Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldre költözés?

Külföldre költözés?

Figyelt kérdés

Szeretnék külföldre költözni dolgozni és gazdasági okokból illetve a megvalósíthatóság könnyebbsége miatt Ausztria vagy Németország van tervben. NA DE! Néha elbizonytalanodok és nem tudom mi lenne a legjobb döntés. Jól beszélek németül, azzal nem lenne feltétlenül gond, viszont nem igazán szeretem sem a nyelvet, a "germán" vidéki emberek sem szimpatikusak, sem a kultúrájuk stb. Tehát a pénzen kívül nem nagyon vonz semmi ebben a dologban. Nem tudom elképzelni, hogy nekem német anyanyelvű barátaim, barátnőim legyenek és menjünk együtt az oktoberfestre sört vedelni stb. (Az ott élő külföldieket és az ő más szokásaikat most ne vegyük bele). Sosem voltak szimpatikusak az ezen vidékre való emberkék és a hozzájuk tartozó mentalitás, "kinézet" stb. és ha így belegondolok, hogy németül kellene csacsorászni privát vagy munkahelyen, hát úgy érzem fájna megszólalni, annyira távol áll tőlem az egész.

Szerintetek érdemes így nekikezdeni vagy ilyen hozzáállással már el van ítélve az egész?

Vagy egy pozitívabb hozzáállással túl lehet ezeken lépni?

Kinek mi a véleménye?

2014. nov. 2. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy érzek, mint te.

Ennek ellenére megpályáztam (és nagyon könnyen elnyertem) egy ösztöndíjat, ami hasznos volt számomra. Fél évig voltam, kinn, nem élveztem, de nem is azért mentem, hanem, hogy megvalósítsam a céljaimat. Kérhettem volna az ösztöndíj meghosszabbítását, de mivel elvégeztem, amiért mentem (bár még spórolhattam volna némi pénzt), inkább hazajöttem.

2014. nov. 2. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Bárcsak a magyarok mentalitása lenne olyan, mint a németeké vagy az osztrákoké! Igaz, ők még őrzik a hagyományaikat, de nem minden a sörfesztivál.
2014. nov. 2. 19:05
 3/7 anonim válasza:
Dublinban éreztem ugyanezt; mármint irigyeltem azt a légkört ami körbevett, az embereket... még a gurulós foci meccset is végig tudtam nézni! :)
2014. nov. 2. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem is ismered oket, egy percet sem eltel a korukben, akkor milyen alapon iteled meg oket?
2014. nov. 2. 19:39
 5/7 anonim válasza:

Hidd el elég magyart fogsz találni Németországba is.

Én multkor egy hetet voltam kint és találkoztam vagy 3-4 magyarral.

2014. nov. 2. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Erdekes amit irsz. En 3 evet eltem Londonban, jelenleg fel eve Becsben es osszetennem a kezem ha olyan szinten menne most a nemet ahogy az angol megy. Kicsit ugy erzem hogy a londoni 3 evbol 1 evet elpazaroltam ott, korabban kellett volna elkoltozni, Becs fenyevekkel jobb.

Paromnak van egy felig amerikai, felig osztrak munkatarsa, Floridaban szuletett a csaj es ott nott fel, megis azt mondja hogy soha nem koltozne vissza.

2014. nov. 3. 10:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyebkent en is igy voltam vele anno, hogy inkabb az angol nyelvterulet vonzott es nem csiptem az osztrak/nemet dolgokat, hat ez kozben igen nagyot fordult.
2014. nov. 3. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!