Milyenek az esélyeink Angliában?
Én is azt mondom mint az első.
Szakácsként,megfelelő nyelvtudással bárhol kaptok állást.Én vidéken élek(Oxford mellett) és állandóan van lehetőség szakácsként dolgozni.
Villanyszerelőként sokkal nehezebb.Tényleg kellenek különbözeti vizsgák,de még ezzel sem sokat érsz mert angol referenciát várnak el.
Egyébként hasonló cipőben jár a párom.
A párom itt kint végezte el a villanyszerelői sulit angolul.Tökéletes angol tudással rendelkezik.Lassan fél éve keres munkát hogy villanyszerelőként dolgozzon,de eddig semmi.Bár neki van melója,de villanyszerelőként dolgozna szívesen.
Még én sem tudok neki villanyszerelői melót adni,mert nálunk sincs jelenleg olyan cég aki ilyen szakmai tudású embert keresne.
(munkaközvetítő cégnél dolgozom)
Köszönöm a válaszokat, bár kissé elkedvetlenítettek.
Villanyszerelőnek a párom tanul, aki már alapból elég sokat ért hozzá, mivel édesapjának is ez a szakmája, a gyakorlattal nem lesz gond. Egyébként elvileg a tanfolyam végén Europass bizonyítvány igényelhető, ennek nem azt kellene jelentenie, hogy EU-szerte elfogadják, vagy csak olyan jól hangzik?
" Egyébként elvileg a tanfolyam végén Europass bizonyítvány igényelhető, ennek nem azt kellene jelentenie, hogy EU-szerte elfogadják, vagy csak olyan jól hangzik?"
Az Europass sajnos egy nagy humbug, szerintem. Azt egy brit munkaadó nem fogja elfogadni. Az olyan szakmánál mint a villanyszerelés, sajnos csakis a helyi dolgokat ismerő szakembereket foglalkoztatják! Nem sok olyan szakma van amihez itt kell külön itteni végzettség, de sajnos a villanyszerelő az pont ilyen. Viszont neked a szakács szakma az teljesen jó, rengeteg helyen keresnek embert(bár ez igaz magára a vendéglátásra is.) Azt pedig sajnos el kell fogadni, hogy aki kijön, otthon lehetett akármilyen beosztásban, itt mindent az elejéről kell neki kezdeni az életét! (Én informatikus létemre, "bar staff"-ként kezdtem, amíg jobb nem jött. Addig is legalább volt angol bevételem.) Ne keseredj el, sok sikert nektek!
ma 11:37 vagyok
Azért itt kint Angliában egy kicsit másképp zajlik a villanyszerelés mint otthon.
A párodnak ha kijön vizsgáznia kell belőle (ami helyből 500 font a vizsgadíj).El kell mennie a munkavédelmi oktatásra is.HA részt vett arról kap egy nyomtatványt.
Ha ezek megvannak akkor szüksége lesz angol munkareferenciára. Azt hogy van gyakorlata,nem nagyon tudja igazolni.
Nem tudom mennyire tud angolul a párod,de gondolj arra,hogy az én párom aki szintén villanyszerelő(írtam is hogy ő Angliában tanulta 2 évig,bár otthon neki is az apja villanyszerelő volt)Jó angol tudással rendelkezik,és még úgy hogy én közvetítek munkákat,én ajánlok melókat azoknak akik munkát keresnek,még én sem tudok neki villanyszerelői állást találni.Pedig egész Egyesült Királyságot nézem folyamatosan..(még Skóciában sem találtam villanyszerelői állást.
Viszont neked a vendéglátóipar kedvező lehet,ha tudsz angolul.Abban akár pár napon belül el tudnál helyezkedni.
sok sikert nektek.
#1az hogy nem érsemmi amgyr szakmunkásbizonyitvány az azért nem gész en igaz .Ne túlozz .Naric az OKJ-s általában NVQ level 2es szintre minősití .Való igazhogy ezzel sokmindent nem lehet kezdeni odakinnt mivel villanyszerelőként NVQ level 3 as képesítési szinttől lehet csak dolgozni.De munkaerőkölcsönzőnél segédmunkás lehet azzal is közbe meg magánszorgalomból tanulhatja a 17editiont könyből munka mellett. JIB nek kell elküldeni a NARIC megfeleltetést ők ezt besorolják utánna pedig elkel végezni egy ECS course-t +17edition stb
Itt vannak a részletek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!