Ki szeretnék menni Angliába, de egyedül nem merek!?
Ha már most így állsz a dologhoz, akkor később mi lesz veled? Én is nő vagyok és 24 évesen nagyon minimális nyelvtudással jöttem ki, de élek és virulok. Pedig nekem akkor egy elég hülye munkám volt, amit 2 hónap múlva ott is hagytam, a nyeltudásom sem változott azalatt, de egyedül kerestem munkát és szállást és túléltem. Ha nem vagy magabiztos, akkor nem bírsz majd itt léteszni. Elég kemény tud lenni. Főleg a szálloddai meló. Volt abban is részem, de soha többé. Mára szerencsére egy jobb munkám van, nem dolgozom mint egy rabszolga és pénzt is többet kapok, pedig még 3 éve sem vagyok kint.
2011. júl. 7. 08:43
A takaritói munka alatt nem fogsz megtanulni angolul. Gusztustalan munka, nem magyar embernek való. Inkább tanulj meg angolul és ugy menjél ki.
2011. júl. 7. 08:54
3/36 A kérdező kommentje:
Értem,& köszi!Viszont az a baj,hogy talán a hozzá állásom kicsit más....Munkával nem lenne bajom,de mivel ismeretlen számomra az ország,ezért lenne jó ha egy megbízható útitársat találnék....Nem lennék egyedül a "nagy világban"!Annyira nem vagyok bevállalós fajta!
4/36 A kérdező kommentje:
Németül tudok,angolul is kicsit!A munka nem lenne baj,valahol el kell kezdeni!Max.1 évre gondoltam!
Egyébként bejelentett munka,& mellette tudnék nyelviskolába járni!
Látszik, h te is az alapján akarsz kijönni, h milyen jó itt az élet. De hidd el, h dögnehéz. Egy szállodai munka mellett meg nem lesz időd tanulgatni. Ha csak 7-8 órát dolgozol is úgy ki leszel nyúlva, h a könyvet sem tudod majd a kezedbe venni. Én utitárs nélkül is jól megvoltam, pedig én is szeretem a társaságot. Én sem voltam még soha Angliában előtte, de felfedeztem magamnak. Így az angolt is könnyebb volt tanulni, mert legalább rá voltam kényszerítve a nyelvhasználatra. Ha magyar a társaságod, akkor akárhogy akarod is nem fogtok angolul beszélni.
2011. júl. 7. 09:05
Hát én au pairnek szeretnék ugyan kimenni szeptembertől, nem takarítónak, de ha így is jó, írhatsz ha gondolod (ha nem is együtt dolgoznánk legalább mindkettőnknek lenne 1 magyar ismerőse is kint, mert én is úgy megyek majd ki hogy full senkit nem ismerek ott). Melyik városról van szó egyébként?
2011. júl. 7. 09:09
7/36 anonim válasza:
Ahogy látom németül tudsz rendesen. Szerintem menj el Németországba. Ott szeretik is a magyar embereket, takarítóként is jól lehet keresni. Keresztapám felesége Németo. takarítónő, nem tudom pontosan, hogy mennyit takarít de, ha tippelnem kéne heti 2-szer 3-szor jár dolgozni (1-2 órát) . :D és havi 600 Eurót keres. Én a helyedben Németországba mennék el dolgozni, közelebb is van, jobb az idő.
Angliába eddig, csak 1 ismerősöm ment ki dolgozni pincérnek. Azt mondta, hogy a vérét is kiszívták, szivatták, nem adtak pénzt...
2011. júl. 7. 09:13
8/36 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Németország nem tetszik,már voltam párszor :-(
Angliába nem a jólétért megyek!Nyilván akkor kezdésnek nem szállodába mennék takarítani!Mivel németül tudok,az kicsit nehezebb mint az angol,ebből kifolyólag az angol nyelv könnyebben ragad rám!Egyébként meg jó lenne,ha magyar is lenne a közvetlen környezetemben,mivel mint már írtam,annyira nem tudok angolul,így számomra könnyebb lenne....
9/36 A kérdező kommentje:
A várost még nem konkretizáltuk le,csak akkor adom be a jelentkezést,ha megtaláltam leendő "munkatársam" :-)
Hát mondom, nekem írhatsz, megismerkedhetünk. Vagy olyat szeretnél akivel konkrétan együtt is dolgoztok? (Bár idézőjelbe tetted a munkatársat, szóval talán nem?) A város még nekem sem konkrét mivel még nem sikerült egy családdal sem megegyeznem (1-2 hete keresgélek), de legszívesebben Londonba mennék. :) És hát jó lenne szabadidőmben eljárkálni majd otthonról, felfedezni a környéket, vásárolgatni, stb. és nem biztos hogy azt teljesen egyedül szeretném egy vadidegen városban, főleg mivel itthon is képes vagyok eltévedni ha kiteszem a lábam a kerületből. :Đ 20/n vagyok egyébként.
2011. júl. 7. 09:31
Kapcsolódó kérdések: