Mi zajlik a repülőtéren? Angliába készülök hamarosan (Manchester) és nem tudom, hogy mit kell majd csinálni ha leszállok? Egyedül megyek és még nem utaztam repülővel!
Igaz, Angliába még nem utaztam repülővel, de más helyeken jártam. Először a repülőből kifelé menet a vámvizsgálat következik. Itt megnézik az útleveledet vagy a személyidet. El sem tudod tévszteni, csak menj a tömeggel és ez lesz az első megálló.
Innen oda jutsz, ahol a csomagok jönnek ki a futószalagra. Ha több futószalag is van, mert mondjuk nagyobb a repülőtér, megkeresed azt, ami fölé a járatod száma vagy az van kiirva, hogy Budapest / Hungary. Ott megvárod, amig megjön a csomagod. Majd megkeresed a kijáratot. Itt két irányba lehet menni. Egyik amikor nem szállsz át, a másik, amikor át kell szállnod másik gépre. Ha szerencséd van nem állitanak meg a vámosok, de néha előfordul véletlenszerű ellenőrzés és megnézhetik a csomagodat vagy kérdéseket tehetnek fel. Utánna már kinnt is vagy és kereshetsz egy taxit, buszt vagy ismerőst, aki vár rád. Nem bonyolult és nem fogsz eltévedni.
Ha nem beszélsz angolul, akkor még Mo-n kérhetsz olyan kártyát, amit kitűzöl magadra és ha látják, hogy kétségbe vagy esve és eltévedtél, segitenek. Vagy megkérheted az utaskisérőket is, hogy segitsenek, mert nem beszéled az idegen nyelvet.
"olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni"
Utóbbi két utam esetén a csomagom mindkétszer három nap késéssel érkezett meg hozzám...
A lényeg: Figyeld az utastájékoztatást is (hangosbemondók), és ha a neved (vagy arra hasonlító dolgot) hallasz, akkor keresd meg azt a pultot, amit mondanak. Akkor ott rajzolgatsz, színezel meg "rámutatsz", hogy milyen bőröndöd volt, megadod, hogy hova kell vinni, azt majd ha megvan, viszik.
Angliáról NAGYON rossz tapasztalatom van poggyászkezelésben. Pláne, ha átszállással jutok el oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!