Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 60 évesen kiköltözzek-e az...

Toffifie kérdése:

60 évesen kiköltözzek-e az USA-ba?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ez a kérdés foglalkoztat mostanában. A lányom közel 10 éve él az USA-ban, férjnél van, dolgozik. Felvetette, hogy költözzünk ki hozzá, legálisan élhetnénk Amerikában. A férjem ( aki a 2. férjem, tehát nem a lányom apja ) nem nagyon szeretne kiköltözni, engem viszont foglalkoztat a kérdés, csak nem tudom hogyan élném meg 60 évesen? Itthon még dolgoznom kell 5 évet a nyugdíjig. Remélem van olyan, aki közel ebben a korban költözött külföldre, és tanácsot tudna adni hogyan tovább...

2019. júl. 12. 14:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
17%
A külföldön dolgozik pár országnyi távolságot jelent, nem egy kontinensnyit és nem kétévenkénti találkozást, hanem havonkéntit....
2019. júl. 12. 19:38
 12/28 A kérdező kommentje:
A három hónapra való kiutazással annyi a gondom, hogy akkor elveszíteném az itthoni munkahelyem, és ennyi évesen ki tudja, hogy kapnék-e másikat, ha hazajöttem. Még nem voltam kint, ők jöttek haza eddig, de lehet elmegyek két hétre, megnézem egyáltalán milyen az élet ott, ahol ők élnek. Még nincs unokám, de ha lesz, akkor még nehezebb lesz szerintem.
2019. júl. 12. 19:43
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, "azonnal" nem tortenik semmi, legkevesbe amerikai bevandorlassal kapcsolatban. A lanyod, ha US allampolgar, tud kervenyezni allando tartozkodast szamodra, de a ferjed neki mostohaapja, ugye? Szamara is tud kervenyezni, felteve, hogy lanyod nem volt meg 18 eves, amikor hazassagot kotottel mostani ferjeddel. Es a ferjed gyerekeit nem tudna kihozni.

Azert legjobb lenne ha a lanyod ezt meg tudna targyalni efgy bevandorlasi ugyveddel.

60 ev nem sok, szerintem, de munkat nehezen tudnal talalni, es ahogy elottem is irtak, esetleges nyugdij csak azoknak jar akiki befizettek Social Securitybe. Azt hiszem, legalab 10 eves munkaviszony szukseges.

2019. júl. 12. 21:32
 14/28 anonim ***** válasza:

elozo, majdnem igazad van a 10 ev munkaviszonyt illetoen, de megse

a kerdezonek lehet hogy fog jarni social security:

Immigrants who do not have enough U.S. credits but who come from one of the 26 countries with whom the United States has social security agreements or totalization agreements (Mo. benne van), can qualify to receive prorated benefits. These benefits are based on their work credits earned abroad combined with their U.S. work credits, an arrangement that is particularly helpful for older immigrants who are not likely to accumulate 10 years of work in the United States before retiring. Workers who have not earned at least six U.S. credits, however, cannot receive payments under totalization agreements.

"sőt az ő gyerekei is, hiába nem vér szerinti testvérek" ebben viszont nem vagyok biztos! Ezt ugyved allitotta, hogy igy lesz?

2019. júl. 12. 23:34
 15/28 anonim válasza:
Nem szeretném elvenni a kedved, de a családegyesítési vízum kategóriádban kb. 12 év a várakozási idő. Ezt a kivárási időt pedig nem lehet ott legálisan ketölteni.Szerintem indítsátok el, aztán az 5 év hamar elmegy itthon. Addig látogass ki minél többször. Itthon várd meg a nyugdíjadat és akkor már nem lesz anyagilag vesztenivalód. Érzelmileg teljesen megértelek. Én is mennék a gyerekem után. Ott majd továbbra is kellene dolgoznod, arra azért készülj fel, mert a magyar nyugdíj nem lesz elêg.Én arra bíztatlak, hogy próbáld majd meg! Addig meg nagyon tanuld az angolt.
2019. júl. 13. 14:09
 16/28 A kérdező kommentje:
"Az USA állampolgárok házastársai, gyermekei (saját és házasságkötéskor 18 év alatti mostoha gyermekei), valamint szülei tartoznak a legközvetlenebb rokoni kategóriába és mint ilyenek nem vonatkozik rájuk semmiféle kvóta rendszer és nem kerülnek várakozási listára. A legközvetlenebb rokonok akkor is kaphatnak zöldkártyát, ha már az USA-ban tartózkodnak és lejárt a vízumuk." Ezt mondta a lányom is. A férjem gyerekei végülis nem számítanak, az egyik Európa egyik országában él, a másik itthon, de ő biztos, hogy nem menne ki. A nyugdíjjal kapcsolatban annyit tudok, hogy van egy magyar-amerikai szociális biztonsági egyezmény, ami alapján mindkét ország figyelembe veszi a másikban ledolgozott éveket. Szerintem meglátogatom őket, és akkor már többet fogok tudni. Köszönöm a válaszokat. Jó lett volna, ha olyan is válaszol, aki kb. ennyi idősen költözött el itthonról, de lehet ők nem olvassák ezt az oldalt.
2019. júl. 13. 15:46
 17/28 anonim válasza:
A testvérem amerikai állampolgár és 14 évet kell várnomm hogy sorra kerüljek. Anyukám 25 évig élt Amerikába, nyugdíjt is kapott, de nem a magyarországi munkaviszonya után.Ő itthon ledolgozott 20 évet, azután kapja a magyar nyugdijat itthon. Járj utána, de egy magyar állampolgár, a magyar befizetései után nem fog amerikai nyugdijat kapni, ez biztos. De remélem sikerül, amit szeretnél 😊
2019. júl. 13. 17:23
 18/28 A kérdező kommentje:
Az egyezmény 2016. szeptember 1-től hatályos. Mivel hivatalos helyen nem érdeklődtem meg, hiszen nem aktuális, csak a netes információkra támaszkodom. Utána lehet nézni. A testvér nem tartozik a közvetlen rokonsághoz, így rájuk nem vonatkozik a várakozási lista mentesség.
2019. júl. 13. 19:01
 19/28 anonim ***** válasza:

Mennyi lenne a magyar nyugdijad?

5-6 ev amerikai munka utan nem sok nyugdijad lesz es ha a magyar nyugdijad kb 120.000 akkor lehet nem elsz meg belole.

Talalkoztam valakivel akinek az apukaja Magyarorszagon van de nem hozza ki mert ha lerobban akkor egy vagyonba kerulne a korhaz.

Ha a lanyodek tudnak tamogatni anyagilag akkor nincs gond.

2019. júl. 17. 18:12
 20/28 A kérdező kommentje:

Úgy látom sokan nincsenek tisztában az új lehetőséggel, amelyet 2016. szeptember 1-től kaptunk az Amerikai Egyesült Államoktól. Ezen az oldalon el lehet olvasni miről szól az a bizonyos egyezmény. Azt nem tudom, hogy kint egy nyugdíjasnak milyen egészségügyi biztosítása van. Azért ott is élnek idősek, és nem halnak meg az ellátatlanság miatt. Majd ennek is utána kell néznem.

[link]

2019. júl. 18. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!