Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyenek az angolok? Milyen...

Milyenek az angolok? Milyen Angliában élni?

Figyelt kérdés
Úgy értem milyen a megítélése a külföldieknek angliában? Tényleg sok olyan van, aki kirekesztően viselkedik és gúnyolódik az ember kiejtésén (a háta mögött)? Egyetemen mennyire nehéz beilleszkedni a közösségbe (mondjuk olyasvalaki számára, aki egyébként könnyen ismerkedik)?
2011. jan. 20. 21:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

77%-os válaszadó:

megnéztem a videót, de ez nem arról szól, ami a kérdés volt, hanem az aranyásókról, akik gyárban dolgozni, wc-t pucolni mennek angliába, mert azt hiszik, hogy az jó nekik... Semmi köze a kérdésemhez...

Főleg ahhoz, hogy a lengyelek attól szenvednek, hogy elmennek a munkások... Mi köze ennek hozzám???

2011. jan. 24. 16:27
 12/28 anonim ***** válasza:
64%
Lérdező! Semmi köze hozzád, csak csatoltam egy linket, hogy nézd meg! Ennyi!
2011. jan. 24. 20:01
 13/28 A kérdező kommentje:

Akkor most leírom az eddigi tapasztalataimat:

Amikor a reptérről igyekeztem a város másik részében lévő albérletemhez, már a vonaton leszállásnál odaugrott egy angol srác, hogy ez a csomag nekem túl nehéz, majd ő segít. Aztán a villamos lejáratnl egy másik megmutatta, hogy hol a lift, hogy ne kelljen levinnem a lépcsőn a táskát. A villamoson meg egy idősebb férfi jött oda hozzám, hogy majd ő felviszi a lépcsőn, de neki nem hagytam, mert volt rámpa és a gurulós bőrönddel ott remekül fel lehetett menni :)

A landlordom is angol, a szemben lvő házban lakik és minden nap átjön picit dumálni velünk, meg ilyenek, szóval nagyon jófej. De a boltban is volt olyan, hogy odajött egy középkorú angol hapsi és csak úgy elkezdett poénkodni, meg beszélgetni. Szóval lehet, hogy én nagyon jó környéken lakom (pedig itt is nagyon sok a bevándorló, főleg az indiai)...

Szóval eddig nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Főleg az idősebb korosztálytól tartottam, de nagyon barátságosak. Ráadásul egyik se olyan szituáció volt, hogy muszáj lett volna odajönniük...

Mondjuk nyilván nem hátrány, hogy sok más külföldivel ellentétben én megértem amit mondanak, és tudok kommunikálni, akármennyire is beszéljen helyi tájszólással (azt már egyébként magyarországon a reptéren kifogtam 2 fiatal srác személyében). És megtudtam azt is, hogy mit jelent az, amikor valaki úgy jön ide, hogy kicsit tud angolul... Hát, őket nem csoda, ha nem látják olyan szívesen, mert egyszerűen nem lehet velük szót érteni, nem tudsz nekik semmit elmagyarázni...

2011. jan. 31. 15:01
 14/28 anonim ***** válasza:
22%
nekem is hasonlo tapasztalataim vannak kedves kerdezo
2011. jan. 31. 16:18
 15/28 anonim ***** válasza:
92%

Hát én kerek perec megmondom.

Portsmouthban élek 2 éve ,de kevés normális dolgot láttam tölluk.

Dolgozni nem tudnak, buták teljesen. Nem tudnak szabájok nélkül élni és ha valamit úgy kell megoldani ,hogy az nincs leirva vagy nem mutatták meg akkor lefagy az agy és jön az " ádon nó"

Minden féle kifogást keresnek hogy ne kelljen azt a rossz minöségű munkát is elvégezni amit csinálnak. Ha valamit elszurnak akkor mint a gyerekek elfordulnak és nem veszenk tudomást a világról. Főzni nem tudnak és nincs is mit ,mert egy ízes értelmes kajájuk nincs!

tudom van kivétel de itt délen rengeteg az úgynevezett chevy " fehér cigány" Nem dolgozik, segéjből él mindent meg kap szülik a gyerekeket ,de nevelni nem tudják öket , igy mind az utcára kerül és a kislányokból ribanc lesz ,majd szül egy fekete gyereket akinek (mint a legtöbbnek)

nincs apja. A gyerekután mindent megkap ház, jó családi potlék és csak tömetni kell a jukat a bevándorló feketékkel. A kisfúkból rabló lesz ,mert a tv ből nönek fel és azt hiszik maffiozok lopnak csalnak,kötekednek nem dolgoznak. Majd egyrészukböl alkoholista lesz a másikból drogos! 8 évesen éjszaka sz utcákat járják és amit csak lehet le-be-ki törnek!!Rongálnak nem nézik ,hogy a másik megdolgozott azért! 4db hitel kártya családonként!

Az új telefon ,plazma tv és playstation az van ,de fazék az nincs.

Tanitási rendszer nulla, Anglián kívül nem ismernek semmit csak a gyors étermekt.Az egyetem felér a magyar általános iskola szintjével ,de a 2 diplomás magyar azt nem nézik semmibe és különbözeti vizsgát kérnek,mi meg össze teszük a kezünket ,mert Oxford + Cambridge egyetem van :S

Sokszor nem hajlandoak lassan beszélni ,h megértsd őket, de ha megkérdezed ,h ö milyen nyelven beszél csak hallgat.

Forgalomban rémesek ha nincs lámpa akkor megáll a világ és dugó élet veszélyesek sokszor. Lerobban az autópályán és megáll az út szélén mikor (volt hogy) 5m-re volt a biztonságos pihenő. De náluk első a egészség és biztonság!

Model országban élnek ,de nem tudnak közlekedni még a kutyának is fel van festve hová szarjon ,de mivel nincs csúszó rámpa hozzá így ott marad és nem kerül a kukában ,mert lehajolni luxus, te meg járhatsz az úttesten ,mert a járdák kutya szarba áll + Mc Donalds krumpli és hús.

Hangosak nem képesek normális hangszinten beszélni 2cm ről is üvölt az ember fejébe! Szemetesek ,de a város mindig tiszta azért!

Élet céljuk nincs, buli buli buli!

Órákig írhatnám a sok butaságot ,de nem teszem.

A kisebb része nagyon illedelmes, kedves és segítőkész!

Az ország példátlanul tiszta és szép, a szeles esős idöt nem nézve. A történelmük gazdag habár sokan keveset se tudnak csak ,hogy királyság van.

Azt nem tudják páran ,hogy EU tagok!!! :O

Én mindennél többe nézem kicsiny hazánkat és Magyarország a világ legszebb országa!!! Elnézést kérek kit megbántottam! Take care.

2011. febr. 2. 17:37
 16/28 SteveTL válasza:
73%
Teljesen egyetertek az elottem szoloval! En 5 eve elek itt kint (remelem mar nem sokaig) de ezt a fajta primitivseget ami egy atlag Angolt jellemez meg soha ez elott nem tapasztaltam! Biztosan lattad a Robin Hood-ot, abban van egy jelenet amikor Robin Hood at akar kelni a patakon es Tak barat nem engedi anelkul hogy fizetne. Ez egy olyan jopofa jelenet is elso latasra, de teljesen mas amikor ezt a mindennapi eletben tapasztalod meg. Pl a kozlekedesben. Egy Angol nem mond le az elsobbsegerol inkabb osszetori az 60.000 fontos autojat, de nem ter ki!!! Azon vajon elgondolkodtal miert beszelnek ilyen sokan a vilag minden reszen angolul? Az Angolok rendkivul eroszakosak, leigaznak mindenkit es elfoglalnak mindent! A leszuperebb kajajuk a "Fish and Chips", sult krumpli meg izetlen rantott hal ecettel! Ez az o csucs kajajuk!!! Egy magyar ettol csak hanyna, de nem enne meg! Amikor a magyarok meg az Oshazaban eltek mar akkor tobb mint 10 fele fuszerrel fuszereztek!!!! Ok nem tudjak mi az a fuszer!!! Az Angolok nem ismerik el csak az o sajat iskolaikban szerzett tudast, vegzettseget! Az Angol ha el akar neked adni valamit akkor dicseri, hogy milyen jo az angolod, milyen jol beszelsz, de ha munkat keresel ugy tesz mintha nem ertene mit mondasz, szandekosan gyorsan beszel. Itt a tizeves gyerekek betorik a busz ablakat teglaval es csak annyit mondanak a szulok "Chicken Play". Bunkok es udvariatlanok. Nem tudjak mi az udvariassag! Az ujonnan felnovo nemzedek buta, arrogans, onzo nem tisztelnek se istent se embert! Termeszetesen tiszelet a keves kivetelnek! Nem egyenes emberek! Nem mondjak meg a szemedbe ha bajuk van veled, hanem csak azt veszed eszre hogy masnap hivat a fonok es kirugtak! Az Angolok leteleme a panasztetel. Rendszeresen csinaljak fuggetlenul nemtol es kortol fuggetlenul. Elmennek nyaralnimindent kihasznalnak amit csak lehet, lehetoleg ingyen, mert a potyat nagyon szeretik! 2 hetig jol erzik magukat majd hazamennek es panaszt tesznek az utazasi irodanal sot karteritest kovetelnek az ut aran felul is!!! Az Angol ha balfek modon nem tudott beallni a garazsaba es megserul a kocsija nem megy eloszor a biztositohoz hanem kirakja a kocsijat egy forgalmas helyre ugy helyezve el az autot hogy egy masik autos "veletlenul" nekimenjen es igy a masik fel biztositasara csinaltatja meg az autojat. Megtakaritva ezzel azt, hogy felemeljek a biztositasi osszeget!!! Elnek-halnak a kompenzacioert, karteritesert errol is lehetne sokat meselni. Rengeteg ugyvedi iroda szakosodik karteritesi ugyekre. Jaj neked ha hibazol! Az a helzet hogy tudnek meg irni, de jot nem. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden angol ilyen. Termeszetesen aki videki kastelyokban lakik es a 30 garazsban allo kocsija kozul a Maserati Qattroporte GT a legrozogabb verdaja azzal en nem talalkozom, de neked legyen szerencsed! Sok sikert Angliahoz!
2011. febr. 7. 00:00
 17/28 anonim ***** válasza:
81%
Én csak annyit tennék hozzá a negatív dolgokhoz,(mert nekem is inkább a sok negatív jut eszembe róluk)hogy sokszor azon nevetek,hogy az angol aki itt született,itt él,ez a hazája tőlem a magyartól kérdezi meg,hogy kell írni ezt és azt a szót.Betűzzem,mert nem tudják leírni..Na ez már gáz...
2011. febr. 7. 00:12
 18/28 anonim ***** válasza:
4%
Ne haragudjál már, de te minden magyar szót tudsz betűzni? Biztos te is kérdeztél már meg valakit, hogy hogyan kell írni egy szót.. ha más csinálja akkor az már mindejárt ostoba? Meg ha a szüban forgó személy tényleg ostoba, akkor is, ennek mi köze van ahhoz, hogy milyenek az angol emberek? Ha egy megkérdezi hogyan kell írni a banánt akkor már az egész ország ostoba és nem tud írni? Gratulálok, értelmesek vagytok.
2011. máj. 3. 19:22
 19/28 anonim ***** válasza:
91%

ma 19:22

Tudod azért nevetséges,hogy egy idegentől kérdezi meg az angol,hogy hogyan kell írni egy szót..mert a legtöbb angol lekezelően bánik azokkal akik nem tudnak angolul,vagy éppenséggel rosszul ejtik ki..Nem egyszer voltam szem/fül tanúja egy olyan esetnek amikor a sorban álltunk,és előttem a nem angol emberke éppen valamit rendelt..Az angol meg szándékosan visszakérdezett.Először oké..Nem értette,mert erős akcentussal mondja vagy rosszul ejti ki..De amikor már a sorban többen is elismétlik,és akkor is mondja hogy "whaaaat???Akkor ez már a bunkósság--És ez nem egyedi eset...és akkor az ilyen aki lenézi az idegent kérdezi meg az idegentől,hogy hogy kell leírni egy szót????

2011. máj. 3. 19:38
 20/28 anonim ***** válasza:
2%
Londonban csomó bevándorló van aki nem beszéli normálisan a nyelvet, ellipik a várost, a munkahelyeket elfoglalják, tele van az ország külföldiekkel, akkor szerinted miért ne lenne lenéző egy angol az ilyennel szemben? Ha már valaki odaköltözik legalább annyi legyen benne, hogy előtte rendesen megtanul angolul. Amúgy meg azt nem mondtad, hogy aki tőled megkérdezte, hogy hogyan kell írni valamit az nem szereti a külföldieket és lenézi őket, hanem azt osztottab kb, hogy milyen hülyék az emberek, mert nem tudnak leírni valamit.
2011. máj. 4. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!