Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha külföldön dolgozom, kell...

Ha külföldön dolgozom, kell oda a magyar adókártyám? Mi kell ezen kívül a külföldi adózáshoz / e helyett?

Figyelt kérdés

Tudom, itthon is lehet adózni külföldi munka után, sőt, külföldön leadózott után tax refund is kérhető, ha magyarban kisebb % az adó. De ha adott esetben külföldön, ahol dolgoznék kell adóznom, milyen iratokra van szükség és miket kell elkészíteni?

Más. Erős alapfokú angollal bírok. Elég egy segédmunka szerződés értelmezéséhez, ha van szótáram is?

2012. aug. 31. 20:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
(22:59 és 11:46 vagyok) Ha otthon veszel fel pénzt kinti kártyával, akkor nagyon sokat számol föl kezelési költségnek. Nekem volt olyan hogy 6 fontot vont le pénzfelvételenként. plusz a magyar bank százalékot. Az én bankomnál megszüntették a társkártyát (azt hittem az össes bank így tett, de az előző hozzászólásból látom, hogy még van aki nem), én westrn uniont használok, persze arra is fizetek kezelési költséget. Vagy megvárom míg valamelyik ismerősöm hazamegy és hazaviszi a pénzem:) UK ban bankszámlanyitáshoz kell az útleveled vagy személyid, lakcímet igazoló papír (pl. szerződés) és igazolás, hogy van munkahelyed. Álltalában a munkahelyen írnak neked egy papírt amit be kell vinned a bankba. Nekem volt egy fél órás elbeszélgetésem is a bankba számlanyitáskor, ilyenkor álltalában mindent megpróbálnak rádsózni, mondj mindenre nemet:) A többi országokban nem tudom mi kell. (Spanyolban azt hiszem útlevél, NIE szám és lakcím kell hozzá)
2012. szept. 3. 11:32
 12/12 anonim ***** válasza:

08-31 23:25 vagyok

Én írtam a társkártyát. Ha nincs, és a normál kártyádat hazaviszed és arról otthon veszel le, akkor is van pénz levonás,de csak a napi valutaárfolyam ingadozásának összege amit levonnak. Nem olyan vészes, bár ne igazán követem mennyi is az. Mi még a brclays banktól kaptunk társkártyát. De nem is olyan régen mentünk a lloyds bankba kártyát csináltatni.

Oda nem kértek más, csak volt egy interjú (kérdéseket tettek fel,hogy hol dolgozol,mennyit keresel, hol laksz stb) Kellett az útlevél (az jobb mint a személyi,mert a legtöbb banknál el sem fogadják a személyit.) kellett egy olyan levél amit nekem címeztek meg amivel igazolni tudom a lakcímemet. Elég volt egy internetes értesítő levél vagy a telefonszámla levél. Munkahelyemtől nem kértek semmi papírt. Csak a cég neve kellett,és telefonszám. Egyébként tényleg egyre több bank szünteti meg a társkártyát. Ha ne adj isten megszűnne a mienk is (mondjuk év végén) akkor sem essek kétségbe. Hiszen van Barclay és lloyds kártyám (számlaszámom ) is. Akkor hazaküldöm az egyik kártyát, és itt kint ingyen befizetek rá összeget, amit otthon árfolyam ingadozást figyelemebe véve leveszik.. Némi költséggel jár, de nem vészes.

2012. szept. 3. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!