Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit tegyek? Egyszerűen utálok...

Mit tegyek? Egyszerűen utálok itt élni.

Figyelt kérdés
2 éve jöttünk ki Svájcba, Genfbe. De egyszerűen gyűlölök itt élni. Naponta honvágy gyötör, utálom a sulit, az osztálytársaimat. Két szót szólok és az egész osztály röhög a borzalmas kiejtésemen...Mintha azt várnák hogy ennyi idő alatt tökéletesen megtanuljak franciául...Tudom hogy most hálátlan hárpiának tűlök, mert nem sok embernek adatik meg ilyen magyarországi körülmények között, hogy utazzon, de én akkor is borzalmasan érzem itt magam. Anyámat küldték ki 4 éves külszolgálatra, úgyhogy jelenleg nem tudunk hazamenni, még 2 évet ki kéne bírni. Megpróbáltam már kinyílni, barátokat szerezni, de mivel mindenki rajtam röhög ezért inkább feladtam. Kérlek segítsetek! Nem bírom már tovább!
2012. aug. 27. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

Beszélj Anyuddal, inkább magántanár, minthogy fiatalon rámenjen az idegrendszered.

Vagy gyere haza, ha van itthon rokonod. Svájc amúgy is egy szutyok ország, éltem ott 4 évet.

2012. aug. 27. 19:20
 2/13 anonim ***** válasza:

Nehéz lehet most neked, de nézd pozitívan. Már a felén túl vagy. Tudom, ezt könnyű mondani...

Amúgy egy időben én is célpont voltam a suliba. Ha kiröhögtek, akkor teljesen kiakadtam és ezt élvezték. Aztán az egyik tanárom azt tanácsolta, hogy ne vegyem fel, nevessek velük és higgyem el, hogy egy idő után uncsi lesz nekik, és láss csodát, így is lett. Próbáld meg, hátha segít neked is.

2012. aug. 27. 19:34
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést azoknak kéne olvasniuk, akik minden áron külföldre akarnak menni...

Szerintem is beszélj anyuddal, biztos van olyan rokonod akihez hazajöhetnél. De van kolesz is...

Ha ennyire utálsz kit lenni, ne maradj ott, mert egész életedre ki fog hatni a sok rossz élmény!

2012. aug. 27. 20:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszadót kérdezném. Miért szutyok ország? Sosem voltam még ott, de mindig mintaországnak állítják be és érdekes, hogy van aki ellenvéleményen van. Csak puszta kíváncsiságból kérdem, hogy mi az oka, hogy így látod?
2012. aug. 27. 20:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem lehetne iskolát váltani?

Vagy fogd fel viccesen, kezdj te is nevetni velük.

Esetleg alacsonyodj le hozzájuk, kérj segítséget, tanítsanak meg a nyelvre.

Gondolj bele, ha hazaköltöznél, akkor meg a család hiányozna.

Bírd ki, hidd el, hasznodra válik ez még! Már a fele eltelt.

2012. aug. 27. 20:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Igen, én is azt tanácsolnám, hogy menj egy másik iskolába. Nem hiszem el, hogy mindenhol ki lennél közösítve, rengeteg a bevándorló Genfben rajtad kívül is!

Amúgy pedig csak gondolj bele, hányan lennének a helyedben...:)

2012. aug. 27. 21:46
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt a kérdést azoknak kéne olvasniuk, akik minden áron külföldre akarnak menni..."

Miért is? A gyerekek kegyetlenek, de egy felnőtt kivándorlót senki nem fog kiröhögni az akcentusa miatt. Nekem például még soha nem volt ilyen problémám, vagy ha mégis, akkor az nem gúnyolódás volt.

2012. aug. 27. 22:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert a svájci az egyik legfajgyulolobb nép a világon. Egy ismerősöm is ott el a családjával az ő gyereket is folyton kikezdik. Valószínű olyan suliba jár a kérdező ahol a legtöbb a helyi. Talán próbálj meg atiratkozni olyanba, ahol több a bevándorló mint a svájci.
2012. aug. 27. 22:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Sztem is keress másik sulit, biztos van kinn is több lehetőség. És tarts ki, mert még ha a kiejtésed soha nem is lesz tökéletes, tényleg jól fög jönni majd ez a 4 év tapasztalat a későbbiekben - és hidd el, biztos már most is jól megy a francia. Próbálj meg keresni más külföldieket, velük biztos egyszerűbb lesz barátkozni, hamár a svájciak ilyen maguknak valóak.
2012. aug. 28. 15:34
 10/13 A kérdező kommentje:

Az a "poén" hogy olyan suliba járok ahol a diákok 70%-as külföldi...és ők röhögnek ki

ha hazamennék visszaraknának hetedikbe mert eddig "előkészítő" (nyelvtanuló) osztályba jártam. amúgy 14 vagyok.

2012. aug. 28. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!