60 évesen kiköltözzek-e az USA-ba?
Szerintem nem feltétlenül jó ötlet. Öt évig mit dolgoznál még? Angol mennyire megy?
Meg ha nyugdíjas is lennél, vsz. a magyar nyugdíjad sem érne ott túl sokat, az meg - engem - zavarna, ha a lányomék tartanak el. Vagy mi a terv?
A ilyen válaszok után láthatod, hogy itthon mire számíthatsz.
Ennél csakis jobb lehet az USA.
#4 Ehhez aztán sok közöd nincs és a kérdés sem erről szól.
Kérdező, ha ennyire foglalkoztat a kérdés, szerintem a szíved mélyén mennél. Ha szereted a kihívásokat, eléggé mobil is vagy, szereted az új dolgokat, jól viseled a változásokat, vágj bele. Mérlegelj mindenképp, hogy hol lennél boldogabb.
"A ilyen válaszok után láthatod, hogy itthon mire számíthatsz.
Ennél csakis jobb lehet az USA."
Mi a probléma a válasszal? Hogy van akinek evidens, hogy fontosabb a partnere, mint a külföldre költözés? Hát, szomorú, ha ez probléma....
"Öt+ év munka után valamennyi nyugdíjat onnan is kapnék." Nem igazan. Nyugdijat akkor kapsz itt, ha fizeted. Van vmi minimalis nyugdij (social security) de azt csak legalisok kapnak.
Ami neked kellene, az az, hogy a lanyod, amennyiben mar allampolgar, kervenyezi neked a zoldkartyat. Ha azt megkapod, akkor johetsz mehetsz a ket orszag kozott. Arra kell csak figyelni, hogy 1 evben minimum 6 honapot az USAban kell elned, kulonben a zoldkartyad elveszited.
Nem bantasbol, de ilyen korban az embernek mar egeszsegugyi gondjai is tobb van, mint egy huszevesnek. Iszonyat draga az egeszsegbiztositas, amit a lanyodnak kene fizetnie, mert te valszeg nem keresel annyit, hogy fusson ra. Raadasul papirok nelkul csak illegalisan tudsz dolgozni.
Mindenkepp kerd meg a lanyod, hogy nezzen utana a zoldkartyanak. Arra jogosult vagy, talan meg a ferjed is, de biztosat majd egy bevandorlasi ugyved fog tudni mondani.
Nem tudom hol elnek a lanyodek, de nagyon sok magyar egyesulet, templom, stb. van orszagszerte. Ha olyan helyre koltozol (pl. Los Angeles) ahol meg "magyar haz" is van, akkor talalsz hasonlo koru amerikai-magyarokat, baratokat tudsz szerezni, esetleg munkat.
Voltal mar naluk latogatoban? Mert ha meg nem, akkor nyilvan eloszor erdemes kijonni ESTAval 3 honapra es megizlelni, hogy milyen itt az elet.
A szuleim mar nyugdijasok, meg tudnam nekik kervenyezni a zoldet, de mindketto gyogyszert szed, en nem birnam anyagilag, hogy fizessem nekik az eu-t, a hazai nyugdijukbol meg nem tudnanak itt megelni, ugyhogy inkabb evente/ketevente kijonnek latogatoba. Plusz nekik nagy barati tarsasaguk van otthon, amit nem akarnak otthagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!