Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldre költözésben tudnátok...

Külföldre költözésben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Jövő év második felében van tervben,hogy külföldre költözöm. A készülődést nem lehet elég korán elkezdeni szerintem,így a nyelvre jobban ráálltam,és az állásokat is nézegetem,de fogalmam sincs,hogy mit kezdjek előbb intézni. Szállást ott fogok majd találni,az oké,de nemtudom,hogy akkor kezdjek e keresgélni amikor leszálltam a repülőgépről,vagy akkor amikor még itthon vagyok. Elsőre a szállást akarom megoldani,hogy legyen a fejem felett valami. A munkát arra gondoltam,ott kinnt keresném. Betegbiztosítást kell kötni rögtön? (Németországról lenne szó,vagy Ausztria)

Előre is köszönöm!

2014. nov. 13. 16:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Pedig praktikusabb lenne már innen is keresni munkát, akkor ahhoz igazíthatnád a szállásod, és sok vesződségtől megkímélhetnéd magad.

Én anno csak egy fél évre mentem, és itthonról megszerveztem a szállást 10 percre a munkahelyemtől (ár és a fél éves idő volt a szűk keresztmetszet: nem akartam rá sokat költeni, de sok helyen min. 1 évre akartak csak bérleti szerződést kötni), de ha hosszabb távra akarsz kimenni, akkor szerintem egy hétre menj panzióba és olyat válassz, amit megnézel személyesen is.

A biztosítást nekem elintézték, erre nem tudok válaszolni.

(Volt, hogy olyat is csináltam, hogy a tervezett munkahelyem városába elutaztam egy éjszakára, csak hogy körbenézzek, lássam, milyen, és utána neten könnyebben tudjak döntéseket hozni, de akkor azt a munkát lemondták, sajnos.)

2014. nov. 13. 17:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából az sem baj ha a munkahely minnél távolabb van a lakhelytől,mert nem akarok a szállásra sokat költeni,meghúzom magam albérletben is,vagy egy fél szobás kis garzonba ha azon múlik,mivel egyedül mennék ki így a minnél kisebb-minnél praktikusabb-minnél olcsóbb lenne a megfelelő. Ezt szerintem amúgy személyesen jobb intézni.
2014. nov. 13. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: én sem költöttem sokat szállásra: 250 euró volt rezsivel együtt (még internet is volt benne). Egy falusi panzió appartmanja volt: szoba+fürdő, és a folyosón 4 embernek 1 konyha (de a németek annyira nem főztek, hogy fél év alatt csak 2-szer láttam valakit a konyhában:)

A többi szállás 500 eurónál kezdődött volna, de azok között is volt olyan, ahol vagy a konyha vagy a fürdő közös lett volna (mondjuk nekem a saját fürdő fontos volt).

Szóval egyetértek, hogy ezt jobb személyesen intézni, azért is tanácsoltam, hogy kb. egy hétre foglalj le egy panzióban egy szobát. Az én esetem nagy szerencse volt, és nem árt nézelődni már itthonról is, legalább mire megérkezel, nagyjából tisztában leszel a lehetőségeiddel.

2014. nov. 13. 19:44
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsot. Akkor ha jól értem,ilyenekben benne vannak a németek,hogy ha olyanra adódna lehetőség,hogy a közeli városban kapok munkát,akkor hosszabb időre is kivehetem a panzió szobáját kedvezményesebb áron? ez tök jó lenne. Van ilyenre lehetőség ?
2014. nov. 14. 01:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Vannak jó kis facebookos csoportok, ezeket tudom ajánlani (és közben lépj be az ausztriai és németországi magyarok csoportjaiba is, hogy tájékozódj):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Van közöttük jobb, kevésbé jó, nézegesd meg, lépj be ahová tudsz.

2014. nov. 14. 01:50
 6/7 anonim ***** válasza:
1-es vagyok: félreeső helyeken meg lehet próbálni, tulajdonosfüggő. Mondjuk ott, ahol én voltam, azt a 4 szobát, ami volt nekik, eleve csak hosszú távra adták ki. (A földszinten volt egy kis étterem, de nem volt zajos, az első emeleten volt a négy szoba, amit kiadtak, és a másodikon laktak.) De ha sikerülne kijutnom Olaszországba, első körben én is egy ismert panzióssal próbálkoznék.
2014. nov. 14. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

ausztriába ne gyere

teltház van

2014. nov. 15. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!