Tényleg nem lehet Magyarországon magyar állampolgárként külföldi rendszámú kocsit vezetni? Mi ez a baromság?
Egyébként ez nem magyar specialitás, más országokban már régen van ilyen. Nálunk azért került bevezetésre, mert az össznépi adócsalásban ez az egyik technika. A regisztrációs adóról talán hallottál. Ennek elkerülésére sokan furikáznak külföldi kocsival.
Nem tudom hogy milyen minőségben tartózkodol kint, de a te eseted más, és nyilván ki tudod menteni magad, ha büntetnének. Persze ma már én semmin nem csodálkozom.
Én úgy tudom, ha bemutatod nekik az angol lakcímkártyádat, akkor nem büntethetnek meg, hiszen ott laksz. A magyart dugd el előlük. Azt meg sehonnan nem tudhatják, hogy mióta vagy Mo-n.
Mi is gyakran jövünk haza külföldi rendszámos autóval, eddig még szerencsére nem igazoltattak, de ha egyszer fognak, akkor előveszem nekik a kinti lakcímkártyám és megmondom, hogy csak pár napig vagyok itt.
Itt kint viszont egy magyar ismerősömet megbüntették magyar rendszámú autóval, mert az itteni személyiét mutatta a rendőrnek és nem a magyart. Utána már hiába mutatta a meg a magyart is, ha tudják hogy helyi lakos, akkor nem furikázhat magyar autóval.
Utolsó vagyok. Ja közben eszembe jutott, hogy a páromat már egyszer igazoltatták a külföldi autóval, mondta hogy hazalátogatott, külföldön él, nézték a papírjait is, és tovább engedték.
Úgyhogy ez normális, nem büntethetnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!