Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 60 évesen kiköltözzek-e az...

Toffifie kérdése:

60 évesen kiköltözzek-e az USA-ba?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ez a kérdés foglalkoztat mostanában. A lányom közel 10 éve él az USA-ban, férjnél van, dolgozik. Felvetette, hogy költözzünk ki hozzá, legálisan élhetnénk Amerikában. A férjem ( aki a 2. férjem, tehát nem a lányom apja ) nem nagyon szeretne kiköltözni, engem viszont foglalkoztat a kérdés, csak nem tudom hogyan élném meg 60 évesen? Itthon még dolgoznom kell 5 évet a nyugdíjig. Remélem van olyan, aki közel ebben a korban költözött külföldre, és tanácsot tudna adni hogyan tovább...

2019. júl. 12. 14:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Iszonyatosan tajekozatlan vagy es a lanyod is egy csomo butasaggal etet. En mar a nyolcvanas evektol elek az USA-ban es ennyi ostobasagot amit leirtal sehol nem hallottam.

Ez az amikor valaki innen, onnan szed ossze mindenfele okorseget. Maradj otthon es ne zavard ossze a jobb sorsa erdemes "gyakori kerdesek" olvasoit.

2019. júl. 19. 02:46
 22/28 anonim ***** válasza:
31%
Hello, ez ilyen korban is jo lehetoseg. Nyugdijas evekben se lennenek szurke hetkoznapok stb mint magyarorszagon. Meg a csalad miatt is. Szerintem ez nem kerdes :) a ferjet ra lehetne venni de ha megsem en akkor is kimennek
2019. júl. 19. 08:48
 23/28 anonim ***** válasza:

Egeszsegbiztositan jar 65 ev felett de ez minimalis.

Ha bekerulsz a korhazba akkor is kell fizetni ha van biztositasod.

2019. júl. 20. 22:26
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Atya Uristen, ennyi buta valaszt meg eletemben nem lattam.

Egyik idiota javaslat a masik utan, mar ne haragudjatok.....

de nekem aki mar evtizedek ota elek az USA-ban egyszeruen orjito...... Kerlek ne irjatok semmit ha nehany eve vagy sosem eltetek ebben a vadkapitalista orszagban.

Nektek ott Magyarorszagon mindenetek megvan ami kell egy normalis elethez. Ne nezzetek az amerikai filmeket amik mindig az elet habos oldalat mutatjak.

Azt hogy egy egyedulallo anya egy-ket gyerekkel Kaliforniaban vigan el egy 5 millios hazban, gond nelkul fizeti a havi 10 ezer dollaros rezsit es allandoan mosolyog.

Egyszeruen halvany fingotok nincs hogy mukodik az USA.....

2019. júl. 20. 22:29
 25/28 Blau Kind ***** válasza:
Na én biztosan nem mennék ki... Semmi pénzért meg rokonságért sem. Ekkora kínlódást, hogy az ember reggeltől estig maga keresgéljen, ennyi idősen... Már elnézést, de: a lánya nem tud segíteni magának, hogy magyarul kérdez vadidegenektől? Ne is haragudjon, de én szóba sem állnék olyan rokonnal, akire ránézésre sem sokat lehet számítani.
2019. júl. 28. 14:58
 26/28 Blau Kind ***** válasza:
0%
Eszembe jutott még, hogy én az Ön helyében nem írnék ki ennyi információt magamról: "életkor, férjezettség, lakhatási szándékok", ugyanis ezek összeállításával simán megtalálja a családja pl. Stílusa alapján meg 2 perc alatt megismeri a családja és mit gondolnának, hogy Ön vadidegenekkel tárgyal? Akkor még az is jobb szerintem, ha e-mailben beszélget az ismerőseivel. Tapasztalatból írom - én meg majdnem feleannyi idős vagyok mint Ön - hogy az Internet teli van álruhába bújt gonosztevőkkel és Ön meg 60 évesen ezzel szerintem legyen tisztában és ne adja ki magát! Azt sem tudhatja, hogy a férje vagy a lánya sub rosa (titokban) netezik - e mindenféle nick neveken pont itt, vagy más fórumokon... És ha kettővel feljebb ő írt magának? 60 év felett már vigyázni kell, mert minden embernek MRI-vel kimutatható agysorvadása van. (Forrás: Fráter Lóránd - Radiológia, orvostudomány egyetemi tankönyv). Persze nekem még annál is több agybajom van, ezért pl. nekem se higgyem. És azt se higgye el, hogy ami rózsaszín, az tényleg rózsaszín, nem - e éppen fekete hátulról. Ted Bundy pl. egy sorozatgyilkos volt, aki telefonos lelki elsősegély szolgálatot működtetett, és meghívta a nőket magához és végzett velük. Tehát ne csak a nettel vigyázzon, hanem a telefonokkal is... Velem "szerencsére" régen történtek meg ilyen dolgok, de ennek köszönhetően már senkiben sem bízom. Talán jobb ez így... De ha annyira menni akar, csak menjen. Nekem is az Amerika-Kanada közvetlen határon élnek rokonaim, ők költöztek ide be, aztán a magyarok is ki... Aztán az összes kapcsolat megszakadt, évtizedekkel ez előtt. Ki tudja, miért is. Szóval nem volt se rózsaszín, se tengerkék... Persze nagyon szép az Ön szellemi frissessége, de Önnel is megtörténhet, hogy Lewy-testes demenciája lesz vagy Alzheimer-kórja... Én meg az Ön helyében nem adnám már fel a biztosat a bizonytalanért ilyen életkorban. (Máskor se.) Kiábrándítani sem akarom, de 60 évesen ha meg akar tanulni angolul, akkor legfeljebb az alapszintig jut el. Én feleannyi idősen eldöntöttem, hogy kitanulmányozom az orvostudományt nagy unalmamban. Extrém magas volt az IQ-m régebben, de a tanulás már kutyául rosszabbul megy. Nekem sosem kellett 2-szer elolvasnom semmilyen nyelven semmit sem, most meg! Hatszor is. Na, csak ennyit akartam még... Minden jót, ha mégis elmenne.
2019. júl. 29. 11:40
 27/28 Blau Kind ***** válasza:
0%
Még az jutott eszembe, hogy az nem igazságos, hogy 60 éves emberek válaszát várja, mert az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint minden embernek életkorra és nemre és vallásra és értelmi képességre nélkül joga van szabad véleményt nyilvánítani. Egyébként én pl. az idős személyekkel jobban tudok kooperálni, a korosztályom nem érdekel. A nicknevem csak azért az, ami, mert régen rám ragadt a "gyerek" becenév és nicknév, ez maradt örökre, meghagytam. Na csak ennyi. Legalább így azt is tudja, hogy "nem minden gyerek gyerek, akkor sem, ha ki van írva, hogy gyerek." Egyébként én is pontosan egy 1958-ban vagy 1959-ben született személyt keresek - tehát 60 éves körülit, ezért is regeltem be nemrég -, akit egyszer egy fórumon ismertem meg 13 évvel ez előtt, karácsonykor. Na, 11 éve nem hallottam róla semmit sem, senki ismerősei között nem találtam. Azt állította magáról, hogy... de mindegy is. Nem teregetem ki, nehogy még egyes rosszakaratú emberek ráismerjenek. Na, így tűnt el... Csak azért kerestem, nem - e meghalt azóta. Pl. sztrókban vagy bőrrákban vagy szívinfarktusban. Még a Gyászjelentések között is kerestem, de ott sem volt. Bocsi, hogy ide írtam.Ja és u.i.: a Wikipédia angol nyelvű oldalakat ha szerkeszti, az nagyon jó az elmének. Én már nem, mert hosszú évek alatt ingyen "segédkezni" nagyon szép dolog, de hogy az embergyerek meg haljon éhen az első sarkon, ha valami vele történik, ott kissé hibádzik valami... Az IMDb-t viszont megéri szerkeszteni angolulis, jó elmeedzés angol nyelven. ( [link] SZÓVAL MINDEN JÓT AZ UTAZÁSHOZ, HA MÉGIS MEGY! SOK SIKERT! ELBÚCSÚZOM!
2019. júl. 29. 21:10
 28/28 Blau Kind ***** válasza:
Kedves Toffifie Csokoládé. Viszzajöttem. Remélem, nem zavarok. Az jutott még eszembe, hogy akit én keresek, 60 éves és nem tud angolul - de németül és latinul tud - és latinul Angie Magnificus a neve (én neveztem így el latinra fordítva, hogy rossz szándékú emberek rá se ismerjenek) és Budapesten született vagy 1958-ban vagy 1959-ben. Azt állította magáról régen egy fórumban - amit megnevezni egyéb okok miatt nem szeretnék - 2006 karácsonyán legelőször, hogy: "Én szakképzett psz...s vagyok" és 2 fotót tett fel magáról és az egyiken pálmafák voltak ővele, a másik portré volt és mindkettőn mosolygott, és a haja hosszú sötét volt és mint ha a szeme is sötét lett volna. A fikusz volt a kedvence, meg a Borák-Borák, meg a drágakövek és az, hogy hogyan kell Hollywoodból Bollywood-ot csinálni. Ja, és azért írtam le inkább mégis, hogy lehet, hogy sosem volt "Angie Magnificus" (aminek ő találta ki magát) a neve és sosem volt 60 éves és sosem volt "p...us". Ja, és sosem járt a Bora-Borákon sem. Nem érdekelte sem a fikusz, sem pedig a drágakövek... Így utólag csak azt gondolom róla, hogy akárki is volt ő, akárkinek adta ki magát - mégis csak vele szeretnék még az egyszer "beszélgetni" azaz levelezni karácsonykor, mert egyszer éjszaka nekem csak ő volt ott... És ez is előfordulhat mindenkivel, és néha minden mindeggyé válik... Szóval, ha valaki felismeri őt, szóljon már nekem, vagy jelezzen már annyit legalább, hogy életben van... Mert azt sem tudom, hogy él-e egyáltalán. Köszi! JÓ UTAT AZ INDULÓKNAK, JÓ REGGELT A MÁR MEGÉRKEZETTEKNEK!
2019. júl. 30. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!