfizetéssel (napi valutaárfolyam ami veszteség lehet) A kinti banktól kértem (ingyen) társbankkártyát. Ezt a kártyát hazaküldtem,és a testvérem otthon csak leveszi a pénzt. Ő a levett pénzt pedig átteszi a magyar bankszámlaszámra. Így nincs pénzküldési díj..
Sok lehetőséged nem nagyon lesz egyik EU országban sem. Vagy gyűjtőd a kinti bankszámládra a pénzt vagy vállalod a magas pénzküldési díjakat. Egy biztos. Magyar bankszámlaszámot nem fogadnak el egyik EU országban sem..
Köszi neked is a válaszod. Kérdezem továbbá: ugyan úgy nincs költség (csak napi árfolyam szerinti átváltás ez esetben is), ha nem igénylek társbankkártyát, hanem a meglevővel veszek fel ATM bankautomatából készpénzt idővel otthon, Magyarországon?
Mindenesetre érdekel az is, mi az angol hivatalos neve ennek az általad említett társbankkártyának?
Ja, és fontos kérdés: milyen papírok, okmányok kellenek EU tagországban bankszámlanyitáshoz?)
Előzőnek: elhiszem, csak nem egészen értettem. :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!