Kezdőoldal » Utazás » Európa » Budapest vagy Prága,melyik a...

Budapest vagy Prága,melyik a szebb város?

Figyelt kérdés

tegnap 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapból szerintem hasonló lenne, viszont nálunk jobban szét vannak szórva a látnivalók. Emiatt megkerülhetetlen néhány igazán ronda aluljáró (Nyugati, Astoria, Deák), meg forgalmas út (Rákóczi, Körút). Prágában meg minden sétatávra van szinte. Plusz Budapesten nincs igazi "fő" tér. Emiatt talán nálam Prága nyer, de kicsi a különbség.
tegnap 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Nekem nem igazán tetszett Prága, vagyis többre számítottam.

Budapest szerintem szebb és kulturálisan is fontosabb - illetve mindenképp többet lehetne belőle kihozni, mint ami most van.

tegnap 15:11
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Prága is gyönyörű, de én elfogult vagyok Budapest iránt
tegnap 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok elfogult

Mint ahogy azt is el kell ismerni hogy természetben gyengék vagyunk

De Budapest az egy kincs

Prága szép de nem ér Bp közelébe

Mint művészetet tanuló ember mondom

Nyilván a belvárosi látképről beszélek

tegnap 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:
#1 szerintem a parlament előtti Kossuth tér az a tipikus fő tér, a nemzet főtere
ma 01:45
 6/7 anonim ***** válasza:
37%
Külföldi szemmel nézve is Budapest a nyerő.
ma 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagytotál látványt tekintve Budapest nyertes a fekvése miatt, Prágában semmi nem magasodik úgy a folyó fölé, mint nálunk a Vár vagy a Gellérthegy, ahonnan szintén páratlan a kilátás, és a Duna is határozottan tekintélyesebb folyó, mint a Moldva.

Viszont Prágában sokkal több és kiterjedtebb az igazán régi városrész, nagyon régi épületekkel, szabálytalan utcákkal, sokkal több izgalmas felfedeznivalóval. Budapest réginek tartott kerületei többségükben valójában nem annyira régiek, és ha egyiket láttad, igazából mindet láttad, az épületek szépek, de a koncepció rideg, négy-hatemeletes épületek közé zárt szűk utcák egymáshoz képest párhuzamosan vagy derékszögben, és alig van köztük sétára alkalmas utca (ugyanilyen környékek egyébként bőséggel vannak Prágában is, de ott nem tartják olyan nagy számnak). Gyakoribbak a városképbe/utcaképbe nem passzoló elemek is, különösen a folyóparton szembetűnő a különbség, Budapesten minden hídról rombolja a látványt legalább két-három modern betonborzadály, de mondhatnám akár az Erzsébet hidat is, amely a háború után újjáépült formájában sokkal inkább illene valami újabb városrészbe.

Szóval szerintem Prága a szebb. Ennek ellenére Budapestet is nagyon szépnek tartom és szerencsésnek érzem magam, mert sok európai főváros közel ilyen szép sincs.

ma 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!