Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nizza tengerpartok?

Nizza tengerpartok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén először mennénk egy komolyabb tengerpartra, Nizzát néztem ki, viszont sem a férjem sem én nem nagyon voltunk még tengernél. (Horvátországban voltam vitorlázni de az másfajta utazás volt.)

Aki volt már tudna mesélni 1-2 alap dologról? Tényleg nem tudom, hogy elképzelni a dolgot, eddig nekünk a Balcsi volt a rivéra :)

Ingyenesek a strandok? Érdemes 1 strandhoz közelebb foglalni szállást vagy inkább messzebb és tömegközlekedni? Szeptemberben lehet még fürdeni, vagy már hűvösebb van mint itthon?

Tényleg analfabéta vagyok a témában és tengerekben így mindenkinek köszönöm a választ :)

2023. aug. 4. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Hát a Nizzai (Nice) strandokat ugyan nem ismerem, de Franciaországban élek egy tengerparti kisvárosban. Franciaországban a tengerparthoz való hozzáférés alkotmányos jog és ingyenes. Persze vannak minden tengerparton lekerített részek (törvény szabályozza hány százalék lehet), ezek általában bárok, ahol vannak napozóágyak és egy bizonyos összeg megfizetése mellett, ott maradhatsz egész napra. Nálunk, ahol mi lakunk (30 km a spanyol határtól), csak nyilvános WC van, mondjuk elég borzalmas állapotban néha. Szerintem Nizzában is hasonló a helyzet, csak jóval többen vannak a parton, mint nálunk.
2023. aug. 4. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Nizza egy csodalatos varos, de nem pont a legjobb strandok. Apro kavicsos a part, vannak ingyenes reszek a sok szallodakhoz tartozo privat strandok mellett. Aki tud uszni, annak jo, nem pancsolos.

Maga Nizza egy legkedvesebb varos, csak nem ide mennek strand miatt.

2023. aug. 4. 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, vecet csak ugy talaltam mindig, hogy inkabb leultem egy italra.
2023. aug. 4. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Nizza egy tehetősek által felkapott drága város.

Javaslom, hogy ha már ott vagytok, akkor tegyetek pár kirándulást Eze, Monaco, Cannes, Saint Tropez.

A strand meg ilyen:

[link]

2023. aug. 4. 17:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a helyetekben nem Nizzába mennék tengerpartozni, hanem inkább Ciprusra Ayia Nappába.

Nizza nagyon jó hely, de szerintem nem erre a célra hiába tengerparti város.

2023. aug. 4. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nizza valami hihetetlen ótvar hely, ha strandolásról van szó. Messziről szép a tenger, de valójában hatalmas kövekkel dózerolták be.

Ha strandolás a cél, miért nem Albániába mentek? Esetleg bolgáriába? A minőségi szállások fele annyiba sem kerülnek, mint a legvacakabb nizzaiak, olcsó a kaja és jó a tenger. Ráadásul a repülőjegy is filléres szeptemberen.

Nem mondom, hogy ne menj Nizzába, mert klassz a város és a környéke. De te nem ezt keresed.

2023. aug. 4. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

"Esetleg bolgáriába"

Az meg hol van??

2023. aug. 4. 19:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Egyelőre nézelődés szinten vagyunk, de francia, olasz vagy spanyolország van tervben.

2023. aug. 5. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!