Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kiköltözzek Amerikába? Nem...

Kiköltözzek Amerikába? Nem tudok dönteni.

Figyelt kérdés
Apám állást kapott Washingtonban, a családom úgy döntött hogy kiköltözünk. Nekem már csak 1 évem van hátra a gimnáziumból, és nagyon sok minden köt ide, nagyon nehéz lenne itthagyni a barátaimat és a barátomat, akivel már 1 éve együtt vagyunk és nem tudom nélküle elképzelni az életemet. Ott teljesen egyedül lennék. Angolul se tudok jól. Ezzel szemben viszont ott lesz a családom, akik szintén nagyon fognak hiányozni, és ha kimennék, ott angolul is megtanulnék. Meglenne a lehetőségem itthon maradni, de szinte mindenki azt mondja, ez egy olyan lehetőség, amit butaság lenne kihagyni... És lehet hogy igazuk van. Soha nem voltam még Amerikában, hogy tudnám így eldönteni, hogy szeretnél-e ott élni? Ti mit tennétek a helyemben? Megérné mindent itthagynom hogy Amerikában élhessek? Volt már valaki hasonló helyzetben? Teljesen kétségbe vagyok esve. Köszönöm a válaszokat, 17/L

2017. máj. 8. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem ne költözz ki egyik naprol a másikra, ha van valaki akivel itthon maradhtasz.

Beszéljétek meg, hogy a költözéskor oda utazol 1-2 hétre(gondolom még a nyáron lesz), majd karácsonykor te mész hozzájuk, majd a tavaszi szünetben... ìgy meglátod az ottani helyzetet, leérettségizel itt, és ez az 1 év alatt kiderül mit is szeretnél. Ès persze közben itthon emelten angolul tanulsz.

2017. máj. 8. 11:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Jelenleg én is úgy gondolom, hogy ez lenne a legjobb megoldás, az még hozzátesz ahhoz, hogy nem vagyok biztos benne hogy itt akarok maradni, hogy utálom az iskolát ahová járok, nagyon rosszak a tanáraim, az osztálytársaim nem kedvelnek, magányos vagyok, mindemellett rengeteget kell tanulni, semmi másra nem marad időm. Ezért év közben egy hajszál választ el attól hogy depresszióba zuhanjak, és nagyon jó lenne, ha otthagyhatnám ezt a hgelyet... Persze már 3 évet kibírtam, még egyet kibírok, de akkor is...
2017. máj. 8. 11:26
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Énis ebben a helyzetben voltam, csak akkor én 13 éves voltam és Anglia. Fiatal fejjel úgy tünt, hogy nekem mindegy csak innen messze mert utáltam azt a környezetet és az iskolát.

Most főiskolára járok, viszont amint befejezem jövő nyáron, azonnal szeretnék hazamenni. Nagyon húz a szívem és nagyon erős honvágyam van.

Szóval a honvágyat is kalkuláld bele, meg kérdezd meg a szüleid, hogy milyen gyakran tudsz majd hazamenni.

Én 17 évesen nem mennék el, mivel ebben a korban ott iskolát kezdeni arra az utolsó 1 évre értelmetlen. Lehet fel sem vennének, mivel a legtöbb college csak októberig vesz fel ha jól tudom. (Esetleg egy 1 éves szak..)

De ha mindenből bukásra állsz akkor ne is gondolkozz, pakolj :D Nem éri meg vesztegetni az időd.

Máskülönben fejezd be a gimit és utána menj ki a szüleidhez.

Remélem tudtam segíteni.

17/F

2017. máj. 8. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem én itthon befejezném az iskolát és utána mennék ki. Addigra a család is elrendezkedik ott, ők már kitapasztalják, hogy mi, hogyan működik.
2017. máj. 8. 12:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :) Biztos hogy járhatok ott középiskolába, apukám munkahelye fizeti. Egyre biztosabb vagyok benne hogy itthon szeretnék maradni. Még az is probléma, hogy van egy tesóm aki 2 évvel fiatalabb és ő nagyon szeretne menni, de nélkülem nem akar...
2017. máj. 8. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:
34%

Bocs, de az "apukám munkahelye fizeti" az iskolát- tal baj van.

Túllőttél.

2017. máj. 8. 22:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem értem miért lőttem volna túl, benne van a szerződésben.
2017. máj. 10. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy csajszi, akivel egy suliba jártam, és szintén hasonló helyzetben volt. Ő befejezte az utolsó évét a gimiben, amíg a szülei és két tesója (a 3-ból) kint laktak, utána kiköltözött az Államokba, és már lassan 3 éve kint él.

Suliváltás szempontjából, mivel mindkét helyen vizsgát kell majd tenned, azt érdemes mérlegelni, hogy

- van-e olyan rossz az osztályod, hogy az első adandó alkalommal elmenj

- mennyire tudsz hozzászokni teljesen más záróvizsgakövetelményekhez

- mennyire tudsz felzárkózni azokkal a tárgyakkal (pl. irodalom, nyelvtan, történelem, idegen nyelv), ami Amerikában és Magyarországon full más

Tanulmányi szempontból én inkább az itthon maradást választanám, de ha nagyon jó agyad van, vagy gyorsan tanulsz, vagy elhatározod, hogy márpedig te ezt meg fogod csinálni, akkor nyugodtan próbáld meg kint! :)

Amúgy meg, végleges költözés szempontjából, még ha nem is maradsz örökre, az már tök jó lesz, ha élsz egy kicsit külföldön tapasztalatszerzésnek, vagy szerzel állampolgárságot, és ha vissza is jössz Mo.-ra, mindig lesz egy másik alternatívád. :)

2017. máj. 12. 17:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget :)
2017. máj. 13. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!