Kezdőoldal » Utazás » Európa » Utánam miért nem érdeklődnek...

Utánam miért nem érdeklődnek családok? (au-pair)

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja regisztráltam az aupairworld.com-ra.

Kb 20 levelet kiküldtem már, ennek a felét visszautasították, 2-3-an nem írtak vissza, a többire érkezett pozitív visszajelzés, de vagy nem kerestek a 2. levél után, vagy számomra nem feletek meg a dolgok vagy van 1 család, akivel levelezek, de számomra csak "tapasztalat szerzés" céljából megy.

Megnézegettem a többi magyar lány profilját és láttam, h sokaknak 10-20 család is írt(ők kezdeményeztek) nekem meg csak egy írt saját magától. Mit ronthatok el?

+van egy család amelyik iszonyatosan szimpatikus. És láttam, h beraktak engem a "kedvencek" közé. Ez jelentheti azt, h várhatok tőlük vmilyen visszajelzést? Bár elég sokan(több, mint 180-an jelentkeztek hozzájuk)

Mit gondoltok?

2012. márc. 19. 14:47
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%

Én ugyan már 10 éve voltam au-pair, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy netes családkereső nem igazán működik. Én is feliratkoztam ilyenre, a nevét már nem tudom, talán már nem is létezik. Tele volt álomcsaládokkal, egy gyerek, semmi házimunka, tengerparti kéró, álomfizetés. Ha írtam nekik, akkor vagy nem válaszoltak, vagy már betelt a hely. Szóval olyan kamuszaga volt a dolognak. Nekem bezzeg írogattak olyanok, hogy 5 gyerek az isten háta mögött, és még az egész háztartás is én vezessem, persze a minimum fizetésért. Szerintem inkább regisztrálj be ügynökségnél, most már a legtöbb a lányoknak ingyenes. Ők biztosan megtalálják a neked legmegfelelőbb családot.

Amit nekem mondtak, hogy figyeljek rá:

-Ha rákérdeznek arra, hogy vállalsz-e fekete családot, semmiképp ne írd, hogy nem, mert ezzel elriasztasz mindenkit, ők nagyon nem szeretik a rasszizmust.

-Tapasztalat nem kell, csak kisbabához, de azért nem árt, ha beírsz egy-két dolgot, hogy vigyáztál gyerekekre itt, meg ott. Ha főiskolás vagy, emeld ki, ha esetleg tanultál pszichológiát, pedagógiát. Ha van fiatalabb tesód, az is előny.

-Írd be, hogy vállalsz akár 3 gyereket is, max. visszautasítod a konkrét ajánlatot, de ez is jópont, hogy nem félsz a kihívásoktól.

-Ha van barátod, ne írd bele, mert azt nem szeretik. Sok lány emiatt 1-2 hét múlva hazamegy, mert nem bírja a távollétet.

Így látatlanban elég nehéz megmondani, hogy mit rontottál el a jelentkezésen, az is lehet, hogy semmit, csak kamu az oldal. Vagy tényleg evidens hibákat vétettél, de ezeket a 2. hozzászóló már leírta, te állítod, hogy ilyeneket nem írtál. Úgyhogy én ebbe nem megyek bele.

Életkor is számít, hiába 18 év az alsó korhatár, azért 20 évnél fiatalabb lányt kevesen vállalnak. Hány éves vagy?

Egyébként tényleg nem voltál valami kedves az előző hozzászólókkal. Lehet, hogy evidens dolgokat írtak, de anélkül, hogy látnák a cv-det elég nehéz eldönteni, hogy mit csinálsz rosszul. Szerintem segítőkész válaszok voltak.

2012. márc. 22. 21:16
 12/16 étoile et lune ***** válasza:
100%
Értem, hát akkor b*szd meg magad. :)
2012. márc. 22. 23:33
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti válaszoló: nem hiszem, h kamu oldal, mert sok ismerősöm jutott ki au pairnek ezen az oldalon keresztül.

20 éves leszek júniusban, van tapasztalatom gyerekekkel(úgy értem, h önkéntesként foglalkoztam árvákkal).

Biztos nagyon jó dolgokat írt az a leány, akit leoltottam, de könyörgöm ilyenekre tényleg még egy féleszű is figyel. És sztem mindegy, h milyen gyümölcsös balzsam van a számon a fotón...

Mindegy, rájövök úgyis :) Nézegetem, nézegetem, de nem nem változtatnék rajta semmit. Lehet egy ideig hanyagolom ezt a dolgot. Úgyis csak júl-aug. fele szeretnék kimenni, tehát még van egy kis időm :)

2012. márc. 23. 07:37
 14/16 anonim válasza:
Az időpontra is figyelj, mert nagyjából május végén van vége a nyelviskoláknak, a legtöbb lány ilyenkor haza is megy. Ha lojális, megvárja a gyerekek iskolai évének végét. Tehát ha beírod, hogy augusztusban szeretnél menni, akkor már kevesebb hely lesz. Mert már megérkezett a váltás.
2012. márc. 23. 15:25
 15/16 A kérdező kommentje:

Úgy írtam be, hogy július-augusztustól tudok menni, 1 évre.

Meglátjuk :)

2012. márc. 23. 17:39
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Velem is ugyanez volt, hogy 1 hónapja fenn voltam már és semmi... aztán egyik pillanatról a másikre egy csomóan elkezdtek írni és válaszolni, 3 oldalnyi pozitív levelet gyűjtöttem össze :D Szóval ne add fel! Biztos találsz így családot, én sem értettem, hogy miért nem írnak vissza... de most ha minden igaz már meg van a családom és augusztusba mehetek :-)

2012. ápr. 2. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!