Kezdőoldal » Utazás » Európa » Elhagyni az országot? És merre?

Elhagyni az országot? És merre?

Figyelt kérdés

A sztori dióhéjban: Jelenleg is külföldön dolgozom, nagyon messze Magyarországtól, ahová a családomat nem tudom kihozni.

Otthon van a feleségem és a 9 hónapos kisfiam, akiket kb. 3 havonta látok.

A dilemma: Ha feladom ezt a munkám, ami mellesleg szakmailag az amiről mindig is álmodtam, akkor velük lehetek, de otthon igen nehéz megélni manapság.

Mint írtam ők ide nem tudnak jönni.

Ráadásul, ahogy minél több országot bejárok, tényleg azt látom, hogy otthon milyen nyomasztó a légkör, az emberek depisek, a gazdasági és a politikai helyzet borzalmas, és nem tudja az ember ettől függetleníteni magát.

Szeretném a gyermekem olyan közegben felnevelni, hogy lássa a lehetőségeket amik a világban vannak, és meg is tudja ragadni azokat.

Merre induljunk, ahol munkát is tudnánk találni, és alkalmas hely lenne arra, hogy ott neveljük fel a gyermekünket, megadva neki azt az esélyt, hogy vigye valamire az életben?

Középfokon beszélek angolul (egy kicsit 2-3 másik nyelven is), de hajlandó lennék bármilyen másik nyelvet megtanulni ami szükséges. Van 2 szakmám, egyikből nemzetközi tapasztalattal, másikból csak magyarországival. Hajlandó lennék ezen szakmákon belül is továbbképezni magam, vagy bármilyen másik szakmát megtanulni, ha erre van szükség.

Tőkénk is lenne ahhoz, hogy elinduljunk, és megteremtsük az alapokat egy új élethez. Értem ez alatt, hogy nem 500$-ral a zsebünkben indulnánk neki, és kerülnénk bajba ha nem kapunk munkát 2 héten belül.

MKivel hosszú távon gondolkodom úgy gondolom, hogy belefér akár az is, hogy egy évig csak a beilleszkedéssel törődjünk, tanuljuk a nyelvet, megismerjük a környezetet, stb.,és csak utána állunk neki munkát keresni, amikor már van hely- és nyelvismeretünk.

Ki melyik országot ajánlaná, és miért?

Németország, Ausztria, Hollandia amikben gondolkozom egyelőre, de egyik mellett sincs olyan nyomós érv, hogy biztosan el tudjam dönteni.

Anglia lenne a legkézenfekvőbb a nyelvismeret szempontjából, és munka is akadna talán, viszont hosszú távon nem tudom ott elképzelni az életet. Az oktatási és gyerek nevelési rendszer nem olyan jó, és az időjárás is pocsék.

Előre is köszi a válaszokat!

2012. aug. 14. 20:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Gyere ki az USA-ba"

Hello.

Pontosann merrefele gondoltad?

Mennyire nehez ott letepepedni csaladostol, legalisan?

Mik a tapasztalataid, amiert ajanlod?

Udv.

2012. aug. 30. 15:19
 12/13 A kérdező kommentje:

18:15

Nem vagyok magasan kvalifikalt, erettsegim van, es 2 OKJ-s szakmam, igaz az egyikbol 12 ev, es nemzetkozi tapasztalatom is. A masik meg tulajdonkeppen a hobbim is.

Igazabol nem titok, leirom, csak utana mindig magyarazkodnom kell, hogy ez nem pont az amit az emberek gondolnak, es eleg maceras szokott lenni.

Amiben foallasban dolgozom az a biztonsagi szakma. Felsofku biztonsagszervezoi vegzettsegem van, amirol tobb nyelvu EUROPASS kivalthato, igy elmeletileg Europaban elfgadjak (gyakorlatban nem biztos, mert mindenhol mas a standard). Ezen kivul van nemzetkozi testor diplomam es tobb eves nemzetkozi szakmai tapasztalatom. jelenleg is a kozel-keleten dolgozom biztonsagi emberkent. Ez nem keverendo ossze a haborus ovezetben lovoldozo ex-katonakkal. A munka mellett folyamatos szakmai kepzeseken es treningeken veszunk reszt, ami igen szeleskoru. Sajnos Magyarorszagon meg sem kozeliti ezt a szintet ez a "szakma", igy ezzel elhelyezkedni nem sok eselyem van, hacsak nem felel meg 400 Ft-os oraberert allni a teszkoban. :/

A munkam mellett aktivan sportolok, es ehhez kotheto a masik szakmam ami gyogy- es sportmasszor, ami elso hallasra kicsit tavol esik az eredeti szakmamtol. Az osszekoto kapocs a sport es az egeszsegugyi, anatomiai ismeretek, ami a jelenlegi munkamhoz is kell.

Otthon volt amikor sztereoban vegeztem a kettot.

Errol is van OKJ-s bizonyitvanyom amirol kivalthato EUROPASS.

A felsegem is jaratos masszazs temaban, amig en tavo voltam o is elvegzett tobb kepzest, es masodallasban dolgozott is benne. O raadasul inkabb a "csajos" masszzsokat tanulta, igy a kettonk tudasa pont kiad egy komplett repetoart. :)

Ha igy konnyebb tanacsot adni akkor megkoszonom!

2012. aug. 30. 15:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Ezeket a szakmákat sajnos nem ismerem annyira, hogy tudnék nyilatkozni az elhelyezkedési lehetőségről, bár úgy emlékszem, hogy a masszőrőket keresik Ny-Európában. Ha más nem tud jobb tanácsot adni, én azt ajánlanám, hogy válasszatok ki pár országot, ami szimpatikusnak tűnik, és ezekben az országokban nézegessétek az álláshirdető portálokon a hirdetéseket, ebből nagyjából kiderülhet, hogy mennyire lenne keresett a szakmátok az adott országokban.

Sajnos csak ennyi ötletem van, de hátha más jobban képben van :)

2012. aug. 30. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!