Magyarország vagy Svájc szebb ország?
A 12-es le is írta, amit gondoltam.
Svájcban szerintem nem találsz egy olyan leromlott utcát se, mint nálunk Lyukóbánya és a hasonlók legfrekventáltabb utcája.
Itthon nem kell sokat keresgélni, hogy száz hasonló települést összeszedj.
Természet: Magyarország változatosabb, de Svájc jobban csinálja azt az egyet, amiben jó (hegységek). Szóval ez attól függ, hegységrajongó vagy, vagy a változatosságot szereted.
Városok: Hát ugye azért rajtuk meglátszik, hogy igyekeztek kimaradni a történelmi csetepatékból. Nem jártam még Svájcban, de random ledobtam a Google emberkét egy helyen, és az egyből a berni Münsterplatz volt, hát ez k*%)&a szép.
23: Semmi köze a háborúból kimaradásnak ehhez. Ha porig bombázták volna, mára akkor is hasonlóan szép lenne.
Ez csak abból ered hogy itt az emberek adnak a környezetükre, teljességgel idegen tőlük a "jólvanazúgy" mentalitás. Ha tennivaló van, akkor addig nem pihennek (a pontosan előírt és betartott ebédszüneteket, szent vasárnapot stb leszámítva) amíg az 100% el nincs végezve. És ez nem pénz kérdése!
25: (24es voltam) Abban egyetértek hogy a szocializmus a népmentalitáson rajtahagyta a nyomát, és a leszaromságnak is úgy hiszem inkább ehhez van köze és nem a háborúkhoz, hiszen a nyugati országoknak is bőven kaptak háborúkat, mégsem lettek ilyenek tőle.
Ha pl a kuláküldözésre gondolok, logikusabbnak tűnik nekem a leszaromság kialakulása: Gondolj bele mi eshetett le azoknak az embereknek (pláne gyerekeknek) akik szemtanúi voltak ennek, vagyis hogy a sikeres, gazdag emberektől mindent elvettek és elküldték őket munka/haláltáborba? Szerintem kb az hogy "ne legyek sikeres és gazdag, mert akkor megölnek!"
Az ilyen élet-halál kérdésekre vonatkozó érzelmi minták, gondolatok mélyen az ember tudatalattijába szoktak bevésődni és befolyásolni az ember döntéseit, hozzáállását bizonyos dolgokhoz. Ráadásul ezeket a gyerekek automatikusan le szokták másolni a szülőkről úgy is hogy esetleg szó sem esik róla a családban.
Sajnos az ilyen minták csak akkor szoktak megváltozni, ha már pont ez okozná az ember vesztét, hiszen semmi más nem olyan erős hogy felülírja (pl "igen, jó lenne sikeresnek lenni meg elérni dolgokat, meg jó lenne nem szégyenkezni a környezetemért, de így legalább élek!!!)
Amúgy ez még okozhatta az egymás leszólását, lehúzását is, hiszen ha a családtagjaim, barátom, szomszédom önbizalmát elveszem a sok kritikával, negatîvkodással, akkor nem lesz sikeres és nem fogják megölni. Ha jobban belegondolsz, ez a szeretet jele! Bármennyire is eltorzult.
A magyarokra (is) jellemző örökös panaszkodás is eredhet ebből, hiszen akkor senki nem gondolja hogy olyan jól megy nekem hogy el kelljen hurcolni robotra.
Az biztos hogy a kommunista időknek durva torzító hatásuk volt, viszont az is biztos hogy nem "szűz földre" érkeztek, hiszen már az 1800as évekből is születtek "Ej ráérünk arra még!" hozzáállást dokumentáló művek.
Svájc, egyértelmű. Mo-nál a havas hegycsúcsok látványának és gyönyörű csillogó alpesi tavak látványának a hiánya még a legkevesebb.Hatalmas a csóróság és az elmaradottság mind kulturális, mind társadalmi, mind politikai szinten, és ez a tájon is meglátszik. Mo-ot nem fejleszti a kormány, hanem még jobban tönkreteszi.
A Balatont pl a nádas irtásokkal, értelmetlen környezetromboló gigaberuházásokkal stb, közben meg 1-2 évtized múlva fürdésre alkalmatlan lesz az a tó.
Dunántúli és Északi középhegység: maga a táj szép, de a falvak ISZONYATOSAN LEPUKKANTAK és büdösek. Szmog van egész októbertől májusig, rengeteg a szemét, az agyhalott parasztok a kertben égetik az avart és a szemetet,a falvak tele vannak putrista C vitaminokkal, és csonthülye fideszes vagy mi tanyánkos boomerekkel...
Vajon miért menekül mindenki nyugatra akit teheti? Nem is értem...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!