Kiköltözzek Amerikába? Nem tudok dönteni.
Szerintem ne költözz ki egyik naprol a másikra, ha van valaki akivel itthon maradhtasz.
Beszéljétek meg, hogy a költözéskor oda utazol 1-2 hétre(gondolom még a nyáron lesz), majd karácsonykor te mész hozzájuk, majd a tavaszi szünetben... ìgy meglátod az ottani helyzetet, leérettségizel itt, és ez az 1 év alatt kiderül mit is szeretnél. Ès persze közben itthon emelten angolul tanulsz.
Énis ebben a helyzetben voltam, csak akkor én 13 éves voltam és Anglia. Fiatal fejjel úgy tünt, hogy nekem mindegy csak innen messze mert utáltam azt a környezetet és az iskolát.
Most főiskolára járok, viszont amint befejezem jövő nyáron, azonnal szeretnék hazamenni. Nagyon húz a szívem és nagyon erős honvágyam van.
Szóval a honvágyat is kalkuláld bele, meg kérdezd meg a szüleid, hogy milyen gyakran tudsz majd hazamenni.
Én 17 évesen nem mennék el, mivel ebben a korban ott iskolát kezdeni arra az utolsó 1 évre értelmetlen. Lehet fel sem vennének, mivel a legtöbb college csak októberig vesz fel ha jól tudom. (Esetleg egy 1 éves szak..)
De ha mindenből bukásra állsz akkor ne is gondolkozz, pakolj :D Nem éri meg vesztegetni az időd.
Máskülönben fejezd be a gimit és utána menj ki a szüleidhez.
Remélem tudtam segíteni.
17/F
Bocs, de az "apukám munkahelye fizeti" az iskolát- tal baj van.
Túllőttél.
Van egy csajszi, akivel egy suliba jártam, és szintén hasonló helyzetben volt. Ő befejezte az utolsó évét a gimiben, amíg a szülei és két tesója (a 3-ból) kint laktak, utána kiköltözött az Államokba, és már lassan 3 éve kint él.
Suliváltás szempontjából, mivel mindkét helyen vizsgát kell majd tenned, azt érdemes mérlegelni, hogy
- van-e olyan rossz az osztályod, hogy az első adandó alkalommal elmenj
- mennyire tudsz hozzászokni teljesen más záróvizsgakövetelményekhez
- mennyire tudsz felzárkózni azokkal a tárgyakkal (pl. irodalom, nyelvtan, történelem, idegen nyelv), ami Amerikában és Magyarországon full más
Tanulmányi szempontból én inkább az itthon maradást választanám, de ha nagyon jó agyad van, vagy gyorsan tanulsz, vagy elhatározod, hogy márpedig te ezt meg fogod csinálni, akkor nyugodtan próbáld meg kint! :)
Amúgy meg, végleges költözés szempontjából, még ha nem is maradsz örökre, az már tök jó lesz, ha élsz egy kicsit külföldön tapasztalatszerzésnek, vagy szerzel állampolgárságot, és ha vissza is jössz Mo.-ra, mindig lesz egy másik alternatívád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!