Külföldre költözésnél (UK) mennyire jönnek utánam magyarországról az uzsorás erők? (apeh, diákhitel, rendőrség)
Mérnökhallgató vagyok magyarországon, de pl most, hogy 1 éve vagyok diákhiteles olvastam róla olyat, hogy gyakorlatilag úgy csinálták meg, hogy sose lehessen visszafizetni :D
A rendőrség is zaklat ilyen baromságokkal, hogy például beszóltunk egy pincérnek egy étteremben. :D Jönnek az idézgetések, meg büntetőeljárás indult ellenem :D
Az apeh is zaklat, mert gondolom nem adózok a diákhitelem után, vagy nem tudom :D
Múltkor még a bkv is megbüntetett, mert szerintük nem volt érvényes az amúgy érvényes jegyem :D
Szóval... minden okom megvan rá, hogy elvándoroljak, de kicsit félek, hogy ezek SOHA nem fognak leszállni róla.
Vagy leszállnak olyan 10 évre, aztán elveszik mindenemet :P
Szóval.
Valaki kérlek, világosítson fel! Szeretném levetni a rabláncaimat, dolgozni, boldogan élni.
EU, tehát simán utánad mennek.
És ezek nem "uzsorás erők", hanem azt követelik rajtad, amivel tartozol, vagy azt akarják "megtorolni", amit elkövettél!
"Mérnökhallgató vagyok magyarországon, de pl most, hogy 1 éve vagyok diákhiteles olvastam róla olyat, hogy gyakorlatilag úgy csinálták meg, hogy sose lehessen visszafizetni :D "
Az ország neve nagybetü, de ne zavarjon. Mindent vissza lehet fizetni, csak dolgozni kell hozzá és persze akarni...
"A rendőrség is zaklat ilyen baromságokkal, hogy például beszóltunk egy pincérnek egy étteremben. :D Jönnek az idézgetések, meg büntetőeljárás indult ellenem :D "
Na, talán nem kellett volna beszólni.... A büntetöeljárás külön jó, ha nem jelensz meg az idézés ellenére, akkor elöször is pénzbïrság, azta2n meg elöálli2tanak.
"Az apeh is zaklat, mert gondolom nem adózok a diákhitelem után, vagy nem tudom :D "
Agyad nem sokvan....A z APEH elöszor is már ezer eve NAVH, masodszor pedg nem azért zaklat, mert nem adozol a hitel után, hanem mert nem fizeted....
"Múltkor még a bkv is megbüntetett, mert szerintük nem volt érvényes az amúgy érvényes jegyem :D "
Persze.
"Szóval... minden okom megvan rá, hogy elvándoroljak, de kicsit félek, hogy ezek SOHA nem fognak leszállni róla.
Vagy leszállnak olyan 10 évre, aztán elveszik mindenemet :P "
Nem, sosem fognak leszállni rólad.
"Szóval.
Valaki kérlek, világosítson fel! Szeretném levetni a rabláncaimat, dolgozni, boldogan élni."
Keress munkat, fizeds a tartozasod es nem szolj be senkinek.
28 éves vagyok, ügyvédjelölt, és olyanokkal állok szemben folyamatosan, mint te.
Úgyhogy már igenis rájöttem, hogy "mi folyik itt".
Diákhitelt vissza lehet fizetni, és az aki egyetem után elkezdi törleszteni rendesen az 0 azaz nulla forintra vissza is fizeti. Tapasztalatból beszélek. A páromnak is volt diákhitele, rendesen fizetve volt, már réges régen lejárt.
Ha tartozásod van, akkor uniós országban megtalálnak, és nem fogják hagyni hogy a pénzüket ne kapják vissza.
Ebben jó magam voltam benne. Igaz nekem banki tartozásom volt, de megtaláltak, pedig akkor már 3 éve éltem Angliában. Szerencsémre, ennek ellenére adtak egy újabb esélyt a részletfizetésre, és azóta rendeztem a tartozásomat is..
Büntetőeljárásnál meg, ha nem jelentsz meg, körözés adhatnak ki ellened, és Anglia kiadja a vádlottat, ha ott találnak meg..
Te tényleg egyetemista vagy?? ennyi ésszel???nehéz elhinni.
" hogy gyakorlatilag úgy csinálták meg, hogy sose lehessen visszafizetni"
Ezt csak a hozzád hasonló szerencsétlenek állítják! Én 1,5 milliót vettem fel, a minimálisan előírtnál többet fizettem havonta, és 2 évbe sem telt és vissza lett fizetve! Aki a minimálisat fizet, az persze hogy évekig nyögi a tartozását!
Amúgy pedig EU-n belül könnyedén megtalálnak és behajtható a tartozásod!
diákhiteled után jobb ha tájékozódsz, mert kamatozik, mihamarabb kezdd a visszafizetést. egyébként több százezren visszafizették valahogy, köztük én is.
eszed nem sok van azt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!