Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyenek az angolok? Milyen...

Milyenek az angolok? Milyen Angliában élni?

Figyelt kérdés
Úgy értem milyen a megítélése a külföldieknek angliában? Tényleg sok olyan van, aki kirekesztően viselkedik és gúnyolódik az ember kiejtésén (a háta mögött)? Egyetemen mennyire nehéz beilleszkedni a közösségbe (mondjuk olyasvalaki számára, aki egyébként könnyen ismerkedik)?
2011. jan. 20. 21:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%
Fel eve elek itt, echte angol kornyeken es egyaltalan nem befogadoak. Ha megkerdezik honnan jottel, nem azert kerdezik, mert erdekli oket, hanem, hogy jelezzek van akcentusod, ne is probald titkolni. Ha eltevedsz kapuig kisernek, es altalaban veve azert mutogatnak, meg jol kezelik, ha nem vagy a legjobb angolbol. Dolgozom, igy az egyetemben nem vagyok erdekelt.
2011. jan. 20. 21:57
 2/28 anonim ***** válasza:
70%
En is fel eve elek itt,laktam ket varosban is. Jelenleg a pakisztani-lengyel negyedben lakunk, itt nem beszelnek olyan jol angolul,igy konnyebb boldogulnom. Szebb a kiejtesuk, jobban megertem. Ahol ezelott laktunk ott sok angol is volt, ok tavolsagtartoak, de nekem nem volt rossz tapasztalatom. Amugy nyugisabb es tervezhetobb itt az elet. Csak a honvagyat kene lekuzdeni valahogy :(
2011. jan. 20. 23:12
 3/28 anonim ***** válasza:
59%
annyira sajnalom, hogy nektek ez a tapasztalatok, en teljesen maskepp latom. olyan boldog vagyok itt, es minden olyan tokeletes. teljesen az ellenkezojet erzem mint az elottem szolok
2011. jan. 21. 01:41
 4/28 anonim ***** válasza:
89%

Én lassan 4 éve élek kint.A tapasztalatom az,hogy az egész ország el van lepve bevándorlókkal,és az angolok egyre nehezebben viselik.Vannak angol barátaim akik jó fejek,rendesek,de jártam már úgy,hogy az utcán sétálva a párommal magyarul beszélgettünk,és egy angol öreg avval az átkozott hülye kiskocsijával szándékosan nekem jött,majd amikor mondtam neki,hogy egy bocsánat még jöhetne,hozzám vágta,hogy menjen haza minden büdös idegen a saját országába..Vagy volt olyan eset,hogy a 99 pennys boltban vásároltunk amikor egy fiatal angol srác kibukott,és elkezdett magyarázni a pakisztáni biztonsági őrnek,hogy ne kövesse,mert ő nem lopni jött.Erre a paki rögtön avval jött,hogy " azért vitatkozol velem mert pakisztáni vagyok?diszkriminálsz? Zavar a bőröm színe? Szerencsétlen angol csak annyit mondott,hogy ne kövesse..Persze,hogy a végén a srác már kiabált,hogy a saját hazájában jobban el van nyomva mint bármelyik bevándorló!

Én egyre többször látom az indulatot,idegességet.Van egy városka ahol a lakosság 70%-a lengyel.Na ott az angolok borzalmasan utálják a lengyeleket,és sokszor minket magyarokat is egy kalap alá vesznek..

Egy idő után azt veszi észre az ember,hogy bizony az angolok is úgy vannak a bevándorlókkal mint mi a cigányokkal.A hátuk közepére sem kívánják..

2011. jan. 21. 03:47
 5/28 anonim ***** válasza:
76%

2 évet éltem ott és csak rossz tapasztalataim vannak. Velejéig bunkók, barátságtalanok, engem feszt lengyelnek néztek, hiába mondtam, hogy nem vagyok, folytatták a lengyelezést. A munkahelyemen se szereztem egy barátot sem hiába vagyok barátságos és mosolygós.

És rajtam gúnyolódtak is egyszer. Cigit kértek az utcán, megköszönték, mondtam angolul, hogy szívesen, erre a pofámba röhögtek. (Nem az angol tudásom miatt, mert azzal nincs gond.) Egyszóval borzalmas volt, át is költöztem egy másik országba, amint tudtam.

2011. jan. 21. 11:32
 6/28 anonim ***** válasza:
85%
én itt élek már 2. éve, eddig nem tapasztaltam azt amit az előzőek írtak, pedig én jelenleg egy olyan környéken lakom, ahol kevés a bevándorló, a munkahelyemen pedig velem együtt mindössze 3 külföldi van, a többiek angolok, és esténként(nem minden nap) eljárunk sörözni, dumálni, jóban vagyunk, eddig nem éreztették velem, hogy lenéznének, mert bevándorló vagyok.
2011. jan. 21. 19:58
 7/28 anonim ***** válasza:
84%

Nézd meg a BBC “The Poles are Coming” című 7 részes dokumentumfilm sorozatot, sokminden megtudható belőle.

http://www.youtube.com/watch?v=Kut9YCXiJwc

2011. jan. 21. 20:05
 8/28 anonim ***** válasza:
2011. jan. 21. 20:08
 9/28 anonim válasza:
75%
Ez érdekes, h mennyire eltérőek a tapasztalatok. Én au-pairként jöttem ki, lassan 1 éve itt élek. A jelenlegi faluban nem nagyon vannak bevándorlók, szinte 100%-ban angolok. Engem befogadtak, sokszor kérdezik, h milyen Magyarország, de barátokat nehéz találni. Mosolyognak, udvariasak, kedvesek, ennyi. A nyelviskolában viszont összetartanak a nemzetköziek, valahogy sokkal egyszerűbb megtalálni a közös hangot a más országból érkezőkkel (valószínűleg a hasonló szitu miatt). Őszintén szólva én nem is szívesen vagyok angolokkal, mert nem egy intelligens, okos nép...szép és jó élet van itt, de logika az nem sok.
2011. jan. 21. 22:58
 10/28 anonim ***** válasza:
92%
tegnap 22:58 na abban egyetértünk,hogy az észt nem az angoloknak osztogatták! Tudnék mesélni olyanokat,hogy nem tudtam nevessek vagy sírjak mert annyira egyszerűek..Pár angolnál meg csodálkozom,hogy arra képes volt,hogy gyereket csináljon..De mesélek egy kis történetet.A fiam itt kint tanul..Vannak vizsgái ami írásbeli,és szóbeliből is állnak.A fiam volt hogy avval jött haza,hogy a született angol tőle a magyartól kérdezi,hogy bizonyos szavakat hogy kell leírni..A párom is többször tapasztalta ezt a munkahelyén..Ez csak egy egyszerű példa,de ennél sokkal szerény tudásúak..
2011. jan. 22. 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!