Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 3-4 nap New Yorkban, mit...

3-4 nap New Yorkban, mit nézzek meg feltétlenül? Milyen könyvet ajánlotok róla?

Figyelt kérdés
2010. márc. 14. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Most nagyon irígy vagyok ám!! :D:D :):) Én ezeket ajánlom: Látnivalók

New York a világ egyik legpezsgőbb, legizgalmasabb városa. Bár szépnek csak nagy jóindulattal nevezhető, mégis minden Amerikába utazónak ez a város az elsődleges célpont. New York a világ pénzügyi központja és az USA egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb kulturális centruma. Ha megnéztük a kötelező látnivalókat, a Szabadság Szobrot, az Empire State Buildinget és a Times Square-t, szánjunk egy kis időt a kultúrára is! A Metropolitan Szépművészeti Múzeum a világ egyik legfantasztikusabb gyűjteményével büszkélkedhet. Szintén nagyon látványosak a Modern Művészetek Múzeumának a kiállításai. Ha tudunk jegyet szerezni, menjünk el a világ leghíresebb operájába, a Metropolitanbe, vagy nézzünk meg a Broadway egyik színházában egy jó színdarabot!

Egy honlapon találtam ezt a szöveget, szerintem szépen leír mindent :) Én még annyit tennék hozzá hogy este, kicsit távolabról nézve a város gyönyörű! :)

2010. márc. 14. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
94%
Én pl. mindig elmegyek a Metropolitan Museumba. :-) (Eddig kétszer voltam.) Azt tanácsolom neked, hogy ha kevés időd van, akkor gyalogoljál az utcán, szánjál rá legalább egy pár órát, hogy végigmenj a Broadwayen, minél többet gyalog, menj be a boltokba, nézd meg a kirakatokat, a plakátokat... Ezekből lehet képet alkotni egy városról. Menj ki a Hudson partjára is. Láttam úszó börtönt, hatalmas uszályt, amelyik Manhattan napi szemetét szállítja... Az Intrepid anyahajónál van egy kis hadimúzeum a folyón, be lehet menni a tengeralattjáróba is. A Brooklyn Bridge-et ne hagyd ki. New York elég heterogén, még maga Manhattan is sok különböző részből áll, érdemes mindegyikbe bekukkantani. A Harlembe csak nappal. :-)
2010. márc. 14. 13:47
 3/3 anonim válasza:
100%
Csatlakozom az első válaszolóhoz. Kivéve a Szabadság-szobor. Nekünk az sajna csalódás volt. Több óra sorban állás, és csak a talapzatig engedtek fel. Ha cak tényleg 3-4 napod van, sztem ez időpazarlás. Séta a Broadway-en, Wall Street-en, nagyon szuper. Metropolitan nagyon érdekes, érdemes elmenni. Mi béreltünk 1 napra autót és lekocsikáztunk Long Island-re, megnéztük az óceán-partot, gyönyörű volt. Igazi amerikai kisvárosok, jó (nem drága)éttermek.
2010. márc. 21. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!