Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Bele merjünk vágni egy Németor...

Bele merjünk vágni egy Németországi költözésbe?

Figyelt kérdés
A férjem màrcius elején megy ki Németorszàgba dolgozni havi 1200 euròt fog keresni. Van egy 4 hònapos kislànyunk de csak 1-2 év mulva szeretnénk költözni a férjem utàn. A kérdésem hogy mi mennyibe kerül odakint és mennyi az az összeg amiből biztonsàgosan meg lehet élni? Nagyon félek belevàgni mert mivan ha ottsem lesz könnyebb? Szerintetek mit csinàljunk? Segìtsetek:(

2014. dec. 28. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Ha lesz munkád neked is, akkor könnyebben fog menni. Minden kezdet nehéz, ha nem jön össze, akkor mi lesz? max hazaköltöztök és kész. Kaja az semmivel sem drágább, mint itthon. Szállás sem hiszem, hogy húzos lenne. Ha 1-2 év múlva akartok menni, akkor az még bőven arrébb van, ráérsz még ezen agyalni. Az sem biztos, hogy a férjednek összejön
2014. dec. 28. 15:30
 2/12 anonim válasza:
Szerintem maradjatok ebben a benga országban!
2014. dec. 28. 15:37
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

először is. 1200 euró nettó az kevéske.

a szállás baromi drága egy normális méretű 90nm2 lakás lakás nem ház 800euró rezsivel. persze külvárosban román cigány és albánok mellet olcsóbb.

A kaja nem drágább ???? ki ez a barom.

kenyér van 1 euró-ért is. a malacnak a moslékba jó embernek nem. 700ft a jó kenyér idekint.

Az hogy a kóla meg a mosogatószer és a hasonló baromságok amiket összeszoktak hasonlítani azok kb egy árban vannak. De a hús kenyér sajt 3x drágább.

1800 nettó alatt semmiképp ne vállaljon, abból kijöttök de messze lesztek még a középosztálytól. Ha pl cigizik is akkor 2000 euró nettó.

Szóval én 3200 nettó eurót keresek mint hegesztő erőművek turbináit hegesztek nem kipufogókat.

2014. dec. 28. 16:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Jol irja az elozo, 1200 euro 3 embernek nagyon keves, szerintem meg sem lehet elni annyibol. Ingatlan, energia, szolgaltatasok sokkal dragabbak, kaja nagy resze is. Csak egy pelda: A lanyom napkozije havi 200 euro...

Ha te is dolgoznal akkor mar konnyebb lenne de akkor is szukos.

2014. dec. 28. 16:26
 5/12 anonim ***** válasza:

A 3-4-esnek van igaza, itt a lakbér, a kaja, a közlekedés, a rezsi, a betegbiztosítás mind sokkal drágább, mint Magyarországon.

Aki szerint nem, az még nem élt itt, és csak azt ismételgeti, amit másik olyanoktól hallott, akik szintén csak hallották.

Havi 1800-2000 Euro Netto alatt semmi esély arra, hogy kisgyrekkel meg lehessen élni.

2014. dec. 28. 16:45
 6/12 anonim ***** válasza:
1200 eur az nagyon kevés, nézd meg a németországi albérletárakat, stb., mert területileg is nagyon különböző árak vannak, nem mindegy melyik városba akartok menni. Viszont szerintem te kaphatsz valami gyes, gyed félét kint. Ennek is nézz utána, én is minden infót begyűjtök, amit csak tudok, de én nem Németországba megyek, így nincs róla infóm, csak az ismerősöktől, a kaja drága, azt láttam, amikor kint voltam.
2014. dec. 28. 17:11
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a vàlaszokat sokat segìtettetek
2014. dec. 28. 17:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Ismerösök Németországban egy szobás aparmentet 400-450 euro között bérelnek, ehhez jön a rezsi. Kétszobás lakás (második emelet) 800-900 euro, szintén rezsi nélkül.
2014. dec. 28. 19:13
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a vàlaszokat, azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerül egy 2 szobàs hàz?
2014. dec. 28. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Www.immobilienscout24.de

Itt nezelodhetsz.

2014. dec. 28. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!