Hogyan vágjak belebaz Izlandra költözésbe?
Aki esetleg ott él vagy csak élt, hogy jutott ki?
Hogy talált munkát?
Én nagyon szeretnék ott élni, persze tudom hogy ez komplikáltabb.
Rólam annyit hogy kertészetben dolgoztam egy évet, most recepciósként dolgozom és ott is úgy tervezem. Persze rugalmasabb vagyok szóval ha kell akár haliparban is dolgozok.
Nagyon egyszerű, megnyitod az internetet és keresel álláshirdetéseket. Ami szimpatikus ahhoz elküldöd a CV-det egy motivációs levél kíséretében és várod a válaszokat. Én ezzel a módszerrel kerültem külföldre, igaz nem Izlandra, hanem csak Németországba. Előnye ennek a módszernek, hogy nem kerül semmibe, hátránya, hogy sok helyen azonnal félre fogják dobni a nem helyi CV-ket. Ha 10-ből 1 válaszol az már egész jó arány.
Másik módszer, hogy fogod a megtakarításodat, veszel egy repjegyet és kimész, aztán kint keresel állást. Így lehet, hogy könnyebben kapsz munkát, viszont az egész egy lutri, hogy sikerül-e mielőtt feléled a tartalékaid.
Köszönöm a válaszokat, én imádom a "marcona" időjárást az is egy ok hogy ki költözzek.
Már egy ideje keresem a munkákat és van megtakarításom, persze bőven nen elég mert mert tényleg vagy 3 millio kell oda.
Ezért is szeretnék olyannal beszélni aki már élt ott hogy ő hogy jutott ki.
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+get+a+jo..
Tényleg baromi nagy tőke kell, mert elképesztően drága minden.
Az időjárás rendkívül zord. 15 fokban már pólóban járkálnak a helyiek, és ha ritkán kisüt a nap, az iskolások, az alkalmazottak, etc csoportosan kimennek élvezni. Ez sok mindent elárul.
Gusztustalan dolgokat esznek. Pl marhafej, szárított hal, kocsonyák. Még egy Mekibe vagy Burgerkingbe se tudsz beülni.
"Még egy Mekibe vagy Burgerkingbe se tudsz beülni."
Tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!