Ha külföldön dolgozom, kell oda a magyar adókártyám? Mi kell ezen kívül a külföldi adózáshoz / e helyett?
Tudom, itthon is lehet adózni külföldi munka után, sőt, külföldön leadózott után tax refund is kérhető, ha magyarban kisebb % az adó. De ha adott esetben külföldön, ahol dolgoznék kell adóznom, milyen iratokra van szükség és miket kell elkészíteni?
Más. Erős alapfokú angollal bírok. Elég egy segédmunka szerződés értelmezéséhez, ha van szótáram is?
08-31 23:25 vagyok
Én írtam a társkártyát. Ha nincs, és a normál kártyádat hazaviszed és arról otthon veszel le, akkor is van pénz levonás,de csak a napi valutaárfolyam ingadozásának összege amit levonnak. Nem olyan vészes, bár ne igazán követem mennyi is az. Mi még a brclays banktól kaptunk társkártyát. De nem is olyan régen mentünk a lloyds bankba kártyát csináltatni.
Oda nem kértek más, csak volt egy interjú (kérdéseket tettek fel,hogy hol dolgozol,mennyit keresel, hol laksz stb) Kellett az útlevél (az jobb mint a személyi,mert a legtöbb banknál el sem fogadják a személyit.) kellett egy olyan levél amit nekem címeztek meg amivel igazolni tudom a lakcímemet. Elég volt egy internetes értesítő levél vagy a telefonszámla levél. Munkahelyemtől nem kértek semmi papírt. Csak a cég neve kellett,és telefonszám. Egyébként tényleg egyre több bank szünteti meg a társkártyát. Ha ne adj isten megszűnne a mienk is (mondjuk év végén) akkor sem essek kétségbe. Hiszen van Barclay és lloyds kártyám (számlaszámom ) is. Akkor hazaküldöm az egyik kártyát, és itt kint ingyen befizetek rá összeget, amit otthon árfolyam ingadozást figyelemebe véve leveszik.. Némi költséggel jár, de nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!